سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سریع و دقیق؛ ویژگی انتقام با موشک‌های ایرانی؛

کدام پایگاه‌های آمریکا در تیررس موشک‌های سپاه پاسداران قرار دارند؟ + اینفوگرافی

 

اگر چه ایران موشک‌هایی با برد بالای دوهزار کیلومتر هم در اختیار دارد، اما موشک‌های میان برد نیز می‌توانند اهداف منطقه‌ای ایران را به راحتی تامین کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  تنها یک هفته از حمله تروریستی به اهواز و  سه روز از نامه فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر گرفتن انتقام خون شهدای این حمله تروریستی نگذشته بود که نیروی هوا فضای سپاه پاسداران در ساعت 2 بامداد روز دوشنبه 9 مهرماه، 6 فروند موشک میان برد را از کرمانشاه به سمت مقر اصلی نیروهای تروریستی شلیک کرد.

طی این عملیات که با نام "ضربت محرم" و با رمز مقدس" یا حسین (ع) " انجام شد، سه موشک ذوالفقار با برد 750 و سه موشک قیام با برد 800 کیلومتر در پاسخ به حمله تروریستی به اهواز و برای انتقام از خون شهدای این حمله، مقر اصلی فرماندهان گروه‌های تروریستی را منهدم کردند.

از ویژگی های این 6 موشک، قدرت نقطه زنی بالای آن‌هاست؛ این حمله زمانی می توانست موفق باشد که مقر اصلی فرماندهان این گروه‌های تروریستی مورد هدف قرار می‌گرفت؛ حمزه پاریاب کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به این موضوع گفت که اگر موشک ها دقیقا به هدف نمی خوردند، عملا این حمله اثری برای ما نداشت؛ باید موشک‌ها به نقطه اصلی اصابت می کردند که مقر اصلی و محل استراحت فرماندهان تروریستی بود و این محدوده آنقدر بزرگ نبود که موشک ها بتوانند خطایی داشته باشند.

هر یک از موشک‌های ذوالفقار و قیام داراری ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که می‌توانند به راحتی معادلات یک عملیات نظامی را تغییر دهند. موشک ذوالفقار از موشک‌های  بالستیک و میان برد محسوب می‌شود که جزئی از موشک‌های خانواده فاتح است؛ این موشک از مجموعه موشک‌های خانواده فاتح است که  به گفته کارشناسان نظامی برای تولید آن ها از ۵ میلیون نفر ساعت استفاده شده است.

موشک قیام، اولین موشک بالستیک بدون بالك است که توسط  ایران برای اولین بار در سال  1390 با موفقیت کامل شلیک و به هدف از پیش تعیین شده اصابت کرد. برد موشک قیام  حدود ۸۰۰ کیلومتر است، با این وجود کارشناسان نظامی برد این موشک را متغیر دانسته‌اند؛ قدرت نقطه‌زنی بالا و  همچنین رادار گریزی از خصوصیات دیگر موشک قیام است.

چرایی حمله به شرق فرات

منطقه شرق فرات در خاک سوریه، مخفیگاهی برای فرماندهای گرو‌های تروریستی  و در کنترل مقامات آمریکایی بود؛ از سوی دیگر محل اصابت این موشک‌ها به منطقه ای‌که نیروهای آمریکایی در آن‌حضور داشتند بسیار نزدیک بود؛  یک مقام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان با تایید این مطلب گفته بود که موشک‌هایی که سپاه پاسداران  بامداد دوشنبه به مقر تروریست‌ها در شرق فرات در شلیک کرد، در 3 مایلی نیروهای آمریکایی فرود آمده‌اند.

نزدیکی محل اصابت موشک‌ها به مقر نیروهای آمریکایی موضوعی بود که رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح کشورمان هم به آن اشاره کرد؛ سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» با اشاره به اینکه موشک‌های شلیک شده در حمله اخیر  به منطقه‌ای اصابت کرد که به محل تحت مسئولیت آمریکا نزدیک است؛ اظهار کرد: موشک‌های جمهوری اسلامی با طی مسافت‌های طولانی با دقت در ساختمان‌های بسیار کوچکی فرود آمدند و تلفات وارد کردند.

