معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه یکی از پیش نیازهای اصلی توسعه، استاندارد سازی کالاها و فرآیندهای مختلف تولید است، گفت: سازمان ملی استاندارد ایران تلاشهای زیادی برای استاندارد سازی در جهت منافع ایران و کشورهای اطراف انجام داده است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به جایگاه ایران در منطقه، از نیروی جوان و تحصیل کرده بویژه حضور هزاران فارغ التحصیل رشتههای مهندسی به عنوان فرصتی برای توسعه یاد کرد و گفت: تجربه جمهوری اسلامی ایران در منطقه از همه کشورها در حوزه توسعه و صنعت بیشتر بوده است و میتواند علاوه بر توسعه کشور به سایر کشورهای همسایه برای پیشرفت کمک کند.
وی با اشاره به اقدامات سازمان ملی استاندارد ایران در استفاده از همه ظرفیتهای علمی و اقتصادی کشور خاطر نشان کرد: سازمان ملی استاندارد ایران برای انجام ماموریتهای خود همکاری خوبی با دانشگاهها و فعالان اقتصادی کشور برقرار کرده است.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریمهای یک جانبه و ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران و آثار محدودیت زای آن در برخی از بخشهای علمی، فنی و استاندارد، اظهار داشت: ما تمام مساعی خود را در جهت اقدامات پیش گیرانه بکار گرفته ایم تا به سلامت مردم و جامعه از این بابت آسیب وارد نشود، اما انتظار داریم که سازمانهای بین المللی نیز در این زمینه به مسئولیتها و وظایف خود به طور دقیق عمل کنند.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران از همه توافقات سازمان ملی استاندارد ایران با سازمان بین المللی استاندارد حمایت میکند و برای ایجاد دبیرخانههای مختلف در ایران که مدنظر سازمان بین المللی استاندارد است آمادگی دارد.
وی با قدردانی از حمایتهای سازمان بین المللی استاندارد برای حضور کارشناسان ایرانی در کمیتههای فنی و سطوح مختلف تصمیم گیری این سازمان، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در زمینههای مورد نظر سازمان بین المللی استاندارد همکاریهای خود را با این سازمان ارتقاء دهد.
دبیرکل سازمان بین المللی استاندارد (ایزو) نیز در این دیدار با بیان اینکه ایزو سازمانی بین المللی در حوزه تدوین استاندارد و استاندارد سازی است، گفت: تلاش این سازمان تدوین استانداردهای جهانی است و رعایت استاندارد در همه شئون زندگی و نیز در توسعه اقتصادی و اجتماعی است.
«سرجیو موجیکا» تصریح کرد: سازمان بین المللی استاندارد صرفاً در اختیار کشورهای توسعه یافته و پیشرفته نیست بلکه تلاش این سازمان این است که وضعیت استاندارد را در تمام کشورهای عضو ارتقاء ببخشد.
وی با قدردانی از تلاشهای فعالانه سازمان ملی استاندارد ایران در همکاری با ایزو افزود: سازمان ملی استاندارد ایران نقش خود را برای همکاری و حضور مجدانه در سازمان بین المللی استاندارد بخوبی ایفا کرده با وجود چالشهای پیش روی ایران، سازمان ملی استاندارد در کمیتههای فنی ایزو حضوری فعالانه دارد.
دبیرکل سازمان بین المللی استاندارد با اشاره به اینکه گروه منتخبی در ایزو تحت عنوان کمیته فنی برای پیشبرد و تدوین استانداردهای جهانی تشکیل شده است، گفت: این کمیته دارای ۱۵ عضو است که ۶ عضو آن اصلی و ۹ عضو دیگر از طریق انتخابات میان ۱۶۲ کشور عضو سازمان برگزیده میشوند و خوشبختانه سازمان ملی استاندارد ایران یکی از ۹ عضو است.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراوان جمهوری اسلامی ایران و تلاشهای انجام شده در جهت تدوین استانداردهای جهانی گفت: سازمان بین المللی استاندارد در کنار ایران خواهد بود و از ظرفیتها و تجربیات ایران در تدوین استانداردهای جهانی استفاده خواهد کرد.
«سرجیو موجیکا» افزود: سازمان ملی استاندارد ایران دارای ۳ دبیرخانه است و در سال ۲۰۲۰ میلادی نشست هیات مدیره فنی سازمان بین المللی استاندارد در ایران برگزار خواهد شد و یکی از دلایل این سفر اعلام حمایت از فعالیتهای ایران و استفاده از تجربیات این کشور در امر توسعه است.
وی افزود: سازمان بین المللی استاندارد تمام تلاش خود را برای تسهیل حضور کارشناسان ایرانی در کمیتههای فنی ایزو بکار خواهد گرفت و از حضور آنان استقبال خواهد کرد.
انتهای پیام