سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با غذا‌های رنگارنگ به جنگ این ۵ بیماری مزمن بروید

علم ثابت کرده است که وجود کاروتنوئید‌ها به افزایش کیفیت زندگی و کاهش بار بیماری‌های مزمن کمک می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاروتنوئید‌ها دسته‌ای از رنگدانه‌ها هستند که در جذب نور در گیاهان نقش بسیار مهمی دارند. از کاروتنوئید‌های مهم می‌توان به بتاکاروتن، آلفا کاروتن و لیکوپن و گزانتوفیل اشاره کرد. بتا کاروتن و آلفاکاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج، لیکوپن مسئول رنگ قرمز گوجه فرنگی و آستاگزانتین نیز عهده‌دار رنگ قرمز یا صورتی ماهی سالمون است:

جلوگیری از سرطان: از آنجا که آنتی اکسیدان ها، استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد را مسدود می‌کنند و خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را کاهش می‌دهند. مصرف کاروتنوئید‌ها خطر ابتلا به سرطان سینه را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد و همچنین نقش حفاظتی در برابر ابتلا به سرطان پروستات دارند.

افزایش طول عمر: ثابت شده که افزایش سطح آنتی اکسیدان آلفا کاروتن در خون زمان مرگ را تا ۱۴ سال به تعویق می‌اندازد. پروتئین‌ها و چربی‌ها به دلیل آسیب رساندن به مولکول وراثتی دی ان آ، نقش مهمی در بروز بیماری‌های مزمن مثل امراض قلبی و سرطان ایفا می‌کنند. کاروتنوئید‌ها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند و در نتیجه می‌توانند با بروز این آسیب‌ها مقابله کنند.

کاهش التهاب: مطالعات نشان داده اند که سطح بالایی از کاروتنوئید‌ها در جریان خون منجر به کاهش سطح سیتوکین‌های التهابی می‌شود. وجود این ترکیبات مفید در رژیم غذایی باعث می‌شود که شما کمتر از التهاب رنج ببرید. سطوح بالای التهاب با افزایش خطر ابتلا به آرتریت و آلزایمر همراه است.

شکست دیابت: کاروتنوئید‌ها آنتی اکسیدان‌های قوی هستند به طوری که ثابت شده بتاکاروتن و آلفا کاروتن می‌توانند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را تا ۲۲ درصد کاهش دهند. شما می‌توانید با مصرف روزانه ۲ هویج خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهید.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی: خوردن میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ نرخ ابتلا به بیماری‌های قلبی را در شما کاهش می‌دهد. کاروتنوئید‌ها همچنین در جلوگیری از اضافه بار قلبی و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی نقش دارند. سطوح بالایی از این رنگدانه‌ها از شما در برابر آترواسکلروز محافظت می‌کند و منجر به جلوگیری از ساخت پلاک در شریان‌ها و جلوگیری از تنگ شدن عروق خونی می‌شود.

منبع: آوای سلامت

انتهای پیام/

غذا‌های رنگارنگ با ۵ بیماری مزمن مبارزه می‌کنند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.