این سخنان قدرت نقطه زنی بالای این موشک‌ها را ثابت می‌کند. از سوی دیگر ویژگی بارز این موشک‌ها برد قابل قبول آن‌هاست. اگر چه ایران موشک‌هایی با برد بالای دوهزار کیلومتر هم در اختیار دارد، اما موشک‌های میان برد نیز می‌توانند اهداف منطقه‌ای ایران را به راحتی تامین کنند.

خطر بیخ گوش آمریکا، آل‌سعود و رژیم صهیونیستی

آمریکا در ترکیه، عراق، کویت، عربستان، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عمان، افغانستان، پاکستان، اردن و قرقیزستان پایگاه دارد و یا از پایگاه های این کشورها استفاده می کند.  

 با بررسی کوتاه می‌توان دریافت که علاوه بر موشک های جمهوری اسلامی ایران حتی  راکت‌های ساخته شده توسط متخصصان ایرانی مانند نازعات-10-اچ با برد 130 کیلومتر، زلزال-3 با برد 200 کیلومتر و زلزال-3-بی با برد 250 کیلومتر می‌توانند در صورت لزوم علیه دشمن به کار گرفته شوند و این ویژگی را دارند که حتی دورترین پایگاه‌های دشمن‌ان منطقه‌ای از جمله عربستان سعودی، اسرائیل و پایگاه های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار دهند، مثلا فاصله تهران تا ریاض 1756 کیلومتر است، با توجه به این فاصله بسیاری از موشک‌های بالستیک و غیر بالستیک ایرانی قابلیت هدف قرار دادن ریاض را دارند.

آمریکا پایگاه های نظامی زیادی در حوزه خلیج‌فارس دارد که شامل پایگاه هوایی العدید قطر، پایگاه تومریت عمان، پایگاه ناوگان پنجم بحرین، پایگاه هوایی علی السالم کویت، پایگاه هوایی شیخ عیسی بحرین، پایگاه هوایی احمدالجابر کویت، پایگاه هوایی الظفره امارات است، افزون بر این هفت پایگاه، پایگاه‌های بگرام در افغانستان و لِمُونیر در جیبوتی هم در فاصله‌ای نه چندان دور از منطقه خلیج فارس از پایگاه‌های عمده آمریکا محسوب می‌شوند.

پایگاه شبکه خبری «الجزیره» در گزارشی مدعی شد که بر اساس اطلاعاتی که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنت‌کام) در اختیارش قرار داده نزدیک به 150 هزار نیروی نظامی آمریکا در کشور‌های نزدیک به ایران حضور دارند؛ نزدیک به ۹۰ هزار نیروی نظامی داخل یا اطراف افغانستان، ۲۰ هزار نظامی دیگر در منطقه خاور نزدیک( فلسطین، اردن، سوریه، ترکیه، قبرس، و عراق) و بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر نیز در نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه حضور دارند. 

وب‌سایت «strategic-culture» در گزارشی با اشاره به تنش‌های لفظی اخیر بین مقامات آمریکایی و ایرانی می‌نویسد: هم‌اکنون پایگاه های نظامی آمریکا در کشور‌های همسایه ایران مانند بحرین، عراق، عمان و افغانستان قرار دارند که فاصله آن‌ها با مناطق مرزی ایران کم تر از ۵۰۰ کیلومتر است، در حالی‌که آمار برد موشک‌های بالستیک ایران را بیش از ۲ هزار کیلومتر نشان می دهد.

پایگاه هوایی شاهزاده سلطانِ عربستان سعودی

پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در عربستان سعودی و در 575 کیلومتری مرزهای ایران قرار دارد. پس از اشغال کویت توسط عراق، پایگاه های زیادی در عربستان در اختیار آمریکایی ‌ها قرار گرفت و امروز پایگاه شاهزاده سلطان به شکل رسمی فعال است. این در حالی است که پایگاه های هوایی جده، ریاض، طائف و تبوک در عربستان سعودی نیز شاهد حضور گسترده پیاده نظام ها و نیروهای هوایی ایالات متحده آمریکا هستند. برخی شواهد نشان می دهد که  آمریکا عملیات پهپادی خود در یمن را از یک پایگاه مخفی پهپادی مستقر در عربستان انجام می‌دهد و همچنین گزارش‌هایی وجود دارد که حاکی از وجود یک پایگاه آمریکایی در جزیره «سُقُطری» واقع در نزدیک سواحل سومالی است؛ این پایگاه بیشتر برای عملیات‌های ضدتروریستی در شاخ آفریقا و یمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پایگاه هوایی احمد الجابر کویت

