سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

دوئل مسئولان بر سر دلایل افزایش قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی

رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی معتقد است که گرانی سیب زمینی هیچ ارتباطی به صادرات ندارد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،هرازگاهی نوسان قیمت محصولات کشاورزی نظیر گوجه فرنگی و سیب زمینی در بازار تکرار می شود که این امر نشان می دهد مسئولان دولتی آن طور که باید و شاید قادر به برقراری تعادل و تنظیم بازار داخل نیستند.
 
این بار در حالی شاهد افزایش یکباره قیمت گوجه فرنگی و سیب زمینی در بازار هستیم که صادرات این دو تحت تاثیر نوسان نرخ ارز به آن سوی مرزها افزایش یافته است چرا که افزایش چشمگیر قیمت دلار این جذابیت را برای صادرکنندگان ایجاد کرده تا به هر قیمتی محصولات کشاورزی پرطرفدار را صادر کنند.
 
این درحالی است که در سال های قبل به حدی گوجه فرنگی و سیب زمینی روی دست کشاورزان باقی می ماند که در برخی موارد به سبب عدم صرفه اقتصادی و مازاد تولید در بازار، سر مزرعه رها و یا امحا می شدند.
 
البته ناگفته نماند که با وجود نامه های متعدد فعالان صنفی به مسئولان ذی ربط مبنی بر کنترل یا توقف صادرات، این موضوع همچنان مسکوت مانده است چرا که بسیاری از صادرکنندگان و مسئولان براین باورند که موضوع افزایش قیمت این دو محصول ارتباطی به گرانی ندارد و تنها کمبود تولید منجر به افزایش قیمت نامعقول سیب زمینی در بازار داخل شده است.
 
حال جای این سوال مطرح است که براساس ارائه آمار وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر رشد 86 درصدی صادرات سیب زمینی و 125 درصدی صادرات گوجه فرنگی نسبت به مدت مشابه سال قبل چطور می شود که این موضوع در قیمت این دو محصول در بازار داخل بی تاثیر باشد؟
 
اگرچه در روزهای اخیر وزارت صنعت ، معدن و تجارت به تمامی سازمان صمت استانی اعلام کرد که صادرات گوجه فرنگی تا اصلاع ثانوی ممنوع شود اما تاکنون تدابیری برای کنترل یا توقف صادرات سیب زمینی به کار نگرفته است؟
 
به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت تولید، صادرات و دلایل افزایش قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی به عنوان دو قلم اصلی سبد دهک های پایین خانوار با خبر شویم:
 

استمرار روند صادرات منجر به نایاب شدن سیب زمینی در بازار داخل می شود

 
حسن صابری رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی توقف صادرات سیب زمینی و گوجه فرنگی را امری ضروری دانست و اظهار کرد: اتحادیه بارفروشان طی نامه ای به رئیس اتاق اصناف تهران خواستار توقف صادرات سیب زمینی و گوجه فرنگی شد چرا که ادامه روند فعلی منجر به نایاب شدن و نوسان چشمگیر این محصولات در بازار داخل می شود.
 
وی قیمت هر کیلو سیب زمینی سر مزرعه را ۱۷۰۰ تا ۲ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این درحالی است که با نرخ های 3 هزار و 3 هزار و ۵۰۰ تومان در میدان مرکزی میوه و تره بار عرضه می شود.
 
صابری از کاهش سیب زمینی مانده در انبارها خبر داد و گفت: اگرچه طی سال های اخیر مقداری از محصول تولیدی به منظور تنظیم بازار در سردخانه ها ذخیره می شد اما امسال به سبب جذابیت صادرات و فروش سیب زمینی با نرخ یک دلار آن سوی مرزها،میزان محصول مانده در انبارها افت چشمگیری داشته است.
 
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ده روز گذشته هر کیلو سیب زمینی با نرخ ۵۰۰ تا هزار تومان در بازار عرضه می شد،بیان کرد: این درحالی است که هم اکنون هر کیلو سیب زمینی به دلیل کمبود عرضه ناشی از صادرات چند برابر قیمت های قبل در بازار عرضه می شود.

