سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

بازهم گرانی لبنیات در سایه غفلت سازمان حمایت

کارخانه‌های لبنی طبق عادت همیشگی در چند روز گذشته به بهانه‌های مختلف قیمت محصولاتشان را افزایش داده‌اند.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کارخانه های لبنی طبق عادت همیشگی در چند روز گذشته به بهانه های مختلف قبل از آنکه مجوز بگیرند،قیمت محصولاتشان را افزایش دادند،این درحالی است که دو ماه بیشتر از زمان اعلام رسمی افزایش نرخ لبنیات از سوی ستاد تنظیم بازار نمی گذرد؟
 
با توجه به آنکه مسئولان اذعان می کنند که ستاد تنظیم بازار مصوبه جدیدی مبنی بر افزایش مجدد قیمت لبنیات نداشته است،اما مشخص نیست که چرا با این تخلفات برخورد نمی شود؟ تا این افزایش های پی در پی منجر به کوچک شدن سفره خانوار نشود.
 
البته ناگفته نماند که صنایع لبنی در طول سنوات گذشته قیمت محصولاتشان را خودسرانه افزایش داده اند و پس از آنکه تخلفشان از سوی دستگاه های ذی ربط و متولی محرز شد،اقدام به دریافت مجوز کرده اند.
 
بررسی وضعیت قیمت لبنیات طی روزهای گذشته نشان می دهد که قیمت برخی برندهای محصولات لبنی در سایه غفلت سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار بیش از 15 تا 20 درصد در بازار افزایش یافته که طبق اعلام دبیر انجمن صنایع لبنی این افزایش قیمت بدون مجوز صورت گرفته است.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی شود چرا که پس از سر و صدای افزایش خودسرانه قیمت لبنیات در رسانه ها،سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده اعلام می کند که تا زمان بررسی دفاتر قانونی،کارخانه های لبنی که قیمت خود را غیر قانونی افزایش داده اند مکلف به بازگرداندن نرخ به حالت قبل هستند. از موضوع دیری نمی گذرد که مجددا تمامی برندها قیمت خود را افزایش می دهند و سازمان حمایت اعلام می کند که این افزایش نرخ قانونی است چرا که قیمت تمام شده تولید افزایش پیدا کرده است.اما جای این سوال مطرح است که قیمت لبنیات در طول سال چند بار باید افزایش یابد؟ چرا که کارخانه های لبنی چندین بار در طول سال قیمت محصولاتشان را افزایش می دهند و پس از رسانه ای شدن این موضوع اقدام به دریافت مجوز می کنند که این امر بیانگر شگرد یا راه حل افزایش قیمت لبنیات است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت دلایل افزایش مجدد قیمت محصولات لبنی در بازار با خبر شویم:

رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش مجدد قیمت محصولات لبنی در بازار خبر داد و گفت:افزایش قیمت شیرخام،مواد بسته بندی و پتروشیمی موجب شده تا بهای تمام شده محصولات لبنی بالا رود.

وی افزود: با توجه به آنکه امکان تهیه مواد بسته بندی از پتروشیمی وجود ندارد، از این رو خرید آن با نرخ های متفاوت از بازار آزاد،افزایش حداقل 1500 تومانی هر بطری شیر را به همراه داشته است.

باکری افزایش قیمت خرید شیرخام از دامدار و ظروف بسته بندی را دو عامل اصلی گرانی مجدد محصولات لبنی در بازار اعلام کرد.

این مقام مسئول از توقف خطوط تولید برخی کارخانه های لبنی خبر داد و گفت: افزایش هزینه های تولید و کاهش 25 درصدی ورودی شیرخام منجر به کاهش تولید ، تعطیلی برخی خطوط و بیکاری کارگران شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش مجدد قیمت لبنیات با مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفته است،بیان کرد: ستاد تنظیم بازار از مرداد ماه به بعد مصوبه جدیدی مبنی بر افزایش قیمت محصولات لبنی اعلام نکرده است.

به گفته باکری انجمن طی نامه ای به ستاد تنظیم بازار اعلام کرده که مواد پتروشیمی و شیرخام طبق نرخ های مصوب  به تولیدکنندگان عرضه نمی شود، از این رو کارخانه های لبنی چاره ای جز تعطیلی خود و بیکاری پرسنل یا افزایش قیمت  نهایی محصول ندارند.

دبیرانجمن صنایع لبنی بازار لبنیات در آینده را پیش بینی کرد و گفت: تا زمانی که سیاست پولی و مالی نتواند ثباتی به بازار ارز ببخشد، از این رو تمامی عوامل تولید تحت تاثیر این موضوع قرار خواهند گرفت و گرانی ها پی در پی اتفاق می افتد.