بیشترین پایگاه های نظامی آمریکا در کشورهای افغانستان و کویت قرار دارد و شامل پایگاه های هوایی و کمپ های استقرار نیروهای زمینی است.کویت که امروز یک پادگان بزرگ نظامی برای آمریکا است در بر دارنده دو پایگاه هوایی و 6 کمپ نیروهای ارتش این کشور است. پایگاه هوایی علی السالم با 115 کیلومتر فاصله از مرزهای کشورمان، به راحتی توسط تمامی راکت ها و موشک های سپاه پاسداران قابل تهدید است. مجموعه آشیانه های این پایگاه در دو منطقه جنوب و شمال غربی و محوطه نگهداری هواپیماهای ترابری نیز در شرق آن قرار دارند. طول باندهای این پایگاه هوایی حدود 3هزار متر بوده، بنابراین ظرفیت پذیرش عمده هواپیماهای سبک و سنگین را دارد.

دیگر فرودگاه نظامی کویت، پایگاه هوایی احمد الجابر با 134 کیلومتر فاصله از ایران است و راکت های زلزال و انواع موشک های بالستیک کشور می توانند به آن برسند. این پایگاه عظیم با چهار مجموعه آشیانه مستحکم بتونی و تعداد زیادی آشیانه سایبانی و باندهایی با بیشینه طول 3هزار متر قابلیت پذیرش انواع هواپیماهای نظامی را دارد.

هر چند سامانه های دفاع هوایی آمریکا در کشورهای مختلفی در منطقه مستقر شده اند، اما شلیک موشک های دوربرد و بسیار دقیق ایرانی از عمق خاک کشور به عنوان پاسخ اولیه و همچنین سرعت بسیار بالای آنها در برخورد با هدف که بیش از 10 تا 12 برابر سرعت صوت عنوان شده کار دشمن را برای انهدام این موشک ها عملاً غیر ممکن می کند. هر چند که برخی اجزای خود این سامانه های پدافند هوایی می توانند بخشی از اهداف اولیه پاسخ موشکی کشورمان باشند. شلیک همزمان و از چند جهت تعداد زیادی موشک و راکت نیز راه حل دیگری برای عبور راحت تر از حریم این سامانه ها است. علاوه بر این، سامانه های موشکی هواپرتاب دورایستا و موشک های ضدرادار نیز در کشور برای سرکوب پدافند هوایی دشمن آماده اجرای عملیات بوده و کار موشک های بالستیک کشورمان را ساده تر می سازند.

پایگاه هوایی بگرام افغانستان

پایگاه هوایی بگرام که محل استقرار عمده هواپیماهای ترابری و جنگنده های آمریکایی و سایر کشورها است، در فاصله 730 و فرودگاه کابل در فاصله 732 کیلومتری مرز ایران قرار دارد. پایگاه بگرام با طول باند 3 کیلومتر پذیرای هواپیماهای ترابری سی-130هرکولس، سی-17گلوبمستر2، هواپیمای پشتیبانی نزدیک A-10 و انواع بالگردها شده است. با توجه به استقرار این پایگاه ها در عمق متوسط، موشک های قیام با برد 800 کیلومتر، شهاب-3 با برد 1300 تا 1800، قدر، سجیل و عاشورا با برد 1800 تا 2000 کیلومتر توانایی اصابت به آنها را دارند.

بحرین

یکی از محل های مهم و راهبردی مورد استفاده آمریکایی ها در بحرین، پایگاه هوایی شیخ عیسی نیروی هوایی این کشور است که 238 کیلومتر دورتر از سواحل کشورمان بوده و علاوه بر تمامی موشک های بالستیک کشور، راکت زلزال-3بی نیز توانایی رسیدن به آن را دارد. هواپیماهای سی-17، پی-3اوریون و جنگنده اف-16 در این پایگاه که دو باند با طول نهایی نزدیک به 3800 متر دارد قابل مشاهده است. همچنین جنگنده های اف-18، هواپیماهای جنگ الکترونیک ئی-آ-6-بی پراولر نیز در مقاطعی در این پایگاه مستقر بوده اند.
 

