بیماری و عفونت میتواند بوی بدن را تغییر دهد. این مکانیزم حائز اهمیت است درحالیکه افراد به طور معمول از آن آگاهی ندارند. به طور مثال، درصورتیکه بتوان بیماری سرما خوردگی را در یکی از مسافران اتوبوس تشخیص داد، میتوان با خودداری از نشستن در کنار این فرد از ابتلا به بیماری جلوگیری کرد.
در مطالعات پیشین نشان داده شد که موشها قادر هستند بیماریها را با حس بویایی تشخیص دهند. این توانمندی بر رفتار اجتماعی آنها تاثیر میگذارد و زمان و نحوه تعامل این موجودات با یکدیگر را تحت تاثیر قرار میدهد.
همچنین با در نظر گرفتن اینکه حیوانات نسبت به انسانها از حس بویایی قویتری برخوردارند، برخی از محققان تلاش کردهاند تا آنها را برای تشخیص برخی بیماریهای انسانی آموزش دهند. به طور مثال، برخی از متخصصان دانشگاه پنسیلوانیا آزمایشاتی انجام دادند تا سگها بیماری سرطان تخمدان را از طریق حس بویایی تشخیص دهند.
بررسیهای جدید متخصصان آمریکایی نشان میدهد بیماری نه تنها بر بوی بدن فرد بیمار بلکه بر بوی بدن افرادی که در یک محیط با یکدیگر زندگی میکنند نیز تاثیر میگذارد.
به گفته آنها، قرار گرفتن در معرض بوی بدن فرد بیمار واکنشهای حفاظتی را در افراد دیگر به همراه دارد که میتواند احتمال ابتلا به عفونت را به حداقل برساند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، نتایج بدست آمده از این مطالعه میتواند اطلاعات و آگاهی موجود در مورد اینکه چگونه بوی بیماری بر تعاملات اجتماعی تاثیر میگذارد، تغییر دهد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/