سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکذیب خبر شیوع سرطان مثانه در خوزستان به دلیل آلودگی آب کارون

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: خبر شیوع بیماری سرطان مثانه به دلیل وجود انگل "شیستوزومیا" در آب کارون صحت ندارد و تکذیب می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، دکتر شکرالله سلمان‌زاده، رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان درخصوص بیماری سرطان مثانه بیان داشت: عامل بیماری سرطان مثانه، انگلی بنام شیستوزوما است که در ایران و استان ما فقط نوع ادراری یا هماتوبیوم آن ناقل بیماری است.

وی در تشریح این بیماری اظهار کرد: تخم این انگل در جدار مثانه انسان آلوده شده زندگی می‌کند و وقتی افراد آلوده ادرار خود را در کنار آب دفع می‌کنند، تخم وارد آب می‌شود که برای ادامه رشد و رسیدن به مرحله آلوده‌کنندگی انگل به حلزون‌های آب شیرین نیاز دارد که در نهایت افرادی که وارد آب می‌شوند را آلوده خواهند کرد.

سلمان‌زاده اذعان داشت: از سال 1959 ميلادی پس از مدتی مطالعه و تحقيق، برنامه مبارزه با بيماری در استان خوزستان توسط سازمان‌های ملی شامل؛ انستيتو تحقيقات بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی تهران و وزارت بهداری و سازمان برنامه و بودجه، سازمان جهانی بهداشت (WHO) و بنياد خاورميانه نزديک در سطح وسيعی آغاز و اقدامات بسيار گسترده‌ای صورت گرفته است و برای ریشه‌کن کردن این بیماری در کشور به ویژه در استان خوزستان فعالیت‌های گسترده‌ای از سال 1345 انجام شده که در سنوات اخير نيز در ادامه آن فعاليت‌ها، كوشش های مشترک و هماهنگ دانشگاه علوم پزشكی اهواز و ايستگاه تحقيقات بهداشتی دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران بيماری را در سطح استان به مرحله حذف "Elimination " قرين كرده است كه با اجرای يك برنامه كشوری و منسجم بيماری رسماً از جمهوری اسلامی ايران حذف شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه افزود: با اقدامات انجام شده در خصوص بیماریابی و درمان افراد مبتلا و همچنین بهسازی محلی و توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی كشور و افزایش مراقبت‌های بهداشتی به خصوص در روستاها و ارائه آموزش‌های لازم، از سال 1380 تاكنون موردی از بیماری شيستوزوميازيس در استان خوزستان و کشور مشاهده نشده است.

این مقام مسئول بیان کرد: در حال حاضر نیز با وجود حذف بیماری، مراقبت فعال در سطح استان از طریق کارشناسان مراکز بهداشت شهرستان‌ها و بهورزان شاغل در خانه‌های بهداشت انجام می‌شود که یکی از وظایف کارشناسان شناسایی موارد مشکوک، نمونه‌گیری و ارسال سریع نمونه‌ها به آزمایشگاه بهداشتی است که تمام نمونه‌ها از سال 1380 منفی بوده‌اند.

شکراله سلمان زاده اظهار داشت: به هیچ وجه موضوع آلودگی آب کارون صحت ندارد و متاسفانه بعضی از متخصصان بدون آگاهی از اپیدمیولوژی بیماری‌ها در استان و روند مبارزه،کنترل و حذف این بیماری صحبت‌هایی داشته‌اند که کاملا غیرواقعی است.

انتهای پیام/گ

شیوع آنفلونزای پرندگان صحت ندارد

برچسب ها: اخبار پزشکی ، بهداشت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.