سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

ماجرای حذف دریاچه ارومیه از کتاب دوره ابتدایی/ علت هجمه‌های سنگین به کتب درسی چیست؟

مدیر کل دفتر تالیف کتاب‌های درسی درباره ماجرای حذف دریاچه ارومیه و علت هجمه‌های وارد به کتاب‌های درسی توضیح داد.

محمود امانی طهرانی مدیر کل دفتر تالیف کتاب‌های درسی دوره ابتدایی و نظری در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره شائبه‌هایی که حول موضوع حذف دریاچه ارومیه از کتاب دوم ابتدایی مطرح شده است، اظهار کرد: بکار بردن عبارت حذف برای این موضوع  درست نیست چرا که برداشتی اشتباه از این قضیه خواهد شد و مخاطب تصور می‌کند پیش از این، عکس این دریاچه وجود داشته و اکنون حذف شده است.

وی ادامه داد: طرح جلد کتاب فارسی دوم ابتدایی سال‌هاست که به این شکل وجود دارد و هیچگونه تغییری در این مورد نداشتیم.

امانی طهرانی با اشاره به اینکه نقشه‌ای که روی جلد کتاب درسی وجود دارد قرار نیست تمامی جزئیات را نشان دهد،‌ گفت: در این تصویر کل نقشه با پرچم ایران، تعدادی گل و دانش آموز پوشیده شده است و در این تصویر هنری استفاده از جزئیات موضو‌عیتی نداشت  وکسی که چنین موضوعی را مطرح می‌کند از ماموریت چنین تصاویری اطلاع ندارد.

واکنش‌هایی حس تبعیض را در مردم پرورش می‌دهد

مدیر کل دفتر تالیف کتاب‌های درسی اظهار کرد: این نوع بازتاب‌های خبری و ایجاد حساسیت با اهداف مختلف نتیجه‌ای جز ایجاد تفرقه‌های ملی در کشور ندارد و مردمی که در نقطه خاصی از کشور هستند نسبت به چنین اخباری تصور ذهنی بدی پیدا می‌کنند که حق آنها ضایع شده است در نتیجه حس تبعیض و نارضایتی بیشتر می‌شود.

وی افزود: چنین کارهایی بستری برای جریان‌های افراطی و ناصواب در کشور ایجاد می‌کند و افرادی هم از آب گل آلود ماهی می‌گیرند.

امانی طهرانی تصریح کرد: طرح این چنین مسائلی نشانه سوء نیت افرادی است که این اخبار را منعکس می‌کنند یا اینکه این اشخاص کم اطلاع هستند پس رسانه‌های معتبر در این زمینه باید آگاهی بخشی داشته باشد.

دردسرهای فضای مجازی برای اطلاع‌رسانی های مخرب

مدیر کل دفتر تالیف کتاب‌های درسی در پاسخ به این سوال که چرا هجمه‌های بسیاری به کتابهای درسی در این سال‌ها وارد می‌شود گفت: در این سال‌های اخیر فضای مجازی در کشور رونق بسیاری پیدا کرده است و پاره‌ای از اخبار و اظهار نظرها که قبلا انعکاس کمی داشتند به شدت به چشم می‌آید.

وی ادامه داد: این موضوع صرفا هم به کتاب‌های درسی و آموزش و پرورش محدود نمی‌شود بلکه سایر بخش‌ها از قبیل سیاست،‌ حوزه فرهنگ،‌افراد مشهور جامعه و مواردی از این دست را شامل می‌شود.

بهره برداری‌های سیاسی از غلط گیری در کتاب‌های درسی

امانی طهرانی با اشاره به اینکه علاوه بر رشد سرعت انتقال اطلاعات و اخبار دلیل دیگری برای هجمه‌های بسیار به کتاب‌های درسی وجود دارد،‌ اظهار کرد: از مهرماه 95 که به تدریج در آستانه حال و هوای انتخاباتی بودیم فضای بهره‌برداری سیاسی در کشور شکل گرفت و گروهی تلاش کردند تا اتفاقات معمول در کتاب درسی را به مسائل حاشیه‌ای منتسب کنندکه در واقع اهدافی سیاسی را دنبال کردند.

مدیر کل دفتر تالیف کتاب‌های درسی افزود: در واقعیت اگر کسی با نگاه کارشناسی و بدون جانبداری به کتاب‌های درسی از جهت استاندارد‌های آموزشی توجه کند؛ نمره قابل قبولی به آن خواهد داد.

وی بیان کرد: کتاب‌های درسی از جهت علمی، استاندارد پدا‌گوژیک، روش‌های یاددهی‌ و یادگیری و سایر روش‌های تعلیم و تربیتی باید بررسی شود و نگاه منصفانه از این حیث نشان می‌دهد وضعیت کتاب‌های درسی نسبت به گذشته پیشرفت داشته است.

امانی طهرانی به استانداردهای ارزشی و هویت ساز کتاب‌های درسی اشاره کرد و گفت: بررسی توجه به کتاب‌های درسی و شخصیت‌های معروف علمی و اسلامی ایرانی، و  وقایع گذشته کشور نشان می‌دهد کتاب‌ها به طور نمایی و نه خطی رشد قاببل توجهی کرده‌اند.

مدیر کل دفتر تالیف کتاب‌های درسی توجه به عناصر هنری در کتاب‌های درسی را هم مهم برشمرد و اظهار کرد: بررسی کتاب‌ها از جهت رنگ، المان‌ها، ‌صفحه‌آرایی، کیفیت فو‌نت،‌ عکس‌ها و نقاشی‌ها قابل بررسی است و نشان می‌دهد تیم هنری تدوین کتاب‌های درسی موفق هستند.

