سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه با کمترین هزینه جهیزیه بخریم؟

در حال حاضر با شرایط اقتصادی کنونی بازار مشاغلی، چون مشاوران خرید عروسی داغ است، این افراد به شما می‌گویند چگونه می‌توان هزینه‌های این نوع خرید را کاهش داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ارزان‌ترین جهیزیه در حال حاضر چیزی حدود ٢٨ تا ٣٠ میلیون تومان برایتان آب می‌خورد؛ آن هم در شرایطی که بتوانید وسایل مورد نظرتان را پیدا کنید و فروشنده‌ها پاسکاری‌تان نکنند. حالا بسیاری از فروشندگان تهرانی می‌گویند عصر چشم و همچشمی تمام شده است و با جهش قیمت‌ها، بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند لوازم اصلی‌تر و مهمتر را برای جهیزیه عروس تهیه کنند و دور بسیاری از وسایل غیر ضروری را خط بکشند. این موضوع موجب شده است بازار بسیاری از وسایل غیر ضروری کساد شود.


بیشتربخوانید : چند میگیری گریه کنی به حال بازارلوازم خانگی!


آن سمت ماجرا صفحه‌های اینستاگرامی هستند که در این شرایط جهیزیه‌های لوکس را تبلیغ و از فالوئرهای خود درخواست می‌کنند که از زیباترین چیدمان جهیزیه عکس بگیرند و ارسال کنند. البته پشت این ماجرا یک پدیده جدید در بازار مشاغل ایران است: شغل خرید و چیدمان جهیزیه!

ارزان‌ترین فرش بازار چند است؟
اگر در گیر و دار خرید جهیزیه هستید خیلی هم نگران نباشید. می‌توانید با در نظر داشتن نکات مهمی یک جهیزیه کامل و مقرون به صرفه خریداری کنید؛ به شرطی که بی‌خیال چشم و همچشمی شوید و از خرید وسایل بی‌استفاده و تجملاتی خودداری کنید.
در بازار فرش دستباف قیمت‌ها از متری ٣ میلیون تومان شروع می‌شود و حتی به چند صد میلیون هم می‌رسد. به همین دلیل مقرون به صرفه است که برای خرید جهیزیه به سراغ فرش‌های ماشینی بروید. معمولا برای هر جهیزیه‌ای یک فرش ٩ متری یا دو فرش ٦ متری از سوی خانواده عروس خریداری می‌شود. در حال حاضر، می‌توانید یک قطعه فرش ٩ متری تراکم ٢٥٥٠ در بازار را با یک‌میلیون و ١٠٠ تا یک‌میلیون و ٢٠٠ هزار تومان
تهیه کنید.

١٠ میلیون تومان حداقل هزینه خرید مبلمان
یکی دیگر از بخش‌های مهم خرید جهیزیه خرید مبلمان، سرویس خواب و میز ناهارخوری است. معمولا مبلمان در طراحی‌های مختلف و به دو دسته راحتی و استیل، کلاسیک و مدرن تقسیم می‌شوند که برای جهیزیه عموما مبلمان راحتی خریداری می‌شود چون کاربرد بیشتری دارد. بیشتر سرویس‌های مبلمان دارای ست ناهارخوری و سرویس خواب نیز هستند. اگر بودجه زیادی ندارید و می‌خواهید یک دست مبلمان راحتی ایرانی تهیه کنید حداقل باید نزدیک به ٥ میلیون تومان برای خرید آن کنار بگذارید. می‌توانید به جای خرید میز ناهارخوری ٦ یا ٨ نفره، یک ست ٤ نفره تهیه کنید که می‌توان با حدود یک‌میلیون تومان آن را خریداری کرد. برای سرویس خواب هم اگر نمی‌خواهید هزینه زیادی صرف کنید، می‌توان با حدود ٣ تا ٤ میلیون تومان یک سرویس خواب معمولی و ساده تهیه کرد.

وسایل چوبی دیگری هم مثل جاکفشی، میز تلویزیون، دکور، میز تلفن و کتابخانه هم هستند که اگر فضای کوچکی دارید و بودجه‌تان هم محدود است، می‌توانید آنها را فاکتور بگیرید. با این‌حال، اما اگر بودجه نامحدودی دارید و می‌خواهید خانه‌ای لوکس و لاکچری داشته باشید، می‌توانید به سراغ برندهای یاتاش، انزا هوم، ادرا و ... بروید که زیر ١٠ میلیون تومان سرویس مبلمان و سرویس خواب ندارند.

