سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با فواید و مضرات نیش زنبور عسل آشنا شوید

در این مطلب به توضیح ترکیبات، مضرات و خواص نیش زنبور عسل پرداخته شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیا تا به حال از خواص نیش زنبور عسل چیزی شنیده اید؟ یونان، چین و مصر باستان در گذشته‌های بسیار دور برای درمان بیماری‌ها از زنبور استفاده می‌کردند. آن‌ها علاوه بر نیش، از موم و عسل برای کاربرد‌های پزشکی و بعداشتی بهره می‌بردند. نیش زنبور عسل برای درمان آرتروز استفاده می‌شد. خواص محصولات ناشی از زنبور عسل افزایش گردش خون در بدن و کاهش التهاب و درد است. امروزه نیز در کشور‌های پیشرفته مانند اروپا و آمریکا از نیش زنبور برای درمان استفاده می‌کنند. داروسازان نیز زهر زنبور را از بدن آن خارج کرده و برای دارو‌های مورد مصرف بکار می‌برند. در ادامه به توضیح ترکیبات، مضرات و خواص نیش زنبور عسل پرداخته می‌شود.


بیشتر بخوانید: آیا زنبور عسل می تواند اسرار مغز انسان را فاش سازد؟ 


ترکیبات نیش زنبور عسل

۴۰ درصد از ترکیب نیش زنبور عسل از ماده شیمیایی به نام ملتین است. این ماده خاصیت ضد سرطانی، ضد میکروب و باکتری و ضد التهابی بسیار بالایی دارد. این نیش، در کنار ترکیبات دیگر، برای افزایش سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و اثرگذار است. از ترکیبات دیگر آن می‌توان به اسید‌های آمینه، گلوکز، پروتئین اشاره کرد.

خواص نیش زنبور عسل

۱. تسکین آرتریت
در مطالعات پزشکی و در آزمایشات مرتبط با خرگوش، زهر زنبور عسل منجر به جلوگیری آرتریت در این حیوان شد. محققین بر این باورند که زهر زنبور عسل به کمک هورمون گلوکوکورتیکوئید آرتریت را درمان می‌کند. این هورمون سبب می‌شود که التهاب کاهش یابد و بر روی التهاب اثرگذار است.

۲. درمان ام اس
یکی از بهترین خواص نیش زنبور عسل درمان و پیشگیری از ام‌اس است. امروزه در ایالت متحده زنبور درمانی یک شیوه درمانی در طب سنتی و مکمل است که در چند سال گذشته کمک شایانی به درمان و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری ارائه کرده است. نیش زنبور با اثرگذاری بر روی سیستم‌های عصبی و اعصاب به درمان و پیشگیری از این بیماری کمک می‌کند. از جمله موارد اثربخش افزایش استقامت، کاهش خستگی و کاهش تشنج و انقباض عضلات است.

۳. کاهش التهاب
از بین بردن ورم مفصلی یا التهاب‌های پوستی یکی دیگر از خواص نیش زنبور عسل است. ترکیبات زهر زنبور عسل خاصیت ضد التهابی دارند. ملیتین، آدولاپین موادی هستند که وقتی وارد بدن شوند موجب کاهش التهاب می‌شوند.

۴. تسکین درد قاعدگی
محققان به صورت تجربی به این مهم دست یافتند که تزریق زیر پوستی زهر زنبور عسل موجب تسکین درد‌های دوران قاعدگی می‌شود. این سم می‌تواند برخی از نازایی‌ها که به دلیل عدم تخمک گذاری یا اختلال در تخمک گذاری زنان است، درمان کند. پژوهش‌ها این موضوع را بیان می‌کند که از بروز یائسگی زودرس جلوگیری می‌کند.

۵. عامل بیماری اچ آی وی را تضعیف می‌کند
ترکیبات موجود در زهر زنبور عسل می‌تواند به از بین بردن ویروس اچ آی وی کمک کند و به سلول‌های اطراف آن آسیب وارد کند.
۶. بازسازی سیستم عصبی

بازسازی و تحریک سیستم عصبی یکی دیگر از خواص نیش زنبور است. سم زنبور عسل به صورت طبیعی یا تزریق به ترمیم و بازسازی غلاف‌های میانی اعصاب که به دلایل مختلف دچار اختلال شده؛ کمک می‌کند. این سم با تحریک سیستم دفاعی و عصبی بدن به روند درمانی بیمار سرعت می‌بخشد.

۷. داروسازی
شرکت‌های داروسازی‌های بزرگ در سراسر جهان برای ساخت پادزهر‌ها و بعضی دارو‌ها از نیش زنبور عسل استفاده می‌کنند.

