سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد گزارش می دهد؛

هوای پاک، آنچه مردم به آن نیاز دارند/ علت اصلی آلودگی هوا چیست؟

با بالا رفتن غلظت آلاینده‌های هوا و وقوع اینورژن در فصل پاییز آلودگی هوا بزرگتربن معضل در کلان شهرها می شود که مشهد هم از این امر مستثنی نیست.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛  همه روزه شاهد ماشین‌های زیاد تک سرنشین هستیم، همچنین گاهی در سطح شهر ماشین‌های قدیمی و دودزایی را می‌بینیم که سهم بسزایی در گسترش معضل آلودگی هوا دارد، از بزرگ‌ترین خطر‌های زیست محیطی در کلان شهر مشهد همین موضوع است.
 

عوامل اصلی آلودگی هوا ناشی از گاز‌های مضر، دود و گرد و غباری است که وارد جو می‌شود، وجود این عناصر در هوا در صورت شدید بودن و تداوم آن، منجر به از کار افتادگی یا حتی مرگ می‌شود. این موضوع افراد سالمند، زنان باردار، بیماران قلبی و ریوی و همچنین دانش آموزان را تهدید می‌کند.

بالا رفتن غلظت آلاینده‌های هوا و وقوع اینورژن در فصل پاییز که همزمان با شروع سال تحصیلی ست و تردد افراد به سطح خیابان‌های شهر چه پیاده وچه سواره افزایش می‌یابد که این افراد بیشتر در معرض جذب این آلودگی‌ها قرار می‌گیرند.

برهمین اساس و به دلیل اهمیت موضوع هوا در این ایام، گزارشی را تهیه کردیم تا به چند و چون رفع این معضل بپردازیم.

وارونگی دما در نیمه دوم سال عامل اصلی آلودگی

یحیی قائنی پور رئیس اداره پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی در خصوص وارونگی دما می‌گوید: جریان‌های پر فشار جوی از سیستم‌هایی است که استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این کارشناس هواشناسی با بیان اینکه در ۶ ماه دوم سال احتمال وارونگی دمایی را داریم، می‌افزاید: وارونگی دما منجر به انباشت و افزایش آلاینده‌های جوی در لایه‌های پایینی جو می‌شودکه عامل اصلی آلودگی است.
 

۲۷۰ روز هوای آلوده در سال

محمد پذیرا مدیر محیط زیست شهری شهرداری مشهد در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه در شش ماه اول سال ۱۷ روز هوای پاک در مشهد داشتیم، می‌گوید: وقوع پدیده‌ی اینورژن یا همان وارونگی هوا در فصل پاییز، علت اصلی آلودگی هوا است که در سال حدود ۲۷۰ روز با این پدیده مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه مشارکت مردم نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا دارد، می‌افزاید: اخذ معاینه فنی خودرو ها، تنظیم موتور، عدم تردد با وسایل نقلیه دود زا در سطح شهر و استفاده از حمل و نقل عمومی از جمله کار‌هایی است که مردم می‌توانند با انجام آن گامی در کاهش آلودگی هوا بردارند.

مدیر محیط زیست شهری شهرداری مشهد در خصوص اقدامات شهرداری برای کم شدن آلاینده‌های هوا در فصل پاییز، ادامه می‌دهد: گسترش فضای سبز در سطح شهر، نوسازی ناوگان تاکسیرانی، افزودن اتوبوس‌های جدید، الزام معاینه فنی کلیه خودرو‌های تحت پوشش را از جمله اقدامات شهرداری در این راستا نام برد.
 

پذیرا با اشاره به حضور ۶ اکیپ ویژه برخورد با آلاینده‌های زیست محیطی، می‌گوید: این اکیپ در سال جاری با حدود ۲۱ هزار تخلف زیست محیطی برخورد کرده اند.

وی می‌افزاید: انجام طرح ناحیه کم انتشار آلاینده‌ها یا LEZ جدید در سطح شهر، باعث کاهش تردد در سطح شهر می‌گردد که مناسب برای کنترل ترافیک است.

مدیر محیط زیست شهری شهرداری مشهد در پاسخ به سوال" رتبه‌ی مشهد از لحاظ آلودگی هوا در کشور چند است؟ "، ادامه می‌دهد: برای تعیین رتبه بندی آلودگی در شهر‌ها نیاز به ضرایبی است که هنوز انجام نشده است.

