سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل راه و شهرسازی قم:

بودجه ملی به رینگ کمربندی قم اختصاص یافت

مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت:با پیگیری‌های رئیس مجلس و وزیر راه و شهرسازی بودجه ملی به رینگ کمربندی قم اختصاص یافت.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛صبوری،مدیرکل راه و شهرسازی قم  امروز در نشست خبری با اشاره به گستردگی حوزه عملکردی اداره‌کل راه و شهرسازی اظهار کرد: مهم‌ترین و بزرگ‌ترین موضوع در مورد راه‌ها این بوده که تقریباً تمام راه‌های ما به‌ویژه در مناسبت‌های مختلف به حد اشباع رسیده و این مسئله را در رابطه با اتوبان تهران – قم، کمربندی قم، بزرگراه تهران- قم و بزرگراه قم- سلفچگان شاهد هستیم.

وی با بیان دلایل به حد اشباع رسیدن راه‌های استان گفت: به دلیل زیادشدن مسافرت‌ها و افزایش خودرو و جایگاه استراتژیک قم این مسئله به وجود آمده است، دلایل دیگری مثل پایین بودن قیمت سوخت نیز وجود دارد که مسافران و هم‌وطنان ترجیح می‌دهند از خودروی شخصی برای سفر استفاده کنند و همه این‌ها دلیلی برای زیادشدن تردد در کشور شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی قم با اشاره به اینکه مطالعات صورت گرفته در مورد کمربندی قم نهایی شده و رینگ کمربندی قم در ماه گذشته در شورای برنامه‌ریزی استان به تصویب رسیده است، افزود: به دلیل حجم سرمایه‌گذاری بالایی که دارد لازم است بخش خصوصی در این رابطه ورود پیدا کند، به موازاتی که بحث مطالعاتی آن انجام می‌شد به دنبال جذب سرمایه‌گذار هم بودیم، با یکی از شرکت‌ها به تفاهم رسیده و مصوبه هیئت دولت نیز اخذشده و آماده کار هستیم که کار را شروع کنیم.

صبوری با بیان اینکه با پیگیری‌های رئیس مجلس و وزیر راه و شهرسازی رینگ کمربندی قم در ردیف بودجه سنواتی کشور قرار گرفته است، گفت: رینگ کمربندی قم حدوداً 110 کیلومتر است که از اتوبان تهران کیلومتر 11.8 منشعب می‌شود و به سمت قم تهران، قم -جعفریه و قم - سلفچگان، از زیر فرودگاه عبور می‌کند و از پشت پردیسان به سمت اتوبان امیرکبیر آمده و از آن‌طرف به سمت اتوبان قم- گرمسار می‌رود.

وی با بیان اینکه مطالعات رینگ کمربندی قم تا انتهای حوزه استان قم انجام‌شده است، ادامه داد: در استان قم ظرف دو سه سال، مجوزات لازم اخذشده و به دنبال آن هستیم که این قرارداد را هر چه زودتر ببندیم، چراکه توسعه کمربندی قم در توسعه قم و در ایجاد اشتغال تأثیر بسیاری دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی قم ابراز کرد: امتیازاتی که به شرکت سرمایه‌گذار داده‌شده شامل خدمات بین‌راهی، عوارضی که گرفته می‌شود و تبلیغات محیطی که در آنجا انجام می‌گیرد برای شرکت سرمایه‌گذار است، در تفاهم‌نامه دو سال زمان اجرا و 15 سال زمان بهره‌برداری بوده که با نوسانات نرخ ارز تغییر می‌کند.

صبوری افزود: تجربه نشان داده پروژه‌هایی که طول می‌کشد پروژه‌های دولتی هستند، اما پروژه‌های سرمایه‌گذاری این‌گونه نیست و زودتر به بهره‌برداری می‌رسد، که نمونه آن آزادراه قم- گرمسار است، که توسط سرمایه‌گذار به فاصله دو سال آن را به بهره‌برداری رساند، بنابراین هر جا بحث سرمایه‌گذار و بخش خصوصی باشد سرعت کار بالاتر است.

وی با اشاره به اینکه برآورد راه و شهرسازی برای اجرای پروژه کمربندی 860 میلیارد بوده است، عنوان کرد: این پروژه در سه فاز قرار است اجرا شود، کل کمربندی در تفاهم‌نامه دو سال اجرا است اما در جریان مطالعاتی که انجام شد سرمایه‌گذار گفت که قطعه سوم برایش اولویت ندارد.

مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: در طرح‌های جامع و تفصیلی شاید وقتی، در اجرای طرحی به 25 درصد خواسته می‌رسند می‌گویند طرح موفق بوده است، در قم تحولات جمعیتی را بسیار گسترده داشته‌ایم، کسی 20 سال پیش فکرش را نمی‌کرد که منطقه پردیسان این‌گونه شده و تبدیل به آپارتمان شود، به تناسبی که باید پول وارد استان می‌شده نشده است، جمعیت زیاد شده اما زیرساخت‌های متناسب با تحولات جمعیتی رشدنیافته است.

صبوری با اشاره به مسائل اتوبان قم- تهران اظهار داشت: گزینه‌های مختلفی در بحث اتوبان قم- تهران مطرح‌شده، مطالعاتی که باید انجام می‌شده تا مسیرها و یا کریدورها مشخص شود هیچ‌وقت انجام نشده، و در حد ارزیابی اولیه بوده است، از ده سال پیش به این نتیجه رسیده بودند که این اتوبان پاسخگو نیست که مسیرهای جایگزین پیش‌بینی شد، اتوبان تهران، ساوه سلفچگان و یا قم - گرمسار در همین راستا بوده و بار ترافیکی را کم کرده است.

وی با تأکید بر کم کردن حجم بار ترافیکی اتوبان قم- تهران افزود: سال گذشته طرحی در هیئت دولت در آستانه طرح شدن بود که یک لاین به اتوبان قم- تهران اضافه شود که در حوزه تهران این کار نشدنی است اما این امکان هست که حداقل تا کمربند جنوب به تهران این کار انجام شود.

به گفته صبوری در طرح جامع حمل‌ونقل کشور توسعه اتوبان قم- تهران دیده‌شده اما هنوز مطالعات لازم صورت نگرفته است.

انتهای پیام/ش

روند ساخت کمربندی قم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.