وی در پایان تصریح کرد: امسال ظرفیت انبارهای سیب زمینی به دلیل صادرات بی رویه برای شب عید کافی نیست که در صورت استمرار این روند با مشکلاتی روبرو خواهیم شد.
 

صادرات سیب زمینی و گوجه فرنگی ارتباطی به گرانی ندارد

رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با تکذیب این موضوع که صادرات سیب زمینی و گوجه فرنگی هیچ ارتباطی به گرانی ندارد،اظهار کرد: این طور نمی شود که همیشه کمبودها و گرانی ها را گردن صادرات انداخت.
 
وی کاهش تولید را عامل اصلی گرانی دانست و افزود: سال گذشته کشاورزان از حیث تولید سیب زمینی و گوجه فرنگی متضرر شدند که به همین دلیل امسال رغبت چندانی به کشت این دو محصول نداشتند و در نهایت این موضوع منجر به نوسان قیمت شد.
 
به گفته نورانی علی رغم انکه همه ساله در فصل تابستان گوجه فرنگی و سیب زمینی به وفور در بازار یافت می شد،امسال عرضه این‌محصول در بازار داخل کاهش چشمگیری داشته است و  این امر دلیل نمی شود که ما عامل اصلی گرانی را صادرات این محصولات عنوان کنیم.
 
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه صادرات نقشی در گرانی محصول ندارد،افزود: اگر مسئولان دولتی بخواهند صادرات را متوقف کنند،دیگر هیچ صادرکننده ای نمی تواند برای صادرات برنامه ریزی کند چرا که صادرات یک شبه آغاز نشده که بخواهیم آن را یک شبه تعطیل کنیم.
 
وی ادامه داد:در سال های اخیر تولید سیب زمینی با مازاد چشمگیری در داخل روبرو بود بطوریکه دغدغه امحا و اختصاص مشوق صادراتی به صادرات این محصول مطرح می شد .هم اکنون مسئولان امر باید به جای توقف صادرات،علت کاهش تولید را بررسی کنند.
 
وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا نوسان نرخ ارز می تواند عاملی برای افزایش صادرات بی رویه سیب زمینی و گوجه فرنگی باشد،تصریح کرد: باتوجه به آنکه صادرکنندگان در بازارهای هدف با بسیاری از کشورها برای افزایش میزان صادرات در رقابت و مبارزه با یکدیگر هستند،از این رو تا در دسترس نبودن آمار و ارقام جدید نمی توان نسبت به آن قضاوت کرد،این درحالی است که در صورت ارائه آمار رسمی از گمرک مبنی بر صادرات چشمگیر این دو محصول، مسئولان ذی ربط به منظور مدیریت تنظیم بازار داخل مطمئنا میزان صادرات را کاهش خواهند داد.
 

نگرانی مبنی بر کمبود سیب زمینی در بازار وجود ندارد/آغاز برداشت انبوه گوجه فرنگی تا چند روز آینده


مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از انبوه برداشت سیب زمینی در چند روز آینده خبر داد و گفت: برداشت انبوه سیب زمینی از مناطق عمده و اصلی تولید در چند روز آینده آغاز می شود و تا خرداد سال آینده جوابگوی نیاز کشور است‌.

وی افزود: هم اکنون میزان عرضه سیب زمینی به دلیل وقفه کوتاه برداشت مناطق نیمه گرمسیری با مناطق سردسیری با نوساناتی در بازار روبروست.

شادلو ادامه داد: با توجه به آنکه چند روزی بیشتر تا برداشت انبوه سیب زمینی زمان باقی نمانده است،از این رو جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود و توقف صادرات نیست.

به گفته وی میزان صادرات سیب زمینی ناشی از تحولات بازار ارز روند صعودی داشته است که مسئولان ذی ربط باید آن را مدیریت کنند چرا که بحث اصلی تامین نیاز داخل است.

این مقام مسئول ادامه داد: تولید محصولاتی همچون سیب زمینی نباید به گونه ای باشد که دهک های پایین جامعه را برای تامین سبد مورد نیاز خانوار با مشکل روبرو کند.

