سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خداحافظی پر اندوه هنرمندان با کارگردان «شوق پرواز»/ حسرتی که با رفتن یدالله صمدی بر دل‌ها ماند

مراسم تشییع پیکر مرحوم ید‌الله صمدی در خانه سینما، با حضور هنرمندان و جمع کثیری از مردم کشورمان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم تشییع پیکر مرحوم ید‌الله صمدی در خانه سینما، با حضور هنرمندان و جمع کثیری از مردم کشورمان برگزار شد. 

ابوالحسن داوودی، محمدرضا هنرمند، سیروس الوند، محمدرضا داوودنژاد، علیرضا داوودنژاد، بهروز شعیبی، فرهاد توحیدی، محمدرضا جعفری جلوه، منوچهر شاهسواری، محسن امیریوسفی، فرشته طائرپور، همایون اسعدیان، هادی حجازی فر، ستاره اسکندری، مصطفی کیایی، هنگامه قاضیانی، محمدمهدی عسگرپور، مسعود جعفری جوزانی، حبیب ایل بیگی، علیرضا رضاداد، علی روئین تن و... از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.

مرحوم صمدی با ساخت سریال تلویزیونی «شوق پرواز» درباره زندگی شهید خلبان عباس بابایی، ساعات و خاطرات خوبی را برای مردم این سرزمین رقم زد.

از همین رو خیلی از هنردوستان هم خود را به مراسم تشییع پیکر این هنرمند فقید رساندند تا بدرقه‌ای با شکوه را برای او رقم بزنند.

در ابتدای مراسم اعلام شد به دلیل حضور جمعیت زیاد، ابتدا نماز خوانده می شود و بعد بخش سخنرانی های مراسم انجام می گیرد.

سپس، ملکی عضو هیئت مدیره خانه سینما گفت: امروز و از این پس، این خانه دلتنگ عطوفت های مدیری است که دوران بی نظیری را برای ما سینمایی‌ها رقم زد.

وی افزود: از این روز سینمای ایران حسرت این مرد شریف را خواهد خورد؛ اما مردم همیشه یادش خواهند بود.

آواز سوزناک ترکی با تک ساز سه تار، بخش دیگر مراسم تشییع پیکر یدالله صمدی کارگردان سینما و تلویزیون کشورمان بود. هادی حجازی فر بازیگر سینما و تلویزیون کشورمان از هنرمندان حاضر در این مراسم بود.

سپس، ستاره اسکندری بازیگر کشورمان که سابقه همکاری با این کارگردان فقید را در سریال شوق پرواز داشت، متنی از همکاری اش با یدالله صمدی خواند. در این متن ادبی و احساسی اسکندری به آثار صمدی و شخصیت او و تنهایی اش اشاره کرد.

در ادامه، سیروس الوند کارگردان سینما و دوست یدالله صمدی گفت: آقای صمدی دو جلوه به یاد ماندنی داشت؛ او تجربه یافته صحنه بود و شیرین و کوشا. در فیلمی دستیار من بود و در حالی که پیشنهاد کارگردانی کنارم ماند. فیلم اولش خیلی خوب بود و جایزه گرفت.

وی افزود: او تعصب روی آذربایجان داشت و فیلم ایستگاه او بسیار مورد پسند منتقدان قرار گرفت. خیلی انسان خالصی بود و تظاهر به خوبی نمی کرد. در کانون سینما به هنرمندان و محل اسکان آن ها توجه داشت. دلم خیلی با رفتنش سوخت. او این اواخر خیلی تنها بود.

هنگامه قاضیانی بازیگر سینما هم در ادامه گفت: بعد از پدرم برای هیچ کسی این قدر گریه نکردم. من می دانم که او بین ماست. او دلش پر از گلایه بود؛ اما می گفت شأنیت ما گلایه کردن نیست.

سپس محسن امیر یوسفی گفت: سینمای مرحوم صمدی الگویی برای سینمای امروز ایران است. ایشان در کانون کارگردانان سینما و در خانه هنرمندان خدمات فروانی ارائه کردند.

در ادامه منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما گفت: بغض های ما در رثای مردی که شرف صداقت بود، به ما یادآوری می کند که باید همدیگر را دوست داشت. پاییز نیامده سینمای ایران برگ ریزان عجیبی را تجربه کرد. یدالله برای هیچکدام ما غریبه نیست؛ اما خیلی وقت ها به او توجه نکردیم. زحمت کشید و کار کرد اما بدون منت و اجر. مرگ می آید و چاره ای نیست. من از دخترش به دلیل مراقبت از او تشکر می‌کنم که جانانه در کنارش بود.

در پایان این مراسم، بنفشه صمدی دختر یدالله صمدی دلنوشته ای برای پدر خواند و گفت: سلام پدرم. رفتی پیش حضرت عشق و با عباس بابایی عاشقانه می سرایی. تو خودت می گفتی زیباترین پدیده هستی مرگ است. گفتی عاشق می میرد. تو با آثارت همیشه حضور خواهی داشت و ای کاش من را اینقدر وابسته خودت نمی‌کردی. من فرزند نجیب ترین و با معرفت ترین مرد این سینما هستم. تمام وجودم از افتخارت پدر لبریز است. چیزهایی به من یاد دادی که هر پدری توان آموزشش را نداشت.

وی افزود: پدر من برای سینما خیلی زحمت کشید و ریالی دریافت نکرد. خیلی انسان بخشنده ای بود. خیلی مایل بودم پس از رفتنش از تنهایی اش بگویم؛ اما همیشه به من می گفت بزرگ‌ فکر کن و بسیار دریا دل بود. خیلی امیدوار و با برنامه بود. خدا به من کمک کند که آبرو دارش باشم. همسرم خیلی برای پدرم تلاش کرد و پدرم او را بیشتر از پسرش دوستش داشت. از رضا داوودنژاد ممنونم که در روزهای تلخ به ما محبت می کرد. در این مدت خیلی ها کنار ما بودند. از خانواده سید ضیاء الدین دری هم ممنونم که کنار ما بودند. سرنوشت پدرم و دری یکی بود و ما و خانواده دری همیشه کنار هم بودیم و حالا با هم خواهر و برادریم.

در پایان پیکر یدالله صمدی تشییع شد و نظامیان ارتش به احترامش قطعه ای نظامی نواختند.

گفتنی است؛  مرحوم ید‌الله صمدی بعد از ظهر روز سه شنبه ۳ مهر‌ماه پس از گذراندن یک دوره بیماری در بیمارستان نمازی شیراز درگذشت.

برا دیدن عکس های بیشتر اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۱۰ ۰۷ مهر ۱۳۹۷
خدايت بيامرزد اى مرد ! روحت شاد و قرين نعمات الهى. .
بهلول
۰۹:۲۰ ۰۷ مهر ۱۳۹۷
ما عادت داریم همیشه برای مردگانمان ارزش قائل هستیم .
عباسی
۲۲:۴۳ ۰۶ مهر ۱۳۹۷
روحت شاد سریال شوق پرواز واقعا عالی بود امیدوارم با شهدا محشور شوی
محمد هنرجو
۱۷:۰۴ ۰۶ مهر ۱۳۹۷
روحش شاد و یادش گرامی
ایرانی
۱۴:۵۳ ۰۶ مهر ۱۳۹۷
روحت شاد
خسته نباشی کارگردان با فیلمهایت زندگی کردیم
من با فیلم اتوبوس لحظات خوشی را گذراندم هر چقدر میبینم باز هم دیدنیست