سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت روز جهانی سالمند؛

۱۰ درصد جمعیت ایران در ۱۴۰۰ بالای ۶۰ سال سن دارند/ شایع‌ترین بیماری‌هایی که در سالمندی سراغتان می‌آید

معاون درمان وزارت بهداشت درباره روز جهانی سالمند و شایع‌ترین بیماری‌ها در این دوران توضیح داد.

جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی سالمند در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: همه ساله در بزرگداشت روز جهانی سالمندان، شعاری که ناظر بر یکی از ابعاد سیاستگذاری و اقدام در مورد سالمندان است به عنوان شعار جهانی انتخاب و اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: امسال نیز در هفته جهانی سالمند شعار ملی «تحکیم حقوق سالمندان» انتخاب شده زیرا دوره سالمندی بخشی از زندگی است كه نسبت به سایر دوران اهمیت زیادی‌ دارد.

دو سوم جمعیت سالمند کشور در کشورهای در حال توسعه

جان بابایی اظهار کرد: سالمندان جزء گروه‌های پرخطر هر جامعه محسوب می‌گردند،  جمعیت سالمندان به‌سرعت رو به افزایش بوده و پیش‌بینی‌شده است که بیشتر از دو سوم جمعیت سالمند دنیا تا سال ۲۰۲۰ میلادی در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و پدیده سالمندی در این کشورها پدیده ای جدید است.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: هدف کلی از اقداماتی که هم اکنون در وزارت بهداشت برای سالمندان انجام می گیرد تامین، حفظ و ارتقا سلامت جسمی، روانی، معنوی واجتماعی سالمندان است تا آنان ازکیفیت زندگی مطلوبی دردوران سالخوردگی برخوردار شوند.

۲۰۵۰ یک چهارم جمعیت ایران پیر هستند

وی گفت: در ایران نیز افزایش شاخص‌های بهداشتی و درمانی، اقتصادی و اجتماعی، شاخص امید به زندگی در کشور را به بیش از ۷۴ سال رسانده است و پیش بینی می‌شود جمعیت بالای ۶۰ سال ایران، در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۰ درصد جمعیت کل کشور و در سال ۲۰۵۰ به بیش از ۲۰ درصد جمعیت افراد بالغ برسد.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: کشورهای در حال توسعه نیازمند تدابیر خاص وسیاست های ویژه برای سالمندان هستند چون نمی توان با الگو برداری از کشورهای توسعه یافته بدون بومی سازی و لحاظ کردن دیگر مولفه های موثر بر سلامت سالمندان برنامه ریزی کرد.

شایع‌ترین بیماری هایی سالمندی

جان بابایی در خصوص سلامت جسمی افراد سالمند اظهار کرد: با افزایش سن بروز اختلالات مزمن افزایش می‌یابد و شایع‌ترین بیماری‌های سالمندان، بیماری‌های قلبی و عروقی و آلزایمر است، اما معمولا سالمندان با حداقل ۲ یا چند بیماری همزمان دست به گریبان هستند.

وی افزود: اختلال حافظه، بیماری‌های اسکلتی عضلانی مانند پوکی‌استخوان، آرتروز، دیابت، افسردگی، اختلال‌های خواب، بیماری‌های دهان و دندان و فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی ـ عروقی مهم‌ترین بیماری‌هایی هستند که سالمندان به آن‌ها دچار می‌شوند.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در مجموع بیماری‌های سالمندان متشکل از چند بیماری است، لذا لزوم داشتن دید چند جانبه در پیشگیری و درمان بیماری‌های سالمندی، برای جلوگیری از احتمال برگشت بیماری و هزینه‌های مجدد ضروری است بنابراین سطوح ارائه خدمات بالینی در سالمندان گسترده‌تر از افراد دیگر جامعه است و با توجه به زیاد شدن جمعیت سالمند، برنامه ریزی برای ارتقای کیفیت زندگی سالمندان، ضروری است.

سلامت و طول عمر سالمندان در گرو تشخیص زودرس بیماری ها

وی با بیان اینکه سبک زندگی سالم بخش‌های مختلفی از سلامت فیزیک و جسم سالمند تا سلامت روان او را در برمی گیرد، گفت: علاوه بر خود سالمندان، خانواده‌های افراد سالمند هم باید به هر دو بُعد توجه کنند تا کشورمان سالمندی سالمی را تجربه کند، تشخیص زودهنگام و درمان به موقع و حفاظت مالی از بیماران سالمند بالاخص در سکته‌های قلبی و مغزی و سرطان‌ها و بهبود خدمات توانبخشی از جمله خدمات به این گروه از افراد جامعه است.

جان بابایی تاکید کرد: سالمندان گوهر‌هایی گرانبها برای نسل‌های بعد از خود و کل جامعه هستند و ضرورت دارد تا ضمن توجه به ابعاد مختلف نیاز‌های آنان، از برکت حضور این سرمایه‌های گرانقدر، استفاده کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.