قیمت محصولات لبنی تناسبی با نرخ شیر خام در بازار ندارد

حسین نعمتی رئیس اتحادیه دامداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش قیمت شیرخام خبر داد و گفت: اگرچه قیمت خرید شیرخام از دامدار تا حدودی افزایش پیدا کرده است،اما این دلیلی نمی شود که کارخانه های لبنی قیمت محصولات خود را دوبرابر بالا ببرند.

وی افزود: با توجه به آنکه حداقل 70 درصد محصولات لبنی را شیرخام تشکیل می دهد،حال جای این سوال مطرح است که چرا یک سطل ماست یک کیلویی یا دوغ یک لیتری باید به قیمت های 9 هزار و 5 هزار و 500 تومان در بازار عرضه شود؟

نعمتی با انتقاد از فاصله چشمگیر قیمت شیرخام با محصولات لبنی در بازار گفت: اگر نرخ خرید هر کیلو شیر از دامداران 50 تومان بالا رود، کارخانه های لبنی 500 تومان به قیمت محصولات خود اضافه می کنند که این امر بی انصافی و اجحاف در حق مصرف کننده است.

این مقام مسئول متوسط نرخ خرید هر کیلو شیرخام از دامدار را یک هزار و 500 تا 2 هزار تومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که مسئولان صنایع لبنی تنها قیمت خرید شیر از گاودار صنعتی را ملاک قرار می دهند.

وی در پایان تصریح کرد: با وجود آنکه 70 تا 80 درصد  محصولات لبنی را شیرخام تشکیل می دهد،جای این سوال مطرح است که صاحبان صنایع چطور محاسبه می کنند که برخی محصولات خود را با نرخ 15 هزار تومان در بازار عرضه می کنند؟

گرانی ظروف پتروشیمی بهانه جدید کارخانه های لبنی برای افزایش مجدد

علی رجبی رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش بالای 10 درصدی قیمت برخی محصولات لبنی در بازار خبر داد و گفت: در روزهای اخیر،برخی کارخانه های لبنی به بهانه های مختلف قیمت محصولات خود را در بازار افزایش داده اند.

وی افزایش نرخ خرید شیرخام از دامدار و گرانی ظروف پتروشیمی و بسته بندی را عامل اصلی افزایش مجدد قیمت شیرخام از سوی صنایع لبنی اعلام کرد.