محل استقرار ناوگان پنجم دريايي آمریکا در بحرین تنها 200 کیلومتر از سواحل کشورمان فاصله دارد که چندین فروند ناوشکن و ناو آمریکایی با تجهیزات و تسلیحات در آن مستقر بوده و به همراه راکت های زلزال، تمامی موشک های کوتاه تا دوربرد کشور نیز توانایی اصابت به آن را دارند؛ نوع دریایی موشک فاتح-110 با نام خلیج فارس با برد 300 کیلومتر که به طور ویژه توانایی مورد اصابت قرار دادن کشتی ها را دارد برای تهدید این پایگاه دریایی بسیار مناسب است. موشک کروز ضدکشتی قادر که بیش از 200 کیلومتر دارد نیز می تواند در صورت خروج کشتی های مستقر در این پایگاه دریایی و کمی فاصله گرفتن از پایگاه از چند منطقه از سواحل کشور شلیک شده و  آنها را مورد اصابت قرار دهد.

بزرگ‌ترین پایگاه یانکی ها در منطقه

بزرگ ترین و پیشرفته ترین پایگاه نظامی آمریکایی ها در منطقه، پایگاه هوایی العدید در قطر است. این پایگاه در مرکز قطر واقع شده و 278 کیلومتر با سواحل کشورمان فاصله داشته و مجموعه ای از انواع هواپیماهای آمریکایی در آن یافت می شود. هواپیماهای بمب افکن پنهانکار(رادارگریز) بی-1بی، ترابری سی-17، سی-130، سوخت رسان های کی-سی-135 و کی-سی-10، هواپیماهای گشت دریایی اوریون و هواپیمای جاسوسی الکترونیکی جوینت استارز توسط پهبادها در این مکان مشاهده شده و گزارش شده که جنگنده های اف-16 نیز در آن موجود هستند.

این پایگاه در برد موشک های فاتح-110 و انواع موشک های میان‌برد و دوربرد بالستیک کشور قرار دارد. محوطه باز این پایگاه که چند ده فروند از انواع هواپیماهای گرانقیمت و در آن وجود دارد بهترین هدف برای سرجنگی خوشه ای موشک های بالستیک هستند و با توجه به گستردگی محوطه قطعاً بسیاری از این هواپیماها منهدم شده یا آسیب جدی خواهند دید.

امارات

دیگر پایگاه بزرگ آمریکا در منطقه پایگاه هوایی الظفره در امارات متحده عربی است. این پایگاه بسیار بزرگ دو باند اصلی با طول نهایی در حدود 4200 متر و دو خزشراه سرتاسری در کنار هر یک از آنها دارد. بر اساس اظهارات مقامات اماراتی و آمریکایی نزدیک به ۵ هزار نیروی نظامی عمدتا از نیروی هوایی آمریکا در پایگاه هوایی «الظفره» امارات حضور دارند. مأموریت اصلی این نیرو‌ها هدایت عملیات‌های هوایی جنگنده‌ها، پهپادها، هواپیما‌های سوخت‌گیری و هواپیما‌های شناسایی است. آمریکا همچنین معمولا هواپیمای جنگی F-۲۲ را در پایگاه الظفره مستقر می‌کند و سامانه‌های دفاع موشکی «پاتریوت» به منظور دفاع موشکی و هوایی در این پایگاه مستقر هستند.

عمان

پایگاه هوایی تومریت عمان به عنوان محلی که فعالیت های آمریکایی ها بیشتر در آن به چشم می خورد، در 963 کیلومتری کشورمان واقع شده و تنها موشک های بالستیک دوربرد شهاب-3، قدر، عاشورا و سجیل توانایی اصابت به آن را دارند تا کار آن را تمام کنند.
 

