وی نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری را 6 هزار و 800 تا 7 هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط مساعد تولید و ثبات قیمت نهاده ها در سه هفته اخیر پیش بینی می شود که اگر با مشکل بیماری آنفلوانزا در مرغداری ها روبرو نشویم، قیمت تخم مرغ افزایش چندانی در بازار نخواهد داشت.
طلاکش در پاسخ به این سوال که عرضه هر عدد تخم مرغ با نرخ های 600 تا 800 تومان در خرده فروشی ها منطقی است،بیان کرد: با احتساب هزینه های حمل و سود مغازه دار فروش تخم مرغ تا نرخ 650 تومان به مصرف کننده منطقی است و بالاتر از این رقم ناشی از سو استفاده عوامل توزیع و واسطه هاست.
دبیر کل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم گذار درباره آخرین وضعیت آنفلوانزا حاد پرندگان بیان کرد: اگرچه بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان هیچ وقت در کشور قطع نشده است،اما در شش ماهه اول سال گزارش اپیدمی بیماری را نداشیم و تنها مواردی جزئی در برخی استان ها گزارش شد.
بیشتر بخوانید: افزایش 90 درصدی نرخ ذرت و کنجاله سویا صدای مرغداران را درآورد
وی در پاسخ به سوال دیگر که آیا میزان واردات واکسن جوابگوی نیاز مرغداران است،گفت: پیش بینی های سازمان دامپزشکی برای توزیع واکسن میان مرغداران به سبب نوسان نرخ ارز و تامین نیاز کشور از ذخایر واکسن دنیا به درستی انجام نشد و همین موضوع موجب شد تا واکسن به میزان نیاز مرغداران در استان های مختلف توزیع نشود.
طلاکش وضعیت آنفلوانزا حاد پرندگان در مرغداری های کشور را پیش بینی کرد و افزود: بنده به عنوان کارشناس این حوزه پیش بینی می کنم که به سبب فعال بودن ویروس در کشور، گرفتار آنفلوانزا خواهیم شد اما به سبب کاهش تراکم مرغداری در استان های اصلی نسبت به مدت مشابه سال قبل، تلفات کمتر خواهد بود.
این مقام مسئول میزان روزانه تولید تخم مرغ در کشور را 2500 تن علام کرد و گفت: این میزان با نیاز کشور کاملا تطابق دارد و مازادی نداریم که بتوان برای صادرات آن برنامه ریزی کرد.
وی در پایان تصریح کرد: سال گذشته به سبب شیوع آنفلوانزا حاد پرندگان در مرغداری های استان های پرخطر، تعداد قابل توجهی طیور معدوم شد که این امر در افزایش قیمت پایه تاثیر بسزایی داشت و از آن جا که طی سال های اخیر، دولت تدابیری از نظر اختصاص یارانه برای صادرات به کار نگرفته است، بنابراین صنعت تخم مرغ مزیت قیمتی برای رقابت با دیگر کشورها ندارد.
انتهای پیام/