قیمت لوازم آشپزخانه چند؟
لوازم برقی بخش گران جهیزیه عروس است که باید دقت و وسواس زیادی برای خرید آن به خرج داد. این روزها شدت تنوع در بازار لوازم برقی به اندازه‌ای است که انواع و اقسام وسایل برقی با مارک‌های مختلف به بازار آمده‌اند اما واقعا بخش زیادی از این وسایل در آشپزخانه عروس‌ها بی‌استفاده می‌ماند؛ پس بهتر است بی‌خیال چشم و هم‌چشمی شوید و بودجه‌ای را که برای خرید لوازم برقی درنظر گرفته‌‌‌اید، بابت خرید وسایل مهم خرج کنید. مهمترین لوازم برقی یخچال، فریزر، تلویزیون، گاز، لباسشویی، ماشین ظرفشویی، اتو، مایکروفر، چرخ‌گوشت و جاروبرقی هستند که از این لیست می‌توان ماشین ظرفشویی و چرخ‌گوشت را حذف کرد.این روزها با توجه به افزایش نجومی قیمت‌های لوازم خانگی حتی اگر بخواهید از برندهای ایرانی خرید کنید هم، باید رقمی نزدیک به ٢٠‌میلیون تومان خرج کنید. به‌عنوان مثال در یک برند ایرانی ارزان‌ترین لباسشویی سه‌میلیون و ٥٠٠‌هزار تومان، یخچال‌ساید بای‌ساید ٧میلیون و ٨٠٠‌هزار تومان، یخچال معمولی ٣میلیون و ٦٠٠‌هزار تومان، تلویزیون ال‌ای‌دی از ٣‌میلیون به بالا، جاروبرقی از ٢‌میلیون به بالا، گاز از ٢‌میلیون به بالا، مایکروفر از ٤‌میلیون به بالا، اتو بین یک تا ٢‌میلیون تومان و چرخ‌گوشت یک‌میلیون‌ تومان است. با این قیمت‌ها اگر بخواهید سراغ وسایل خارجی بروید، باید رقمی نجومی بابت خرید وسایل خارجی هزینه کنید.

شغل طراحی و چیدمان جهیزیه
از خرید جهیزیه که بگذریم، این روزها پدیده تازه‌ای در بازار خدمات ایران شکل گرفته است و آن خدمات خرید و چیدمان جهیزیه عروس است. با یک سرچ ساده در اینترنت به سایت‌های رسمی طراحی و دیزاین منزل و البته جهیزیه می‌رسیم. با گرفتن وقت مشاوره و صحبت تلفنی با یکی از مشاوران سایت، صحبت می‌کنم.آقای مشاور می‌گوید که اول از همه ما باید متراژ و مدل خانه شما را ببینیم تا براساس آن یک طراحی سه‌بعدی انجام بدهیم. وقتی می‌خواهم درباره طراحی سه‌بعدی توضیح بدهد، با حوصله ادامه می‌دهد: «یعنی ما مدل خانه شما را در نرم‌افزار طراحی و مدل‌های مختلف چیدمان روی آن پیاده می‌کنیم. هر مدلی که مورد قبول بود، مبنای کار چیدمان جهیزیه شما قرار می‌گیرد. در این جلسه درباره سبک چیدمان مورد علاقه شما مثل کلاسیک و مدرن یا رنگ‌های موردعلاقه، علاقه به گل و گیاه و... هم صحبت می‌کنیم. این مشاوره حضوری برای شما بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزارتومان هزینه دارد!»