اینجرلیک ترکیه

پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه اهمیت ویژه ای برای آمریکایی ها دارد، هرچند آنها مدعی هستند که این پایگاه را تعطیل کرده اند. این پایگاه در فاصله 875 کیلومتری از مرزهای ایران و در شمال غربی مرزهای سوریه قرار داشته و بزرگ ترین هواپیماهای زرادخانه نظامی آمریکا در آن مستقر هستند. این پایگاه توسط موشک های دوربرد ایرانی به راحتی قابل تهدید است. پایگاه راهبردی اینجرلیک، پس از توافق میان آنکارا و واشنگتن در سال 1955 در اختیار نیروهای هوایی پنتاگون قرار گرفته است. بخش عمده ای از پروازهای هواپیماهای بدون سرنشین و جنگنده های ایالات متحده از طریق این پایگاه نظامی صورت می گیرد.

قرقیزستان

 فرودگاه مناس در قرقیزستان و در هزار و 344 کیلومتری مرزهای کشورمان واقع شده است. آمریکا از حدود سال 2001 و در جریان اشغال نظامی افغانستان، دو پایگاه هوایی دوران شوروی را در ازبکستان و قرقیزستان از این دو کشور اجاره کرد تا از آنها برای پشتیبانی عملیات در افغانستان استفاده کند. آمریکا در نوامبر ۲۰۰۵ پایگاه هوایی ازبکستان را تخلیه کرد، اما همچنان پایگاه هوایی خود در مناس، فرودگاه بین‌ المللی پایتخت قرقیزستان، حفظ کرده است.  
 

اردن

آمریکا اگرچه به ظاهر هیچ پایگاه نظامی در اردن تأسیس نکرده‌، اما سال‌های طولانی است که در این کشور به تمرین‌های آموزشی مشغول گشته. آمریکا پس از آغاز جنگ سوریه، بیش از 2000 سرباز، یک اسکادران از جنگنده‌های اف-۱۶، سامانه موشکی پاتریوت، و سامانه‌ها موشکی متحرک در اردن مستقر کرده‌ است.
 
در این میان یک نام برای رژیم صهیونیستی بسیار ترسناک است، سجیل نام موشکی است که به راحتی به عمق سرزمین‌های اشغالی رسیده و می تواند تل‌آویو را با خاک یکسان کند. اگر پای مهلک ترین موشک ایرانی به حیفا و تل‌آویو برسد به هیچ کس رحم نخواهد کرد، پس شاید بهتر باشد که مقامات اسرائیلی  بازی احمقانه ای که در قبال ایران شروع کرده اند را پایان دهند.

 سجیل؛ مهلک‌ترین موشک ایران

برد: 2000 کیلومتر

سوخت: جامد و جامد مرکب

وزن مسلح: 23 تُن و 540 کیلوگرم

وزن سر جنگی: 650 کیلوگرم

طول: 17.90 متر

ماموریت: زمین به زمین - بالستیک

وضعیت: دو مرحله‌ای با قابلیت سر جداشونده

به هر حال توان موشکی جمهوری اسلامی ایران، آمریکا را متوجه می‌کند که نباید علیه ملت؛ حکومت و نیرو‌های مسلح ایران اقدامی کند، اما رئیس جمهور آمریکا که تاجری بی‌تجربه در سیاست است می‌خواهد با هیاهو‌ و اعمال فشار بر یکی از بازوان قدرت بازدارندگی ایران اسلامی امتیازگیری کند؛ کاری که خودش هم می‌داند توان انجام آن را ندارد، پس مجبور است به ترقه بازی های تروریست هایی دلخوش کند که شبانه روز با آنها حشر و نشر داشته و از آنها حمایت می کند، حمایتی که در صورت ادامه شاید برای ترامپ و دار و دسته اش گران تمام شود.
 