رجبی در پایان تصریح کرد: قیمت برخی محصولات لبنی نظیر شیر،شیرکاکائو،ماست و دوغ از 2.70 تا 18.64 درصد در بازار افزایش یافته است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۵۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
همچنان تورم 11% هست
ناشناس م
۱۵:۱۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
درسال 97سازمان حمایت از مصرف کننده وتولید کننده شده فقط وفقط طرفدار تولید کننده مصرف کننده را ول کرده حالا جدیدا قیمت گذاری خودرورا هم دادند به این سازمان عزیزتا به دلخواه شرکتهای خودروسازی قیمت تعیین کند معلومه پراید زیر50ملییون نخواهد قیمت خورد شیر2500تمانی توی6ماه شده 4000تا یکسال حتما 6000هزار به علت گرانیش ملت استفاده نخواهند کرد یا کم استفاده خواهند کرد وزمانی فرا خواهد رسید که مردم را در بیمارستانها ومطبها با انواع بیماریها خواهیم ؟دید الا برکت اله
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
برای همینه که امام گفت اگر سپاه نبود کشور هم نبود...
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
برای همینه که امام گفت اگر سپاه نبود کشور هم نبود...
غلامرضا
۱۴:۴۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
دولت نمیخاهد جلوی افزایش قیمتهارابگیرد بایدحقوقهارا حداقل 70درصدافزایش دهد
masoud
۱۳:۱۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
مردم لبنیات بخرند اما فقط بقدر بخورنمیر تا میتونید کمتر بخرید...
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
اسم این سازمان رو باید گذاشت
سازمان حمایت از چندتا تولید کننده و دوستان و ضد مصرف کننده
رضا
۱۲:۵۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
وقتی صنایع لبنی شیر خام 1300 تومانی را مجبور میشه برای جلوگیری از توقف تولید باقیمت 2100 توان به صورت حتی پیش پرداخت خرید کند ناچار هست برای بقا افزایش قیمت دهد
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
تا وقتی ک مردم مواد غذایی رو از ترس گرونی توی خونه ها انبار کنن گرونی بیشتر میشه
بهلول
۱۲:۳۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
بعد میگن چرا پوکی استخوان میگیرن مردم.
Rezabozorg
۱۲:۲۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
خدارحم کنه چه خبره تواین مملکت مسولین پاسخگونیستن ارزکه داره تخته گازمیره, قیمتهاکه اصلانگوحقوق کارگربدبخت بی ارزش شده واقعافرداچی میشه چراکسی بفکرقشرضعیفی مثل مانیست خدایاخودت فرجی بگشا
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
چرا کسی جلوی این گرونی ها را نمیگیره ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۵۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
کلا گرونی بدجوری کشور را فراگرفته و هیچ دستگاه نظارتی وجود نداره
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
رب 20000 تومنی فردا میشه 4500 روغن جامد5 کیلویی 50000 تومنی فردا میشه 23000 تومن پراید 40 میلیونی فردا میشه 22 میلیون پنیر 6700 تومنی فردا میشه 4500 تومن ماست پر چرب دبه ایی 13000 تومنی فردا میشه 9000 تومن ماست کم چرب دبه ایی 11000 تومنی فردا میشه 6500 تومن سکه طلای 5میلیونی فردا میشه 1میلیون 300 هزار تومن لاستیک تولید داخل معمولی 14 جفتی 470 هزار تومن فردا میشه 270 تومن پوشک 120 هزار تومنی فردا میشه 30 تومن دستمال کاغذی 3بسته 18000 تومنی فردا میشه 7000 تومن دستمال کاغذی توالت 9 عددی 25000 تومن فردا میشه 12500...
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
خیلی جالب بود
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
چرا هیچکس پاسخگو نیست؟؟؟؟!!
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
مگه بدون اجازه میتونن گرون کنن؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۰۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
دلت خوشه ها
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
وضعیت جوری شده که هر روز که می رم بیرون انگار از پشت کوه اومدم. دیروز رفتم شیر بگیرم که گرون شده بود. لوبیا چیتی هم گرون شده بود
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
پشت کوه که خوبه من فکر میکنم جزء اصحاب کهف بودم
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
زمستان تمام خواهد شد و رو سیاهی باز هم به ذغال میماند
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
این سازمان حمایت فقط از تولید کننده حمایت می کنه
حسین
۰۹:۵۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
لطفا منصفانه به مسله گرونی محصولات لبنی نگاه کنید.من توشرکتی هستم که مخازن استینلس استیل برای تمام شرکتهای لبنی درست میکنه.از پنج ماه پیش ورق استیل که کیلویی13هزارتومان بود الان شده کیلویی 40هزارتومان.باورتون میشه؟حالا یه شرکت لبنی که میخواد یه مخزن استیل بخره باید 3برابر 5ماه پیش پول بده.به نظرتون پولشا باید ازکی بگیره؟
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
مسئولین باید یه فکری برای این گرونی کنن دیگه خسته شدیم ازبس رفتیم خرید و قیمت ها۱۰۰ برابر شده
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
چه ربطی دارد آقا ؟چرا قیاس مع الفارق میکنی؟مگر همه کارخانجات مخازنشان را هروز میخواهند تعویض کنند که همچین توجیهی میکنی؟چه ربطی دارد؟!!!کارخانجات لبنیات طی چند سال اخیر سالی چندین دفعه به بهانه های مختلف دارند محصولاتشان را گران میکنند و این هیچ توجیه منطقی ندارد!! این یعنی خیانت به مردم، یعنی گرانفروشی و کم فروشی در محصولاتشان،یعنی بی قانونی، یعنی نبود نظارت دستگاههای متولی...