آماده سازی حدود 10 هزار صفحه کتاب جدیدالتالیف

وی با اشاره به حجم کاری برای تدوین و آماده سازی کتاب‌های درسی جدید‌التالیف شاخه نظری تصریح کرد: حدود 10 هزار صفحه کتاب جدید‌التالیف داریم که این رقم جدا از کتاب‌های شاخه فنی و حرفه‌ای است.

امانی طهرا‌نی گفت: اگر در هر صفحه از این حجم کار پنج الما‌ن آموزشی در نظر بگیریم حدود 50 هزار المان آموزشی در کل صفحات  داریم که با همه ذره‌بین ‌های موجود بر کتاب‌های درسی حتی 50 اشتباه یافت نمی‌کنند یعنی با هر استانداری کتاب‌های درسی را بررسی کنیم فعالیت ما وضعیت قابل قبولی دارد.

مدیر کل دفتر تالیف کتاب‌های درسی با بیان اینکه جدا از چنین نگاه‌هایی باید به اقدامات مثبتی که در حوزه کتاب‌های درسی انجام می‌شود هم توجه کنیم،‌ گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده تمامی دانش آموزان اول مهرماه کتاب‌های درسی خود را در اختیار داشتند و قیمت این کتاب‌ها هم با قیمتی مناسب برای اقشار مختلف توزیع شد.

وی با اشاره به کیفیت کتاب‌های درسی گفت: کتاب‌ها با کیفیتی مناسب در کمترین قیمت برای دانش آموزان عرضه می‌شود تا امکان بهره‌برداری تمام افراد محصل وجود داشته باشد.

نگاه ملی در تالیف کتاب‌های درسی

امانی طهرانی تصریح کرد: باید جریان آگاهی بخشی در تمامی حوزه‌ها از جمله کتاب‌های درسی وجود داشته باشد تا تمامی نگاه‌های تبعیض‌آمیز و اختلاف برانگیز برخی افراد، ما را از اهداف تربیتی دور نکند.

مدیر کل دفتر تالیف کتاب‌های درسی گفت: در همین کتاب درسی که نسبت به حذف دریاچه ارومیه اعتراض شده است پشت جلد اشعاری زیبا در مدح خلیج فارس را شاهد هستیم.

وی با تاکید بر اینکه در تالیف و تدوین کتاب‌های درسی دید ملی وجود دارد، بیان کرد: کتاب درسی با تمرکز بر تمامی کشور و ارزش‌های آن تهیه می‌شود و صرفا به یک منطقه خاص محدود نخواهد شد و علاوه بر این موضوع در مورد دریاچه ارومیه هم در کتاب‌های درسی مختلف مطالب آموزشی در نظر گرفته شده است.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
فرهاد
۰۸:۳۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
یاشاسین آذربایجان...
ناشناس
۱۹:۴۷ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
فقط همین مورد مونده انشاالله درست میشه
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
وزارت آموزش وپرورش خیلی ضعیف شده هم در بعد کارشناسی وهم ارتباط با جامعه .
سید رضا
۱۰:۵۳ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
نمی دانم چرا نام دریای شمال ایران ؛ که از قدیم الایام ؛ دریای قزوین بوده و غربی ها هم هنوز به آن کاسپین سی (دریای قزوین) و اعراب نیز بحر قزوین می گویند ! چرا ما اسرار داریم که آنرا دریای خزر بنامیم ؟!!
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
خدايا خودت کمک کن
ناشناس
۱۰:۰۱ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
آموزش كه در اين سالها عامل اصلي در پيشرف ايران اسلامي بوده است هدف قرار گرفته است لطفا يكي به داد اين مملكت برسد تا تغيير دهنده گان كتابها دايه مهربانتر از مادر براي ايران نشوند و به اهدافشون نرسند
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
باید دانش آموزان با تاریخ و موقعیت جغرافیایی ایران آشنا شوند
علي
۰۹:۴۸ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
درياچه اروميه ان قدر براي ما عزيزه كه خليج فارس عزيزه
خواهش داريم مسولان نزارن درياچه از بين بره
حق
۰۹:۴۷ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
دریای خزر کجا بود ، این دریا از زمان های قدیم نامش مازندران بود اگر نمی دانید بروند تاریخ بخوانند همانطوریکه خلیج فارس خلیج فارس بود .
ناشناس
۰۹:۴۶ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
مگر دانشمندان كنوني چه كتابهايي را خوانده بودند كه ايران را در اين موقعيت دگرگون كرده اند اين اراده هاست كه بايد تغيير كند نه كتابهاي درسي.
ناشناس
۰۹:۳۰ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
در کتب درسی ابتدائی هیچ مطلبی برای انقلابی بار آوردن و یا شناخت انقلاب وجود ندارد ؟؟؟؟
ناشناس
۰۷:۵۹ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
اینهمه جزیره ریز و درشت تو خلیج فارس وارد کردید چی میشد شکل یه دریاچه ارومیه رو هم وارد میکردید... فقط شکلش رو نه خودش رو...
فرهاد
۰۷:۵۶ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
چجوریه که تعداد جزایر موجود در خلیج فارس حتی ریز ترین جزیره که من در نقشه های خیلی دقیق هم ندیده ام در نقشه موجود هست ولی دریاچه ارومیه به این بزرگی در نقشه موجود نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
f
۰۹:۰۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
اونیکه منفی دادی
فازت چیه داداش گلم؟
فرهاد
۰۷:۵۶ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
چجوریه که تعداد جزایر موجود در خلیج فارس حتی ریز ترین جزیره که من در نقشه های خیلی دقیق هم ندیده ام در نقشه موجود هست ولی دریاچه ارومیه به این بزرگی در نقشه موجود نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
توحید
۰۹:۳۹ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
احسنت.تا کی حقمون رو باید بخورن.