انتهای پیام/
 
گزارش از علی قدمی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۸
درودبرسپاه ایران
ناشناس
۰۷:۳۵ ۰۸ شهريور ۱۳۹۸
درود بر نام و یاد و همه ی شهیدان اسلام عزیز و درود بر همه ی رزمندگان اسلام اعم از ارتش قهرمان و بسیج دلاور و همه ی نیروهای مسلح و در راس آنها سپاه غیور و نترس و جان بر کف
ناشناس
۰۵:۰۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
من عاشق سپاه هستم و از رجوی و مزدورانش متنفر.
کلرز
۲۳:۳۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
تکان بخورند موشک های سجیل و خرمشهر و .... بر سرشان خراب میشود و تا هفت نسلشان دنبال سوراخ موش خواهند بود
بختیاری
۲۲:۰۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
درود بر دانشمندان و پرتاب کنندگان موشک‌های ایرانی بر سر تروریستها و اربابانشان
زنده باد ایران و ایرانی در پرتو دین محمدی
ناشناس
۲۲:۰۲ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
در روزگاری که همه مایحتاج و خوراک این ملت خرج دهها ملیون سرباز متفقین شد و دهها ملیون از ایرانیان از گشنگی مردند و یتیم‌خانه ایران شکل گرفت ایران سربلند باز هم بر روی پاهایش قدرتمندانه ایستاد و با خون دلها خوردن هزاران و میلیونها انسان وفادار و زحمتکش بر روی پاهایش ایستاد و به خودش و ملتش متکی شد و پایدار و استوار ماند و به رشد و بالندگی رسید بطوریکه جزو برترین های جهان در توان موشکی و دیگر زمینه ها شد بار دگر مگر دشمن خواب ببیند که براین ملت و این کشور بزرگ و محکم اسلامی چیره شوند
مغول ،اعراب و انگلیس و قاجاریه و حالا هم آمریکا از تاریخ درس عبرت بگیرند و گور خود را با دست خود نکنند
این دولتمردان و ملت اهل جانفشانی برای کشورشان هستند
مصمم
۲۳:۳۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
ملت ایران عزت خود را که با مبارزات طولانی با رژیم سر سپردة پهلوی و جان فشانی و تقدیم صدها هزار شهید و جانبازان و مقامت 8 ساله در مقابل کفر جهانی بدست آورده از دست نخواهد داد و فشارهای اقتصادی ، بی ارزش تر از آنند که ملت سرافراز ما را مجبور به عقب نشینی و تسلیم کنند و دشمنان ملت ایران راهی جز بر خورد محترمانه و کنار آمدن با آن ندارند .
ناشناس
۲۱:۴۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
درود بر بازوان مقتدر ایران اسلامی
جنگ و دشمن شوخی بردار نیستند هر که سرعت بیشتری داشته باشد برنده است و قطعا ایران و توان موشکی سریع و بالایش برنده این جنگ خواهد بود
به دشمنی که همیشه بدی و ویرانی و فقیری ما را میخواهد نباید رحم و گذشت کرد
درود بر ایران قدرتمند
ناشناس
۰۱:۱۵ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
دقیقا
ناشناس
۲۰:۱۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
الله اکبر
احمدرضا
۱۹:۱۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
باین عدد و رقم اگه بخواد وارد هرگونه جنگ بشه کلی از قدرت نظامی آمریکا کم میشه
ناشناس
۱۹:۰۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
ملت دارن له میشن قشر کارگر و ضعیف نابود شدن.کارفرماها حداکثر سوء استفاده را از کارگرا میکنن و صداشون در نمیاد
ناشناس
۰۴:۵۹ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
پس محکم بگو لعنت بر باعث و بانیش که آمریکاس.
سعید
۱۳:۴۸ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
این فریاد ها رو باید بر سر دولت کشید اونها کارشون رو درست انجام نمی دهند(هرکس وظیفه ای دارد نظامی ها کارشون خوبه وبهانه ای دست کسی نمی دهند اما دولت و مجلس نقطه ضعف بزرگ ایران هستند)
مهدی
۱۸:۵۶ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
آمریکا به دست عربستان نابود میشود چون فقط منافعش عربستان است و یک روز تمام میشود
م
۱۷:۱۶ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
درود بر رهبر عزيز و مقتدر و برادراي سپاهي
كور بشه چشم دشمنامون كه نمي تونن اقتدار ايران و ايرانيو ببينن
ناشناس
۱۷:۱۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
ایران شیرهای نترسی دارد از قبیل لر , کرد, ترک, عرب, فارس, بلوچ, و....... که اراده کنند هر دشمنی هر دشمنی را مثل پشه له می کنند و از صفحه روزگار محو
