به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ؛اسمعیل کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در آغاز دوره آموزشی سه روزه تربیت مربی و مشاور کار آفرینی زنان روستایی بر اساس الگوی استاندارد LNSIE ،با بیان اینکه
کشاورزی محور توسعه استقلال کشوراست و مسیر توسعه یافتگی از مسیر کشاورزی میگذرد، اظهارکرد: کشاورزی در فرایند توسعه نقش حیاتی داشته و عزم و اراده و بسیج منابع برای توسعه این بخش ضروری است.
کریم زاده با اشاره به عدم توازن سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان، افزود: در کشورهای توسعهیافته با اتکا به فناوریهای نوین و حمایتهای هدفمند نسبت به ارتقا بهره وری و بهبود عملکرد در واحد سطح جهت ایجاد امنیت غذایی، اهتمام ویژهای صورت میگیرد و این در حالی است که در کشور ما تنها ۵ درصد سرمایه گزاری در بخش کشاورزی صورت میگیرد که رقم ناچیزی است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به توسعه یافتگی بر روی سه مقوله کشاورز، توسعه و کشاورزی باید تمرکز و برنامه ریزی صورت گیرد.
کریم زاده گفت: ۴۹ و نیم درصد جمعیت روستاهای استان را زنان و ۵۰ و نیم درصد از جمعیت را مردان روستایی تشکیل میدهند که نزدیک به ۵۰ درصد از زراعت و باغبانی و امورات کشاورزی توسط بانوان انجام میگیرد و ۷۵ درصد از کاردامداری و دامپروری در مناطق عشایری و روستائی استان نیز توسط بانوان صورت میگیرد.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه کشاورزی پایدار و دانش بنیان در روستاها و توانمند سازی زنان روستایی، اضافه کرد: بیش از ۵۰ درصد از بهره برداران بخش کشاورزی استان بی سواد یا کم سواد هستند که نیاز است با برگزاری دورههای اموزشهای ترویجی، کشاورزی ما به سمت دانش بنیان و علمی شدن سوق داده شود که توانمند سازی زنان روستایی به دانش و تکنولوژیهای نوین در این زمینه ضروری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: ما از بانوان روستایی کارآفرین و توانمندی که تمایل به
سرمایه گذاری و اشتغالزایی در بخش کشاورزی اعم از ایجاد واحدهای گلخانهای و طرحهایی که به بهبود ضعیت روستاها کمک میکند، با اعطای تسهیلات از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری حمایت و استقبال میکنیم.
بیتا احمدیان مشاوررئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در امور بانوان و مدیر هماهنگی ترویج
جهاد کشاورزی استان نیز در این دوره آموزشی اظهار کرد: زنان روستایی به عنوان پر تلاشترین قشر جامعه انسانی نقش اساسی در تامین رفاه، امنیت غذایی و توسعه اقتصادی جامعه دارند.
احمدیان افزود: یکی از مولفههای ارتقای وضعیت
زنان روستایی گسترش خدمات مالی و تقویت بنیه اقتصادی آنان به منظورفراهم ساختن زمینههای مشارکت هر چه بیشتر و افزایش بهره وری آنان در تصمیم گیری و اجرا در سطح خانواده و جامعه روستایی است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۱۵
صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در سطح ۹ شهرستان استان، اظهار کرد: ۳۵۳۰ نفر عضو این صندوقها هستند که دارای سرمایه ۲۲ میلیارد ریالی بوده و آذربایجان غربی جزو دومین استان کشور از نظر رتبه صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی و از نظر تعداد صندوق شهرستانی رتبه اول کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است.