پذیرا در ادامه می‌گوید: برای اولین بار در سال جاری مطالعات فهرست انتشار آلاینده‌های شهر مشهد توسط قرارداد شهرداری با دانشگاه صنعتی شریف منعقد شده است.
 

تأثیرات آلودگی هوا بر شهروندان

دکتر محمد رضا شریفیان گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار ما  با اشاره به تأثیرات آلودگی هوا بر سلامت شهروندان، می‌گوید: تأثیر سوء بیشتری بر افراد سالمند " عفونت تنفسی و آسم"، کودکان، زنان باردار "خطر تراتوژن"، افراد بیمار علی الخصوص بیمار‌های دیابتی و شیمی درمانی شده و افراد سرماخورده دارد.
 

وی با اشاره به بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا می‌افزاید: آلودگی هوا موجب بیماری‌هایی از جمله برونشیت، آسم، لارنژیت، افزایش درصد بروز سرطان‌های حلق، حنجره، نای، نایژه و ریه گشته که بخشی از علت آن ناشی از جذب آلودگی هوا در سیستم گردش خون و تنفس می‌شود. 
 
شریفیان با ارائه راهکار‌هایی بمنظور پیشگیری از تأثیرگزاری آلودگی هوا بر سلامت شهروندان ادامه می‌دهد: در مواقعی که سازمان هواشناسی هشدار می‌دهد؛ که غلظت آلاینده‌ها از حد مجاز بالا‌تر است از خانه خارج نشوند و اگر لزومی برای خروج از خانه وجود دارد حتما از ماسک فیلترینگ یا معمولی استفاده کنند.
 

وی می‌گوید: در مواقع هشدار اداره هواشناسی، شهروندان مایعات بیشتری بنوشند و از ترکیب آب و آبلیمو و عسل استفاده کنند که موجب کم شدن غلظت مواد آلوده در بدن می‌شود.


توسعه حمل و نقل عمومی راهی برای جلوگیری آلودگی هوا

وحید برکچی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد در خصوص اقدامات شهرداری برای کنترل ترافیک و آلودگی هوای شهر  می‌گوید: با توسعه حمل و نقل عمومی از جمله افزایش ناوگان‌های اتوبوسی و افتتاح خط ۲ قطار شهری گامی در خصوص کاهش ترافیک و آلودگی شهر مشهد برداشتیم.

وی با اشاره به اینکه طرح دوچرخه سواری در اولویت‌های شهرداری است، می‌افزاید: در مناطق ۹، ۱۱ و ۱۲ مشهد، بعلت وجود توپوگرافی بهتری که نسبت به بقیه مناطق دارد و قابلیت استفاده از دوچرخه در این مناطق وجود دارد، در حال برنامه ریزی هستیم تا کار جدیدی در بحث حمل و نقل با دوچرخه شکل گیرد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد با بیان اینکه توسعه خطوط بی آر تی در دست اقدام است، ادامه می‌دهد: پروژه احداث پارکینگ زیر سطحی در پایانه آزادی در محل ارتباط با وسایل نقلیه عمومی است که مردم می‌توانند وسیله نقلیه خود را در آن پارکینگ گذاشته و از وسیله نقلیه عمومی برای ادامه مسیر استفاده کنند.
 


برکچی با اشاره به تکمیل احداث پارکینگ مکانیزه شهید کریمی می‌گوید: این پارکینگ به منظور کاهش بار ترافیکی و پارک‌های حاشیه‌ای در محدوده بولوار شهید کریمی احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ هزار دانش آموز تحت پوشش ناوگان سرویس مدارس هستند، می‌افزاید: ۸ هزار خودرو برای سرویس مدارس داریم که از نظر معاینه فنی، بیمه، شایستگی اخلاقی و سلامت، کنترل‌های لازم با آموزش و پرورش و پلیس راهور انجام گرفته است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد در خصوص ماشین‌های سنگین و دود زا ادامه می‌دهد: ماشین‌های غیر مسافربری تحت پوشش سازمان حمل و نقل مشهد باید برای تردد در ساعت‌های خاصی مجوز بگیرند و بر معاینه فنی آن‌ها بسیار تأکید شده است.
 
با توسعه با توسعه حمل و نقل عمومی و استفاده شهروندان از این ناوگان می توان گامی موثر در ایجاد هوای پاک در این شهر که سالانه میزبان میلیون ها زائر است برداشت،
 
انتهای پیام//ف/ش
 
گزارشگر: فاطمه شه دوست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.