به اینجای صحبت که می‌رسیم، مشاور تلفنی با نگرانی می‌پرسد که آیا وسیله‌ای خریداری کرده‌ایم یا نه؟ و وقتی جواب می‌شنود که هنوز خرید زیادی انجام نداده‌ایم، می‌گوید: «خب خداروشکر! چون که در مرحله بعد مشاوران خانم ما باید همراه شما به بازار بیایند تا طبق آن‌چه در طراحی سه‌بعدی مشخص شده، خرید کنیم» تعجب می‌کنم و می‌پرسم یعنی خود من نمی‌توانم جهیزیه‌ام را بخرم؟ آقای مشاور با خنده می‌گوید: «البته تصمیم نهایی برای خرید هر وسیله‌ای با خودتان است، اما مشاوران زبده ما در تهیه بهترین مارک و ست‌کردن رنگ‌های وسیله‌های مختلف با هم، شما را راهنمایی می‌کنند. ما با چندین برند مختلف مبلمان قرارداد داریم و مثلا اگر شما در بازار مبلمانی را بپسندید، شما را راهنمایی می‌کنیم تا همان طرح را با یک برند معتبر بخرید!» تا اینجای صحبت‌ها معلوم می‌شود که قرار است از این مشاوره‌ها پول خوبی نصیب شرکت بشود. پس بحث را به سمت قیمت‌ها می‌برم. جواب‌های آقای مشاور تأمل‌برانگیز است.

«هزینه مشاور همراهی که برای خرید می‌آید، به زمانی که صرف می‌کند، بستگی دارد، اما معمولا روزی ۱۰۰هزار تومان دستمزد این کار است. هزینه چیدمان هر قسمت از خانه شما هم به‌طور میانگین ۵۰۰هزار تومان خواهد بود. مثلا هریک از اتاق خواب‌ها، آشپزخانه، سرویس‌ها و قسمت‌های مختلف پذیرایی جداگانه با اخذ این مبلغ دیزاین می‌شوند!»

یکی دیگر از طراحان جهیزیه هم به «شهروند» می‌گوید: «هزینه دیزاین شب عروسی برای دیدن میهمان‌ها و فیلمبرداری هم برای یک خانه با متراژ حدود ۱۰۰متر، به‌طور میانگین ٦ تا ٧میلیون تومان درمی‌آید!»

دور این وسایل را خط بکشید

اگر نمی‌خواهید زیر بار قرض بروید و دوست ندارید به پدیده بی‌ارزش چشم و همچشمی مبتلا شوید وسایل زیاد و بی‌فایده‌ای هستند که می‌توان به راحتی از خرید آنها چشم‌پوشی کرد. وسایلی مثل غذاساز، سرخ کن، چای ساز، مخلوط کن، آبمیوه‌گیری،گوشت کوب برقی، سرویس‌های چینی، ساندویچ‌ساز و برخی از وسایل تزیینی.

به عنوان مثال خانواده‌های زیادی برای اینکه بوفه‌های گرانقیمتی را که خریده‌اند پر کنند، سراغ سرویس‌های کریستال گرانقیمت و وسایل تزیینی می‌روند. در حال حاضر قیمت یک بوفه چیزی حدود ٥٠٠ تا ٦٠٠ هزار تومان آب می‌خورد و اگر بخواهید حداقل یک سرویس ٣٩ تکه کریستال معمولی در این بوفه بگذارید باید نزدیک به ٨٠٠ هزار تا یک میلیون تومان پول بدهید و به این ترتیب بوفه بین یک میلیون و ٣٠٠ تا یک میلیون و ٦٠٠ هزار تومان هزینه اضافه روی دستتان می‌گذارد. چرخ گوشت جزو کم کاربردترین وسایل جهیزیه در حال حاضر است زیرا بسیاری از خانواده‌ها غالبا گوشت‌چرخ کرده را به صورت آماده تهیه می‌کنند. در حال حاضر چرخ گوشت در بازار ایران به طور میانگین بین یک تا ٣ میلیون تومان قیمت دارد.

ماشین ظرفشویی پدیده نسبتا تازه جهیزیه‌های ایرانی است و البته در بسیاری از موارد به کار نمی‌آید زیرا کسی حاضر نمی‌شود تنها برای چند تکه ظرف کثیف ماشین ظرفشویی‌اش را راه بیندازد. در حال حاضر قیمت ماشین ظرفشویی بین ٣ تا ٨ میلیون تومان است. ساندویچ ساز، گوشت کوب برقی، انواع ظروف کم کاربرد و حتی آبمیوه‌گیری از جمله وسایلی هستند که خانواده‌ها برای جهیزیه دخترانشان تهیه می‌کنند اما در عمل انگشت شمار مورد استفاده قرار می‌گیرند و با فاکتور گرفتن این وسایل کم کاربرد می‌توانید هزینه قابل توجهی در خرید جهیزیه صرفه‌جویی کنید.

منبع: روزنامه  شهروند 

انتهای پیام/ 

بهترین ایده ها برای تهیه جهیزیه ارزان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.