شادلو با اشاره به دلایل کمبود تولید سیب زمینی در بازار بیان کرد: طی سال های متوالی تولیدکنندگان سیب زمینی متحمل ضرر و زیان فراوانی شدند به گونه ای در برخی موارد مجبور به رها کردن محصول سر مزرعه و امحای آن بودند و بارها نسبت به این مسئله هشدار دادیم که عدم صرفه اقتصادی تولید منجر به کمبود و نوسان قیمت محصول در آینده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بازار تا چند روز آینده از سیب زمینی اشباع خواهد شد،بیان کرد: برداشت سیب زمینی در تمامی استان های سردسیری از اواسط مهر آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد که با این وجود انتظار می رود تولید سیب زمینی جوابگوی بازار داخل و صادرات باشد چرا که قطع و وصل کردن صادرات منطقی نیست.
 
شادلو دربخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه تولید گوجه فرنگی دربرخی مناطق با مشکلاتی مواجه شده بود،افزود: برداشت گوجه فرنگی در یک ماه آینده از مناطق نیمه گرمسیری آغاز می شود که انتظار می رود بازار به طور چشمگیری از این محصول اشباع شود.

به گفته وی جابه جایی تولید در یک‌منطقه سردسیری در تعدیل تولید گوجه فرنگی تاثیر بسزایی داشت.
 

افزایش 97 هزارتنی تولید گوجه فرنگی در سال جاری/صادرات گوجه فرنگی 125 درصد رشد داشت

 
حسین اصغری مدیر کل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی درباره آخرین وضعیت تولید سیب زمینی و گوجه فرنگی اظهار کرد: در سال زراعی جاری پیش بینی می شود که ۴ میلیون و ۹۳۱ هزارتن سیب زمینی از مزارع برداشت شود که در مقایسه با سال گذشته تفاوت چندانی ندارد.

وی از افزایش ۹۷ هزارتنی تولید گوجه فرنگی خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری ۵ میلیون و ۳۶۴ هزارتن گوجه فرنگی تولید خواهد شد که این رقم در مقایسه با تولید ۵ میلیون و ۲۶۷ هزارتن سال گذشته ۹۷ هزارتن افزایش دارد.

به گفته اصغری امسال ۱۴۷ هزارتن  سیب زمینی صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۶ درصد رشد داشته است.

وی از صادرات ۳۰۶ هزارتن گوجه فرنگی در پنج ماهه نخست سال خبر داد و افزود: این میزان نسبت به سال قبل ۱۲۵ درصد رشد داشته است.

مدیر کل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد:استمرار میزان صادرات این دو محصول بسته به وضعیت تولید ، عرضه و همچنین اتخاذ تصمیمات وزارت خانه های صنعت ، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار دارد.
 
