سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهره‌برداری سیاسی ترامپ از توافق نفتا

.بلومبرگ نوشت دونالد ترامپ برای پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا دست به دامن توافق نفتا شد

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه اقتصادی بلومبرگ نوشت: در حالی که جمهوری خواهان و دموکرات‌ها برای به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان و سنا در کنگره آمریکا سخت تلاش می‎کنند، رئیس جمهور این کشور امیدوار است امضای به‎موقعِ توافق جدید نفتا پیش از برگزاری انتخابات میان‌دوره‎ای در اوایل ماه نوامبر (اواسط آبان)، سرانجام به نفع نامزدهای جمهوری‏‎خواه تمام شود.

پایگاه اینترنتی این نشریه آمریکایی در مقاله‌ای نوشت: پیمان جدید نفتای ترامپ که میان آمریکا، کانادا و مکزیک در آخرین دقایق پیش از نیمه شبِ یکشنبه به امضا رسید، در زمانی مناسب برای انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا حاصل شد. امضای این پیمان به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اجازه می دهد که به خود ببالد و به طرفداران خود و سایر شهروندان آمریکایی بگوید که من نه تنها به وعده انتخاباتی خود عمل کردم، بلکه مواضع قاطعی که در خلال مذاکرات با دو همسایه شمالی و جنوبی آمریکا گرفتم، باعث شد توافق تجاری جدیدی به دست آید که برای شرکت ها و کارگران آمریکایی به مراتب منصفانه‎تر از توافق اولیه نفتا است.

علت این که ترامپ تصور می کند این حرکتی مناسب پیش از برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره و فرمانداری های ایالت های آمریکا است، این است که وی در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز در اول ژوئیه (بیش از سه ماه پیش) گفته بود که تمایل دارد برای امضای توافق جدید نفتا تا پس از برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره صبر کند. این در حالی است که با وجود مشکلاتی که میان آمریکا و کانادا در مسیر مذاکره برای امضای توافق جدید نفتا به وجود آمده بود، ترامپ- برخلاف اظهاراتش در اول ژوئیه- تمام تلاش خود را کرد که در فاصله ای مناسب (کمتر از یک ماه و نیم) مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای، به این توافق تجاری که مکرراً درباره آن صحبت کرده بود، دست پیدا کند تا به نامزدهای جمهوری خواه مجلس نمایندگان، سنا و فرمانداری های ایالت های مختلف آمریکا که از سوی رقبای دموکرات خود تحت فشار قرار گرفته اند، کمکی قابل توجه کرده باشد.

ترامپ در طول تبلیغات انتخاباتی خود همواره می گفت که نفتا یکی از بدترین پیمان های تجاری است که آمریکا در طول تاریخ خود امضا کرده است و من اگر رئیس جمهور شوم، دوباره در خصوص این توافق با دو کشور کانادا و مکزیک مذاکره خواهم کرد تا توافقی مناسب تر و منصفانه تر برای آمریکا به دست آورم.

در عین حال، ترامپ باید در خلال مدت باقی مانده تا انتخابات میان‌دوره‌ای یاد شده، مردم آمریکا را متقاعد سازد که این توافقِ جدید به نفع کارگران آمریکایی خواهد بود، زیرا طبقه کارگر آمریکایی طی دو دهه گذشته - بر اثر سیاست های جهانی سازی دولت های پیشین آمریکا و همچنین به علت انتقال مشاغل آمریکا به خارج از این کشور به دست شرکت های بزرگ آمریکایی- فشارهای شدیدی را متحمل شده اند. ترامپ تلاش دارد حداکثر بهره برداری سیاسی را از امضای این توافق بکند. یکی از چالش های ترامپ این است که پایگاه هواداران خود را که از جنگ های تجاری و تعرفه ای ترامپ ضربه خورده اند، قانع کند که این توافقِ جدید، به مراتب بهتر از نفتای قبلی است. از همین رو ترامپ حتی نام این توافق را تغییر داده است، زیرا اصولاً نام نفتا در ذائقه طرفداران وی که اکثراً در میان کشاورزان و کارگران بخش خودروسازی آمریکا هستند، کمی تلخ یا حتی منفور به نظر می آید.

از این‌رو، ترامپ نام توافق جدید خود را که در واقع برداشتی از همان نفتای قدیمی و توافق تجارت آزاد دو سوی اقیانوس اطلس است، کاملاً تغییر داده است. این در حالی است که ترامپ در همان نخستین روزِ کاری خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا از توافق تجارت آزاد دو سوی اقیانوس اطلس خارج شده بود. در هر صورت، ترامپ نام نفتای جدید را برگرفته از مخفف نام کشورهای امضاکننده آن؛ یعنی آمریکا (یو اس)، مکزیک (ام) و کانادا (سی اِی) انتخاب کرده است. خودش نیز گفته است که نام «یو اس ام سی اِی» بسیار گوش نواز و جذاب است. شاید یکی از عللی که هواداران ترامپ ممکن است از این نام جدید خوششان بیاید این است که این نام بسیار شبیه مخفف نام یگان تفنگداران دریایی آمریکا، یعنی «یو اس ام سی» (United States Marine Corps) است.

نویسنده این مقاله در خاتمه افزود: با وجودی که ترامپ مدعی شده است کارگرانِ بخش خودروسازی آمریکا کاملاً از توافق جدید نفتا پشتیبانی می کنند، ریچارد ترامکا، رئیس اتحادیه کارگری «اِی اِف اِل-سی آی او» که بزرگترین گروه مادر برای اتحادیه های کارگری آمریکا است و بسیاری از اتحادیه های کارگری این کشور را تحت پوشش خود دارد، روز گذشته (دوشنبه) بیانیه ای مبهم و فاقد هر گونه تعهدِ صریح به حمایت از توافق جدید، موسوم به «یو اس ام سی ای» منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «هنوز باید درباره بسیاری از جزئیات این توافق کنکاش و بررسی های لازم انجام شود تا طبقهِ کارگر و زحمتکش آمریکایی بتواند قضاوتی نهایی درباره این توافق (نفتای جدید) انجام دهد.»

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.