اون روز نیاد که کسی نگاه چپ به ایرانی و ایران زمین بکند که جهنم را به چشمان خود خواهند دید.
مصمم
۱۵:۳۶ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
من شخصاً حاضرم با کمترین امکانات زندگی کنم اما توان دفاعی کشورمان هر چه می تواند تقویت شود امروز توان دفاعی قابل اطمینان از نان شب هم واجب تره وگرنه این دشمنان وحشی و نا نجیبی که ما داریم نمی گذارند ما راحت زندگی کنیم که الحمدلله با تلاش داشمندان و متخصصان کشورمان از نظر توان دفاعی به جای خوبی رسیده ایم اما باید بیشتر تقویت شود
سیدزنجانی
۱۵:۳۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
سلام
مامردمان صلح طلب هستیم ولی خدانیاورد روزی را که ایران تهدید شود.
آن موقع ببین که نیروهای مسلح ما خصوصا" پاسداران حریم ولایت جه ها که نمیکنند،البته به فرمان فرماندهی معظم کل قوا
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
قطعا امریکا و دوستانش نابود خواهد کرد
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
ادم کیف میکنه ایول
ناشناس
۱۲:۵۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
ما باید توان موشکی مون را ارتقا بدهیم
محمدمیرشکاری
۱۲:۲۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
خداوند رهبر انقلاب حضرت امام خامنه ای را حفظ نماید.
مهدی
۱۲:۱۸ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
اینا دستاورد های مهندسای این مرز بوم هستن
خدا قوت
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
درودوسلام بر زحمتکشان ایران زمین
مندل بیرانوند
۱۱:۴۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
مرحبا بربازوان ایران اسلامی که دشمن رادر خانه شیشه ای اش به وحشت انداخته است
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
خدا رو شکر که توانایی نظامی ما قوی هست ما امنیتمون را مدیوت دلاورمردان سپاه و ارتش و مدافعان وطن و...هستیم
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
بزرگ ترین قدرت دفاعیه هر کشور مردمش هستند زمان جنگ نه اسلحه به کمک آمد نه هیچ چیز دیگه غیرت جوانان ایران بود که سد ی بود جلوی دشمن .....
بهشاد
۱۱:۰۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
بزرگ ترین قدرت دفاعیه هر کشور مردمش هستند زمان جنگ نه اسلحه به کمک آمد نه هیچ چیز دیگه غیرت جوانان ایران بود که سد ی بود جلوی دشمن .....اگر مسولین این نوشته من را می‌خوانن مشکل مسکن رو حل کنن بفکر مردم باشن فقر مسکن داره ما رو نابود می‌کنه هشتاد میلیون جمعیت با این همه منابع خدادادی مردم نباید آنقدر تو سختی باشن بزرگترین قدرت هر کشور مردم آن کشور هستن
ناشناس
۱۰:۴۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
وقتی نمزنیم فرقی ندارد در تیر رس باشد یا نباشد 40سال تعمل بس است
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
چه ربطی داره همینجوری که نباید بزنیم برای این هست که اماده باشه اگر روزی لازم باشه بزنیم. نه اینکه بخوریم بعد تازه یادمون بیفته که در تیررس باشه! الان افتاد یا بیشتر توضیح بدم. یک دقیقه تامل بس است!
ناشناس
۲۱:۵۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
بیاری خدا و فرمان بزرگان کشور در چند دقیقه همه پایگاههایشان قبل از اینکه به خود بیایند و از خواب بیدار بشن روی هوا خواهند رفت
احسنت بر این توان موشکی بالا
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
درود بر اقتدار ایران اسلامی
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
سلام و درود بر ارواح طیبه شهدا و امام شهدا . خداوند حافظان این مرز و بوم را از تمام بلیات حفظ کند ان شاالله
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
انشالله اسراییل رو سجیل باران میکنیم
رضا ملکی
۱۰:۵۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
درود بر سپاه مقتدر ایران
mehran
۱۱:۱۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
انشالله
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
فقط از موشكمان نگين ما بحمدالله جوانان شجاع و باغيرت داريم كه ميتونن مثل موشك پايگاهاى دشمن رو تصرف كنن
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
ماکشورصلح طلبی هستیم.
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