انتهای پیام/          
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
بایرام علی
۲۱:۴۴ ۱۶ خرداد ۱۳۹۸
ضمن تشکّر از گذاشتن این خبر واطّلاع رسانی .بنده درسال 1387 بعد از تصادف برخورد موتور با بنده بدلیل سردرد همیشگی که له شدگی جمجمه داشتم و نسخ مغزیم آسیب دیده بود یه 8 سالی بیکاربودم و بخاطر گرانی و شرمندگی در مقابل خانواده ام مجبورشدم در یک رستوران بعنوان دربان باحقوق 1200000 تومان مشغول بشم ولی آیا با این خقوق چی میشهخرید ماهی 500 هزار تومان برای شهریه ی مدرسه ی دخترم میپردازم و با 700 هزارتومان که 200 هزارتومان هم پول آب و برق و تلفن و گا میدهم 500 هزارتومان بجز نان چیزدیگه نمیتونیم بخریم ، به پروردگام قسم از دیماه 98 تابحال میوه و گوشت نتوانستم بخرم و شرمنده ی زن وبچّه ام هستم و غذا هم درماه های محرّم وماه رمضان ومناسبتها از بعضی مساجد وحسینیّه ها نذری میگیریم و دلمونو خوش میکنیم ولی بازهم امید وارم که وضع معیشتی مردم مدّ نظر دولت و مسئولین باشد . باور کنید پول ندارم که سیب زمینی و پیاز هم بخرم گوجه و خیار پیشکش مسئولین 6000 تا 8000 تومان چطوری میشود سیبزمینی خرید . خدایا پناه بر تو . خدارا شکر میکنم که مستأجر نیستم والّا باید می مردمیم وهزاران بدبختی دیگه ... رمضانی ازتهران (خیابان البرز) اسدی منش
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۹ مهر ۱۳۹۷
باعرض سلام دوستان سال پیش سیب زمینی با قیمت ۳۰۰ الا ۴۵۰ تومن در داخل بازار اردبیل بفروش میرسید کشاورز زرر بسیاری برد اما با کاهش کاشت سیب زمینی گرون شد اما نبرای کشاورز بلکه برای مصرف کنده چون دلال بازار همیشه سود اسلیو بردن بعدش ایران ک منبع اصلی نفت گاز ومعادن بسیاریست چون جمعیت ایران نتونن سیب زمینی بخرن همون بهتر ک بمیرند
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۸ مهر ۱۳۹۷
اخه برای چی سیب زمنی صادر میشه وکسی هم نیست جلو این صادرا ت بی حساب وکتاب را بگیره که باعث شده قیمتش در داخل کشور هشت برابر بشه
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
خدا به دادمون فقط برس
ناشناس
۱۲:۱۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
واقعا صادرات به چه قیمتی!!جالب اینجاست به خودشون هم اقتخار میکنن که صادراتشون بیشتر شده اما صادرات درصورتی درسته که اول نیاز کشور رو رفع کنن نه اینکه از حق کسی بزنن
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
واقعا جای تاسف است با این وضعیت گرونی
جلال
۱۱:۳۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
چرامسوولی که نمی تونه قیمت گوجه رو کنترل بکنه نشسته پشت ميز
ناشناس
۱۱:۳۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
نباید هم وضع بهبود بیابد؟؟،خدا خودش کمک کند
ناشناس
۱۱:۳۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
خدابه دادما اقشار ضعیف برسد،تر وخشک را دارد می سوزاند
ناشناس
۱۱:۱۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
سیب زمینی هم شد بحران
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
دیگه مونده بود سیب زمینی رو گرون کنند
سید رضا
۱۰:۵۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
ریشه مشکلات تولید کننده و مصرف کننده ؛ دلالان و گرانفروشان است
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
یه پدر پیر بازنشسته چطور میتونم از پس زندگی بر بیام با این گرونی
ناشناس
۱۰:۳۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
چی بگم واقعا
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
آقا نخرید بزارید همه چیز ارزون بشه ارزون بشه
علی
۱۰:۱۸ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
یه بزرگتر دلسوزی نیست که این همه گرونی رو به مردم تحمیل میکنن؟ حتماً میگن که گرونی ها تقصیر تلگرامه!!!
شبل
۰۹:۴۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
پس چی به صادرات ربط نداره همه چیزو میگین ب صادرات ربط ندیم ..پس چرا همش گرون میشه..
ناشناس
۰۹:۳۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
هر روز یه ماجرا.هر روز یه دغدغه برای مردم.یه روز دلار یه روز مرغ یه روز گوشت یه روز پوشك بچه یه روز گوجه!!!!
ناشناس
۰۹:۳۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
هر روز یه ماجرا.هر روز یه دغدغه برای مردم.یه روز دلار یه روز مرغ یه روز گوشت یه روز پوشك بچه یه روز گوجه!!!!
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
.اصلا گوجه بشه50هزارتومن چه فرقی براشون داره
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
.اصلا گوجه بشه50هزارتومن چه فرقی براشون داره