۸. متوقف کردن رشد سلول‌های سرطانی
در بدن انسان سلول‌ها بعد از مدت زمان مشخص کم کم ضعیف شده و به مرور از بین می‌روند. این سیستم (مرگ برنامه ریزی شده سلولی) نام دارد. این سیستم دارای نظم مشخصی است و سلول با برنامه‌ای خاص از بدن دفع می‌شود. حال اگر هر عاملی این روند را مختل یا سرعت آن را کند کند، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر می‌شود. محققان در پژوهش‌های خود دریافتند که زهر نیش زنبور با تحریک روند مرگ سلول‌ها و حذف به موقع آن‌ها، می‌تواند از ابتلا به انواع بیماری سرطان پیشگیری کند. وقتی سم نیش زنبور وارد بدن می‌شود، می‌توان از حذف و دفع به موقع سلول‌ها مطمئن شد و شانس ابتلا به سرطان به صفر می‌رسد.

عوارض طبیعی نیش زنبور عسل

بعد از اینکه زهر وارد بدنتان شد از علائمی، چون اختلال در خواب، خارش و گر گرفتگی نگران نباشید. از راه‌های خانگی برای تسکین محل برخورد نیش، خمیر سدر و ماست است که میزان زیاد به خارش و التهاب آن کمک می‌کند. اثر ظاهری نیش، معمولا در بیشتر بیماران بعد از ۲ روز از بین می‌رود.

مواردی که نباید از نیش زنبور به عنوان روش درمان استفاده کرد:

اگر آلرژی شدید دارید.
اگر دیابت دارید.
سل یا سیفلیس دارید.
بعد از مصرف دارو‌ها و فرآورده‌های حاوی الکل مانند شربت دیفن هیدرامین و یا الکل‌هایی که برای ضدعفونی کردن هنگام دریافت تزریق به بیماری توصیه نمی‌شود؛ زیرا نیش زنبور با الکل به هیچ عنوان سازگاری ندارد.
در دوران بارداری از شیوه زنبور درمانی به هیچ وجه استفاده نکنید.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

خواص نیش زنبور عسل چیست؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
سلام زانوی پام خالی میکرد زنبور درمانی کردم عالی شد
دلسا
۱۰:۲۱ ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
عالیه
ارمین
۰۱:۳۵ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
سلام روزی صد تا زنبور نیش میزنه هیچ چی نمیشه یک بار دیفین هیدرامین خورده بدوم نیش هم زدن هیچ چی نشد مییشه توضیح بدین ممنون میشم گروه خون من هم o+هست
attari.behesht
۰۶:۵۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
خواص گفته شده در این مطلب برای نیش زنبور عسل هست,یعنی زنبوری که از کندوی عسل گرفته بشه,نه زنبوری که بصورت پراکنده وجود داره و بعضا نیش هم میزنه و بعدش ورم های خیلی شدید هم ایجاد میشه
نیش زنبور عسل هم ورم خاصی نداره و بسیار جزیی هست و هم درد بسیار کمتری نسبت به سایر زنبورها داره.
ععزالعلی دهقانی
۱۹:۱۸ ۱۴ مهر ۱۳۹۹
زهره زنبور گردش خون را آسان می کند جلوگیری از سکته مغزی و قلبی .
Kobra
۲۲:۱۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
چه جالب در این هفته دوبار زنبور نیشم زده
ناشناس
۲۱:۴۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
هیچگونه تاییدیه آزمایشگاهی نداره
ناشناس
۰۱:۴۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
عالی
معصومه
۱۶:۳۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
ممنون ازتوضیحات خوبتون
ناشناس
۲۱:۱۱ ۲۹ تير ۱۳۹۹
عالی هست نیش زنبور من در مورد زنبور اطلاعی نداشتم اما وقتی الان خواندم فهمیدم واقعا زنبور چقدر خوب است مخصوصا عسل و موم زنبور
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
نیش زنبور عسل برای دیابت خوب است
ناشناس
۲۲:۱۱ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
زهر زنبور عسل برای کرونا مفید هست
فاطمه
۰۷:۰۲ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
ندیدی مگه نوشته برای دیابت مناسب نیست
ناشناس
۰۲:۵۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
آیا نیش زنبور عسل برای بیماری واریس مفید است؟
توفیق احمدی حصار
۱۲:۳۰ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
تشکر از توضیحات خوبتون
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۵ اسفند ۱۳۹۸
۱-آیا نیش زنبور عسل روی ریه اثر می گذارد.
۲- اگر بعد از نیش زنبور عسل ، عسل بخوریم چه می شود ‌‌‌‌‌‌‌‌
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۰ اسفند ۱۳۹۸
من خوشحال شدم كه زنبور نيشم زده چون اين بيمارى هايى را كه گفتيد را نميگيرم
م پ
۲۰:۰۹ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
فقط زنبور عسل..؟
راه تشخیص زنبور عسل..؟
ابراهیم مختاری
۰۰:۳۲ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
باسلام.ایا نیش زنبورعسل برای افراددیابتی مفیدنیست؟
ضمنا درسطربالا نظریه ای درج شده وتوصیه شده کسانیکه دیابت دارند اززنبوردرمانی خودداری کنند.درصورتیکه نیش زنبورحاوی انسولین میباشدچطورخوب نست ممنون میشم راهنمایی فرمایید