masoud
۱۳:۰۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
یه زمانی تاکسی که بنزین مثلآ صد تومن گرون میشد پول این باک بنزین یک روزه رو از تمام مسافران میگرفت..حالا این تانکر استیل شما هم همون ماجراست
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
گاوداران به جای علوفه و دیگر مواد غذائی جلوی گاوهایشان دلار ویورو ودرهم ودینار می ریزند که قیمت لبنیات هر روز بر اساس دلار مشخض می شود ؟
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
دامداران بدبخت ک مقصر نیستن کارخونه ها هستن ک گرون میکنن
ناشناس
۰۹:۱۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
لطفا بگین برای کنترل قیمت و نظارت چه اقدام عملی انجام داده اید ؟
ایرونی
۰۹:۱۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
افسوس که این مزرعه را آب گرفته ......
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
اگرا سراف نكنيم هيچ چيزگران نيست
جمال
۱۱:۲۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
معلومه چپت بدجوری پره یا دلت خیلی خوشه
ناشناس
۱۳:۰۶ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
امثال شما منبر وتوصیه شان برای مردم هست،سرخوشی و پولداری که خوش به حالت وبرو بخر و منبر نرو،اگرهم مثل سایرمردمی که واقعا برایت متاسفم که بحث گرونی بی دلیل و بدون ضابطه این شرکتها رامی بینی و آنرا به بحث عدم اسراف ربط می دهی!!!!اینهاچه ربطی به هم دارند؟مگر همه مردم مثل آن چند درصد مرفه جامفه اند که بتوانند لبنیات بیش ازحد بخرند وانبار کنند؟!!!ملت درخرید ومصرف سابق لبنیات منزلشان مانده اند و روز به روز داره سفره شان کوچک میشه!!!واقعا که!!!ربط دوتا مقوله راهم باهم نمی فهمی.
ابوالفضل
۰۸:۴۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
سلام قیمت شیر خریداری شده از دامداران حتی در برخی جاها پایینتر از 1500 تومن هس چون من خودم دامداررم خبر دارم. این دلالان و صنایع تبدیلی هستن که گرون کردن.
ناشناس
۰۸:۱۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
خواهشن کسی لبنایت نخره تا ارزون بشه...
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
عزیز،مگر میشه ملت نخرند؟!!حرفی می زنی!!نهایتا یک روزیاچند روزنخری مگرمیشه کلا چیزی نخریدو نخورر تا ارزان بشه؟مردم انگارخوراکشان رابخورند و همه ارزاق مصرف روزانه شان را نخرند که ارزان بشه؟باید میزان خرید وفرهنگ خرید رابعضی ازمردم اصلاح کنند،باید فرهنگ خرید اصلاح بشه ومتناسب بامیزان مصرفشون باشد
حیدرعلی
۰۷:۱۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
خوراک پوشاک مسکن وهمه چی خیلی گران شده و داره گرانترهم میشه
خواهشاکنترل کنید
ناشناس
۰۷:۱۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
والا کارمندا هم اگه اختیارشون دست خودشون بود حقوقاشونا افزایش میدادن
ناشناس
۰۶:۴۶ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
از شما متشکریم که اینگونه موضوعات را مطرح میکنید ولی متاسفانه بسیاری مسئولان همین طور از کنار موضوع میگذرند، بدون اینکه اقدام موثری انجام دهند!!! مضافا" اینکه موضوعاتی که مطرح میکنید ، دارای ابعاد مختلفی است که بعضا،حتی یک بعد آن هم پیگیری نمیشود !!! مثلا همین موضوع تخلف کارخانجات لبنی، ابعاد گسترده ای دارد،که یکی از آنها،افزایش بی رویه قیمتها است! و درحالیکه همین سودجوئیهای ظاهری ابعاد مختلفی دارد، دراثر عدم نظارت کافی و لازم در ابعاد مختلف ،ما فقط افزایش قیمت ظاهری را میبینیم و بقیه سودجوئیهایی که منبعث از عدم نظارت است را متوجه نمیشویم که در مورد کارخانجات لبنی،« ارائه محصولات بی کیفیت و سرقت چربی شیر » یکی از تخلفات پنهان است که صورت می پذیرد و به آن توجه. نمی شود!!!
و .....
ناشناس
۰۶:۲۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
برای اکثر محصولات این چنین است که با شیب ملایم گرانی ها انجام میشود
ناشناس
۰۵:۳۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
شیر 2.500 شده 6.000 اخه کی نظارت میکنه تو این مملکت
ناشناس
۰۸:۱۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
هیچ کسی نظارت نمیکنه؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۳:۲۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
هر روزی یه سری کالا یه شبه سه برابر شد... اگه من رئیس بودم از مردم میخواستم هیچ کالایی رو نخره تا ارزون شه
Farhad
۰۰:۵۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
وقتی دستمال کاغذی دوتومانی میشه هفت تومان و هیچکس رسیدگی نمیکنه معلومه این وضعیت پیش میاد
ناشناس
۰۰:۴۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
الان باز یکسری میان میگن نخرید ارزون بشه!
ناشناس
۰۰:۳۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
وقتی به بستی هم رحم نمیکنن قیمت بالا میبره
ناشناس
۰۰:۲۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
لبنیات رو اگه مردم یه همت کنن و نخرن تاخراب بشه رو دستشون باد کنه بعد ارزون میشه
چون لبنیات زود خراب میشه
پس هم وطنان چندروزی لبنیات نخریم
ناشناس
۰۸:۳۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
آخه چند روز میشه نخرید اول اینکه یکماه حداقل تاریخ انقضا دارند
دوم اینکه ادم بچه دار چکار باید بکند، وقتی دخترم عاشق شیر و ماسته چکار کنیم
ناشناس
۰۹:۵۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
متاسفانه همه چیز گران شده است. اگر بخواهیم از این شیوه استفاده کنیم، باید چی بخوریم؟؟؟؟