کردستان یکی از ۱۶ استان حاشیه مرزهاست که تلاش برای رونق اشتغال و سرمایه گذاری در آن از دغدغههای همیشگی مسئولان نظام اسلامی است.
ارتباط مستقیم امنیت با اشتغال و سرمایه گذاری را نمیتوان منکر شد چرا که با بهتر شدن وضعیت معیشتی مرزنشینان میتوان شاهد بهبود وضعیت ساکنان استانهای مرزی در کشور و جلوگیری از سوء استفاده دشمنان بود.
کردستان از ظرفیتهای بسیار بالایی در زمینههای کشاورزی، معدنی و گردشگری دارد و با تقویت این ظرفیتها و اعتماد به توانمندی جوانان مرزنشین میتوان شاهد فعالیت سازنده آنان بود.
فرهاد سعیدی یکی از مرزنشینانی است که توانمندی مرزنشینان برای کارآفرینی را در عمل معنا کرده است.
او که متولد ۱۳۵۴ و از اهالی شهرستان مرزی بانه است از همان کودکی مشغول تردد در مرزها و تبادل کالا بود، کولبری از مشاغل پر طرفداری که از سالهای دور در بانه رونق داشت و اواخر پارسال بعد از صدور کارت مرزنشینان، به پیله وری تغییر نام داد.
سعیدی پیله وری را شغل مناسب مرزنشینان نمیدانست و برای همین در صدد بود تا روزی با کنار گذاشتن این شغل، دیگر کولبران را هم صاحب شغل در خور و شان کند.
با تلاش بسیاری که داشت سال ۸۶ توانست شرکت خود را ثبت کند و ۶ سال بعد با بهره برداری از کاخانه تولید لامپ کم مصرف خود برای ۲۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرد.
آن روزها با سرمایه اندک خود کارخانه ایی شامل یک سوله ۵۰۰ متری راه اندازی و تولید را از ۱۰ هزار عدد لامپ کم مصرف آغاز کرد.
همان سال زمین خورد و ورشکست شد و تا مرز تعطیلی کارخانه پیش رفت، اما ورشکستگی پایان راهش نبود، خانواده اش او را
همراهی کردند و دوباره سر پا شد، پیش رفت، ساخت، تلاش کرد و باز هم به کسب و کارش رونق داد این بار رونقی اساسی و منظم.
پارسال بود که مساحت سوله اش را به سه هزار متر افزایش داد و تولید سالانه خود را به ۳.۵ میلیون عدد لامپ رساند.
حالا ۱۰۰ نفر در کارخانه «صنایع روشنایی ایران زمین» مشغول بکار هستند و آرزوی فرهاد سعیدی جامه عمل پوشیده است، تمام خوشحالی زندگیش گرفتن دست همین افرادی است که یا مثل ناصح کولبر بوده اند و یا از اقشار آسیب پذیر جامعه مثل محمد که معلول ذهنی است و تا چند وقت پیش سرگردان خیابانها بود، اما حالا کارگر بیمه شده کارخانه شده و کارش را به خوبی یاد گرفته است.
پای صحبتش که مینشینی هنوز از آرزوهایش میگوید و یقین دارد که به زودی آنها را هم محقق میکند.
میگوید: کار در مرز سخت است، اما تهدید نیست، من سرمایه گذاری در مرزها را پر سودتر از مناطق مرکزی کشور میدانم.
سعیدی عقیده دارد تهدید مرز را به فرصت تولید تبدیل کرده و با معنا بخشیدن به کارآفرینی در نقاط مرزی، هم به معیشت خود و هم به اقتصاد منطقه رونق داده است.
وی میافزاید: در تلاش هستم تا در آینده نزدیک بخش تولیدات قطعات وارداتی را هم راه اندازی کنم که با آغاز بکار آن ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر دیگر مشغول به کار میشوند.
این روزها هر وقت که گذرش به مرز و سیمهای خاردار میافتد میداند که دیگر قاطر پیله وران قاچاق بار نمیکند، حداقل برای او و چندین کارگرش ورق برگشته و به جای وارد کردن جنس قاچاق، کالای ایرانی تولید و صادر میکنند.
بومی سازی کارآفرینی یکی از نیازهای اساسی این روزهای مرزنشینان است تا بواسطه سرمایه گذاریهای کوچک خود، سرمایههای بزرگ را به سمت مرزها راهنمایی کند.
در این میان دولت نیز سهم بسزایی در حمایت از سرمایه گذاران مناطق مرزی میتواند داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان از آمادگی و استقبال برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در منطقه آزاد بانه - مریوان و چهار منطقه ویژه اقتصادی خبر میدهد.
حسین فیروزی میگوید: مسئولان و مدیران اجرایی و نیز پنجره واحد سرمایه گذاری استان با علاقمندی تمام، آمادگی لازم را برای همکاری با سرمایه گذاران دولتی و خصوصی دارند و بسترهای لازم برای فعالیت آنان فراهم است.
مناطق مرزی به دلیل داشتن بازارچههای مرزی فرصت طلایی اقتصاد کشور هستند که سرمایه گذاران میتوانند از مشوقهای دولتی مانند معافت مالیاتی و گمرکی، دسترسی آسان به نیروی کار، نزدیکی به بازار صادرات خارجی، سود پایین تسهیلات بانکی و دیگر تسهیلات اسفاده کنند که این فرصت برای کارآفرینان و سرمایه گذاران بومی بسیار مطلوبتر است.
انتهای پیام/ز