برهم صالح سیاستمدار کُرد عراقی است که در سال 1960 میلادی در شهر سلیمانیه عراق به دنیا آمد. وی در سال 1976 به عضویت حزب اتحاد میهنی کردستان درآمد و در سال 1979 توسط رژیم بعث عراق بازداشت شد. او در بازداشتگاه تحصیلات مقدماتی را پشت سر گذاشت و پس از آزادی برای ادامه تحصیل راهی انگلستان شد.
این سیاستمدار عراقی در سال 1983 در رشته مهندسی عمران از دانشگاه کاردیف فارغالتحصیل شد، سپس تحصیلات خود را در رشته آمار و برنامههای کاربردی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه لیورپول ادامه داد و در سال 1987 مدرک دکتری خود را در این رشته دریافت کرد.
برهم صالح صاحب یک فرزند پسر و یک فرزند دختر است و در دو مرحله مسئولیت نخستوزیری اقلیم کردستان را برعهده داشته است. او مدتی نیز به عنوان مسئول دفتر روابط خارجی حزب اتحاد میهنی کردستان در انگلیس فعالیت داشت. وی در سال 1992 به عنوان عضو کادر رهبری حزب انتخاب و به عنوان مدیر دفتر حزب اتحاد میهنی کردستان و اولین نماینده اقلیم در آمریکا معرفی شد.
برهم احمد صالح برای اولین بار، از سال 2001 تا سال 2004 نخستوزیر اقلیم کردستان بود و پس از سقوط رژیم صدام، به طور موقت عهدهدار مسئولیت معاونت نخستوزیر عراق و پس از آن در سال 2005 وزارت برنامهریزی در دولت انتقالی را برعهده گرفت. او سال 2006 معاون نخستوزیر اولین دولت منتخب در عراق شد و مسئولیت رسیدگی به پرونده اقتصاد کشور را بر عهده گرفت.
وی در سال 2009 از سوی سران اقلیم کردستان به عنوان رئیس لیست کردستان در انتخابات پارلمانی اقلیم منصوب و برای دومین بار به عنوان نخستوزیر اقلیم مامور تشکیل کابینه شد.
برهم صالح در سال 2014 به همراه فؤاد معصوم برای تصدی سمت ریاستجمهوری عراق نامزد شد ولی در انتخابات میانحزبی از نامزدی ریاستجمهوری کنار گذاشته شد و در نتیجه، فواد معصوم به عنوان تنها نامزد ریاستجمهوری به پارلمان معرفی و به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد.
طبق گزارش رسانههای عراقی، دکتر برهم احمد صالح روابط خوبی را چه در سطح اقلیم کردستان و چه در سطح عراق با دیگران دارد و از تمام جریانهای سیاسی کشور استقبال میکند.
برهم احمد صالح شامگاه سهشنبه، در رقابت با فؤاد حسین نامزد حزب دموکرات کردستان عراق و پنج نامزد کُرد دیگر موفق شد اکثریت آرای اعضای پارلمان عراق را کسب و به عنوان هشتمین رئیسجمهور عراق منصوب شود.
او پس از اولین تجربه ناموفق خود در رسیدن به پست ریاستجمهوری در سال 2014، امروز توانست بر کرسیای تکیه بزند که پس از سقوط صدام و بوجود آمدن سنت انتخاب رئیسجمهور از میان کُردها، افرادی چون جلال طالبانی و فواد معصوم بر آن نشسته بودند.
انتهای پیام/
تبریک