۱- کریپتوزپوریدیوم
انگل کریپتو که در سواحل و استخرها وجود دارد، باعث بروز اسهال آبکی، دردهای شکمی و استفراغ تا مدت ۲ هفته میشود. این انگل یک لایهی بیرونی محافظ دارد که به او این امکان را میدهد تا بیرون از بدن موجودات زنده و روی سطوح مختلف یا درون آب زنده بماند. با شنا کردن یا بلعیدن اتفاقی آب آلوده ممکن است به این انگل مبتلا شوید.
بیشتر بخوانید: علائمی که به شما ثابت می کند در معرض یک بیماری جدی قرار دارید
۲- بیماری لژیونر
این بیماری نوعی عفونت شدید ریوی است که در اثر باکتری لژیونلا به وجود میآید. این باکتری در استخرها، اقیانوس یا دریاچهها زندگی میکند. تنفس در مه یا ورود اتفاقی آب آلوده به بینی میتواند منجر به این عفونت شود. اگرچه خطر بروز این عفونت در بیشتر افراد وجود دارد، اما ریسک آن در افراد سیگاری و مبتلا به بیماریهای ریوی بیشتر است.
۳- سودوموناس
این باکتری درون آب یا شنها زندگی میکند و باعث بروز یک واکنش پوستی خفیف در بیشتر افراد میشود که معمولا به شکل لکههای پوستی، قرمزی پوست یا یک زخم باز است. با این حال، اگر این باکتری وارد جریان خون تان شود، عفونت ناشی از آن میتواند بسیار شدیدتر و با علائمی مانند تب، لرز و دردهای عضلانی همراه باشد.
۴- هپاتیت
عمدهترین دلیل ابتلا به هپاتیت آ. مصرف غدای آلوده است، اما خوردن غذاهای دریایی کم پخته و قرارگیری در معرض آب آلوده هم میتواند منجر به این بیماری شود. هپاتیت آب باعث مشکلات شکمی شدید میشود و علائم آن عبارتند از: حالت تهوع، استفراغ، دردهای شکمی و حتی یرقان.
۵- بیماری خارش شناگران
بیماری خارش شناگران در اثر واکنش به برخی انگلها به وجود میآید که روی بدن پرندگان و دیگر حیوانات زندگی میکنند. این انگلها میتوانند درون آبهای شور یا شیرین زندگی کنند. این موجودات درون پوست لانه میکنند و باعث برآمدگیهای قرمز رنگی روی آن میشوند که میتوانند تبدیل به تاول شوند. بیماری خارش شناگران (یا درماتیت سرکری) حدود ۴۸ ساعت بعد از قرارگیری در معرض این انگلها ظاهر میشود، اما خوشبختانه تنها پوست را اذیت میکند و باعث بیماری شدیدی نمیشود.
۶- بیماری لایم
کنهها فقط در مناطق جنگلی وجود ندارند و این موجودات در میان علفهای سواحل هم یافت میشوند. به همین دلیل همیشه باید از تپههای شنی و علفهای بلند سواحل دوری کرد. علاوه بر این، کنهها ممکن است از روی بدن مرغهای دریایی روی شنها بیفتند، بنابراین وقتی به ساحل میروید مواد دافع حشرات هم به همراه داشته باشید.
۷- عفونت گوش
اوتیتیس اکسترنا نوعی عفونت باکتریایی شایع است که در اثر قرارگیری دائم مجرای گوش خارجی در معرض آب به وجود میاید. علائم این عفونت عبارتند از: خارش، درد و التهاب گوش خارجی. اگرچه این عفونت شدید نیست، اما برای درمان آن نیاز به مصرف آنتی بیوتیک خواهید داشت.
۸- نورو ویروس
در صورت استفاده از سرویسهای بهداشتی عمومی در سواحل حتما دستهای خود را به خوبی بشویید. میکروبهایی مانند نورو ویروس قادرند روی سطوح مختلفی مثل دستشوییهای فرنگی، دستگیرههای در و روشوییها زندگی کنند و باعث ناراحتی شدید معده میشوند. نورو ویروس عامل بیماریای به نام آنفولانزای معده است. شستن دستها با آب و صابون برای از بین بردن این ویروس کافی است.
۹- کرم قلابدار
مدفوع سگها گاهی حاوی لاروهای کرم قلاب دار است و اگر تصادفا روی مدفوع آنها که در ساحل باقی مانده پا بگذارید، این لاروها میتوانند به درون پوست تان نفوذ کنند و آنقدر پیش بروند تا در نهایت تلف شوند. کرم قلاب دار میتواند باعث بروز ضایعات پوستی و خارش شدید شود.
۱۰- شکوفایی جلبکی
شکوفایی جلبکی به معنی رشد آنی یا انباشت جلبکها در یک سیستم زیست آبی است. شکوفایی بعضی جلبکها میتواند باعث بیماریهای جدی مختلفی در شناگرها شود. این اورگانیسمها کهه دینوفلاژلات نام دارند بیشتر در اقیانوسها رشد میکنند و مواد سمیای در هوا منتشر میکنند که میتواند منجر به تب، سردرد، ضایعات پوستی، سوزش چشم، ناراحتیهای معدهای روده ای، خس خس سینه، بی حسی و حتی گیجی شود. در بیشتر سواحل دنیا با تابلوهای هشدار دهنده در مورد زمان شکوفایی جلبکها اطلاع رسانی میشود.
در سواحل دریاها ایمنی و سلامت خود را چطور حفظ کنیم؟
نیازی نیست از ترس این بیماریها برنامهی گردش و سفرتان را تغییر دهید. با چند راهکار ساده میتوانید در زمان حضور در سواحل و دریاها ایمنی و سلامت خود را حفظ کنید. در هنگام شنا، مراقب باشید که هرگز آبی نبلعید. در زیر آب هم دهان خود را بسته نگه دارید. علاوه بر کرم ضدآفتاب، از مواد دافع حشرات و ضدعفونی کنندههای دست هم استفاده کنید.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/