وی با اشاره به اینکه رسانهها در ایجاد نظم گفتمانی بهویژه در دورههای بحران، نقشی فزاینده دارند، افزود: تروریستها با فهم اینکه تاثیر اقداماتشان با رسانهای شدن مخصوصاً در فضای مجازی ضریب میخورد پیش، در حین و پس از حملات تروریستی خود از رسانهها بسیار حرفهای استفاده میکنند و به همین علت طی سالهای گذشته علاوه بر حمایت همهجانبه و استفاده از رسانههای فارسی زبان ماهوارهای ضد انقلاب، با گسترش فضای مجازی در سطح کشورمان بهخصوص شبکههای اجتماعی و پیامرسانها، این گروههای تروریستی سرمایهگذاری ویژهای بر روی این فضا برای آسیب رساندن به انقلاب اسلامی کردهاند.
آل داود با تاکید بر اینکه تروریسم رسانهای تنها به پوشش اقدامات تروریستی خلاصه نمیشود، اظهار کرد: برخی رسانههای مرتبط با تروریستها، ماموریت انحراف افکار عمومی پس از حملات آنان را بر عهده دارند که در حمله تروریستی اهواز ما شاهد حمایت معدودی از رسانههای داخلی و رسانههای معاند خارجی مانند بیبی سی، ایران اینترنشنال، من و تو و ... از تروریستها بودیم.
این مدرس سواد رسانهای با اشاره به اینکه اقدامات تروریستی حتما دارای پیوست رسانهای است، تصریح کرد: استفاده از واژههایی مانند " حمله مسلحانه" به جای " حمله تروریستی" و " گروههای مسلح اسلامگرا" به جای " گروهای تروریستی " از جمله بندهای پیوست رسانهای حملات تروریستی به ایران، سوریه و عراق است.
آل داود با تاکید بر اینکه فضای مجازی رها شده، پیامرسانها و شبکههای اجتماعی غربی بستر اصلی این تروریسم رسانهای در کشور هستند، افزود: متاسفانه فعالیت رها، بیضابطه و بیقانون شبکههای اجتماعی غربی نظیر اینستاگرام، پیامرسانهایی مانند تلگرام با فیلترشکنهایش یعنی هاتگرام و تلگرام طلایی و پیامرسان واتساپ بستر اصلی استفاده گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات نظیر داعش، منافقین، احوازی، کومله و ... است که باید برای جلوگیری از فعالیتهای رسانهای این گروههای تروریستی در چنین بسترهای غیرقابل کنترل و مدیریتی از سوی ما هرچه سریعتر اقدام اساسی در کشور صورت بگیرد.
این پژوهشگر فضای مجازی با اشاره به اینکه بستر اصلی هماهنگی تروریستها در حمله تروریستی به اهواز پیامرسان تلگرام و واتساپ بوده است، اظهار کرد: طبق بررسیهای انجام شده، تروریستها در این دو پیامرسان با مسئولان گروه تروریستی داعش در برخی کشورهای اروپایی، عربستان و امارات ارتباط داشتهاند که بهدلیل وجود فضای رمز در این پیامرسانها امکان ردگیری، رصد و پیشگیری از این حملات بسیار سخت بوده است.
بیشتر بخوانید:خـانـه تروریستها کجاست؟
آل داود با تاکید بر اینکه در روایات آمده است مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود، تصریح کرد: پس از فتنه 88، حمله تروریستی داعش به مجلس، اغتشاشات دی ماه 96 و اغتشاشات دراویش در بهمن ماه 96 که عامل اصلی آن فضای رمز تلگرام و شبکه اجتماعی اینستاگرام بود، متاسفانه مسئولان امر درس عبرت از آن همه خسارت انسانی، مادی و معنوی نگرفتند و باز در اهواز ما شاهد این خسارات با همان بسترها بودیم.
وی ادامه داد: متاسفانه جریان نفوذ در کشور منافع حزبی ـ جناحی خود را مقدم بر منافع و مصالح کشور و مردم کرده است و این جریان باید در برابر خسارات ناشی از باز گذاشتن این فضای خطرناک پاسخگو باشد.
این مدرس سواد رسانهای با اشاره به اینکه دستگاه قضایی باید حامیان بازماندن بیضابطه و بیقانون پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی در کشور را مورد تعقیب قضایی قرار دهد، متذکر شد: با توجه به اشارات مکرر رهبر فرزانه انقلاب به جنگ روانی و رسانهای دشمن بر ضد ایران اسلامی که بستر اصلی آن پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی تحت مدیریت سازمانهای اطلاعاتی غربی است، باید دستگاه قضایی به این موضوع ورود کرده و برای عدم تکرار این حوادث تروریستی و جنبشهای اجتماعی برانداز با این افراد و گروههای منفعتطلب که اکثراً در فتنه 88 هم فعال بودند، برخورد جدی کند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/