وی با اشاره به تشکیل کارگروهی در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به دبیری خود برای بررسی مجدد و تدوین قانون احزاب اظهار کرد: تمامی موارد مربوط به احزاب را با 14 کشوری که احزابشان مورد بررسی مرکز پژوهشهای مجلس قرار گرفته بود، تطبیق دادیم.
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس تصریح کرد: دو نفر مطلع در حوزه احزاب، یک نفر حقوقدان، دو نفر از وزارت کشور و هفت نفر از احزاب بنام همراه با نمایندگان مجلس در این کارگروه حضور پیدا کرده و توانستند طی 17 جلسه پیشنویس قانون احزاب را تدوین کنند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور بیان کرد: در پیشنویس قانون احزاب جای ممیزی و انجام استعلامات از احزاب حذف شده است، زیرا ما احزاب را به صورت یک شرکت در نظر گرفتیم که در صورت انجام تخلف و عبور از خطوط قرمز با آن برخورد میشود.
میرزایی نیکو افزود: در تمامی کشورها احزاب این گونه عمل میکنند و اگر حزبی توانست با خط قرمز، قوانین و اصول حرکت کند، میتواند باقی بماند.
عضو کمیسیون ماده 10 احزاب اظهار کرد: در پیش نویس قانون احزاب حتی چگونگی تشکیل احزاب بزرگ هم در نظر گرفته شده است یعنی احزاب کوچک به صورت خودکار بتوانند در احزاب بزرگ ادغام شوند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه قانون جدید احزاب میتواند مسئولیت عملکرد و معرفی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و مجلس را برعهده بگیرد، گفت: بله دقیقا، قانون احزاب به این موضوع کمک میکند، البته در قانون انتخابات ریاست جمهوری و مجلس جایگاه احزاب باید تعریف شود.
نماینده مردم فیروزکوه و دماوند در مجلس ادامه داد: در قانون انتخابات اعلام شود که یک سوم کاندیداها باید عضو حزب باشند، یعنی کاندیداهای ریاست جمهوری و مجلس باید مورد تایید و حمایت حداقل چهار حزب بزرگ قرار داشته باشند.
میرزایی نیکو تاکید کرد: کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور اکنون در حال بررسی و اصلاح قانون انتخابات مجلس است، موضوع احزاب هم در این اصلاح مورد توجه قرار دارد تا بتوان جایگاه حزب را در انتخابات به خوبی تدوین کرد.
وی بیان کرد: قانون احزاب در این مجلس کاملا تصویب میشود و میتواند بر روی انتخابات ریاست جمهوری آینده اثرگذار باشد.
انتهای پیام/
سارا خالقی