ماکشورصلح طلبی هستیم.
ناشناس
۰۹:۰۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
جرات حمله به ایران را ندارند وگرنه خیلی وقتها قبل از این حمله میکردند چون میدانند اگر به ایران حمله کنند مثل باتلاق گیر میکنند هر که با ایران درافتاد ورافتاد
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
شمارا به امام حسین بی خیال بشید انقدر این موشک هارا عیان نکنید عده اي چشم ديدن اين موفقيت سپاه عزيز را ندارند
ناشناس
۱۰:۳۶ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
اینقدر ببینن تا چششون کور بشه - ایران لیبی نیست که بزاریم هسته ای رو همانند موشکی بدیم بره. ( میدونید که لیبی اول هسته ایشو داد رفت بعد موشکی بعد آمریکا به لیبی حمله کرد - به عراق هم تقریبا همنطوری حمله کردن )
محمد
۰۸:۲۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
اگر جرأت دارن نگاه چپ به ایران بکنن تا دنیا رو واسشون جهنم کنیم
محمد
۰۸:۲۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
به امید خدا همه پایگاه هارو نابود میکنیم بعدشم میریم سراغ عربستان بزدل و اسراییل جنایتکار و کار اونها رو هم یک سره میکنیم
#نتانیاهو شنا کردن یادبگیر
محمد
۰۸:۲۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
به امید خدا همه پایگاه هارو نابود میکنیم بعدشم میریم سراغ عربستان بزدل و اسراییل جنایتکار و کار اونها رو هم یک سره میکنیم
#نتانیاهو شنا کردن یادبگیر
علی
۰۹:۵۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
خوبه موشکارو دست شما ندادن وگرنه نصف دنیارو به کشتن میدادی
نهضت جهانی صلوات
۰۸:۱۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
درود خدا بر امام وشهدا بخصوص شهدای موشکی بویژه پدر موشکی ایران اسلامی سردار شهید طهرانی مقدم ویارانش که با تلاشی جهادی زمینه اقتدار موشکی را فراهم ساخته اند
اکنون بایست گفت اگر سپاه نباشد از انقلاب خبری نیست
ان شاالله بزودی نابودی واضمحلال استکبار جهانی یعنی آمریکا اسرائیل وآل سعود را خواهیم دید با ذکر صلوات
عرفان
۰۸:۰۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
خدا را شکر ممنونیم از زحمات این عزیزان که شبانه روز عمرشون رابه خاطر این مملکت فدا میکنند که هیچ متخاصنی نتواند به این مملکتت چپ چپ نگاه کند امیدوارم مسئولین نیز قدر این عزیزان رابدانند وحداقل ازلحاظ معشت خانواده هایشان آستین بالا بزند
مهرداد
۱۲:۵۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
سلام سلامتی یگانهای موشکی و مدافع ایران اسلامی را از خداوند خواستارم و امیدوارم پرواز موشکها با درایت و در جهت دفاع از عقیده و میهن باشد که هست
سارا
۰۷:۵۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
با پاسخ مناسبی که ایران دو بار به وحشی گری داعشهای تحت حمایت آمریکا داد،،،،،،باید کل دنیا فهمیده باشند که در حوزه و مباحث دفاع و نظامی و تروریست و.... ایران با هیچکس شوخی نداره و در صورت هرگونه اشتباه و خطایی،پشیمان خواهند شد.خود دانند.این گوی و این میدان.از ما ایرانیان ترسی نیست.مثل همیشه عاشق ایرانیم.
ناشناس
۰۷:۴۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا برای ابد.
ناشناس
۰۷:۲۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
چقدر پایگاه در اطراف کشور مان دارند امید واریم با تدبیر سیاسی خاور میانه روی صلح
و آرامش را تجربه کند و پولهای نفت به جای جنگ در آبادانی و زیر ساختها ی کشور هزینه شود
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
به هر صورت طبق دستور واضح قران باید قوت و قدرت نظامیمونو مدام تقویت و به روز کنیم
ناشناس
۰۱:۴۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
خارحمت کنه شهیدطهرانی مقدم را رضوان وسلام خدابراوودیگرشهدای موشکی وخدا سردارقالیباف که نقش مهمیدرموشکی شدن داشت را حفظ کندان شاءالله
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
و مرحوم هاشمی رفسنجانی این مرد بزرگ که سردار بزرگ سازندگی و پیشرفت ایران بودند
ناشناس
۰۱:۴۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
خارحمت کنه شهیدطهرانی مقدم را رضوان وسلام خدابراوودیگرشهدای موشکی وخدا سردارقالیباف که نقش مهمیدرموشکی شدن داشت را حفظ کندان شاءالله