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
منم گوجه فرنگی تا حالا نخردم چقدر گرونه
صادقی
۰۹:۱۴ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
خوش به حال اونی که پراید گوجه ای داره
ت.ل
۰۸:۵۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
سیب زمینی تا چند ماه پیش میریختند جلوی گاو وگوسفند الان کیلو 5000تومان است ....
ناشناس
۰۸:۵۶ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
فقرا فقط توانایی خرید سیب زمینی به جای گوشت داشتن اونم بگیرید خسته نباشید دلاوراا.........
ناشناس
۰۸:۴۸ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
قیمت رب به کیلویی ۱۸۰۰۰ تومان رسیده چون مدیر نالایق و بی سوادی که با سهمیه بازی و رابطه بازی وارد سازمان جهاد کشاورزی شده نه آینده نگری میداند نه ریسک پذیری نه خلاقیت در مدیریت کشور
بهلول
۰۸:۴۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
به فکر مردم باشید کمر مردم دراین گرانی ها شگست دل بسوزونید سیب زمینی وگوجه که نباید اینقدر گرون بشه باید عرضه تولید داشت.
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
جلوی گرونی هارو بگیرید
ناشناس
۰۸:۲۶ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
به خدا دیگه خسته شدیم
محسن
۰۸:۲۳ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
این یعنی بی توجهی مسئولان به حیاتی ترین کالای سرسفره هرایرانی !
واقعا جای بسی تاسف و نا امیدیه که خانواده ها جدای از تمام استرس ها باید نگران قیمت سیب زمینی وگوجه وپیاز هم باشند ؟ واقعا آدم نمیدونه چی بگه ؟
ناشناس
۰۸:۲۲ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
مردم در داخل باید با گرانی و بودجه اندکشان فقط نظاره گر باشند.
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
پولی که یه کارگر میگیره مگه چقدر هستش،.گوشت، لبنیات،مرغ،چند برابر شده،توان خرید نداریم،سیب زمینی هم که نخریم دیگه چی بخوریم،چرا به داد ما کسی نمیرسه
ناشناس
۰۸:۰۲ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
من خودم یک کشاورز از روستاهای آذربایجانشرقی هستم و خدا شاهد است که با التماس مردادماه امسال سیب زمینی برداشتی مان را با600 تا 750 تومان در میدان تره بار بناب فروختم والان سود اصلی برای دلالهاست که با 3برابر قیمت ما در کمتر از یکماه می فروشند .
ناشناس
۰۷:۵۸ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
پس چرا سال گذشته كه سيب زميني هارا به بيابان ميريختند كسي جوابگو نبود حالا كه كمي قيمت ها به قيمت واقعي نزديك شده همه نگران شدن
مجتبی
۰۷:۳۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
دیگه به این نتیجه رسیدم کسی دغدغه مردم را ندارد از رییس جمهور تا رییس مجلس وهمه وزرا
از ماست که بر ماست شاید در انتخابمان اشتباه کردیم
ناشناس
۰۷:۲۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
#کاهش قیمت حتما باید باشد
ناشناس
۰۷:۲۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
خدایا به فریادمون برس
ناشناس
۰۶:۵۷ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
همه چیز به وفور در بازار هست ولی قوانین ما بروز نیستن اگر بود گوجه فرنگی در فصلش بالای 4000تومن نمیشد.
علی
۰۶:۴۴ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
این حرفا همش بهانه است .اگه میبینن تولید کم شده و گرون شدن چرا اجازه صادرات میدن
ناشناس
۰۶:۴۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
ممنوعیت صادرات گوجه اشتباه بزرگی بود. گوجه محصولی نیست که تولید نشه هر چه گرانتر باشه بیشتر تولید میشه هم کشاورز سود میکند قطعا به تعادل هم می رسد.
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
داداش قصه میگی؟
ناشناس
۰۶:۳۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
سیب زمینی گرون شد
ناشناس
۰۱:۲۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
تجار عراقی سر زمین کلی می خرند و می برند
به داد مردم برسید...
ناشناس
۰۰:۴۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
تا کی این همه گرونی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
جالب هیچکس هیچکاری نمیکنه،موندم چرا نمیخوان جلو این گرونی بگیرن.
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۶ مهر ۱۳۹۷
سیر از گرسنه خبر ندارد. مسئولین بین مردم نیستند که از حال ما خبر داشته باشند.
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
دیگه داریم داغون میشیم
ناشناس
۰۰:۲۳ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
نه عزیزم این دو محصول کشاورزی استراتژیک هستند
مسئولین دارند با انواع و اقسام راه ها تحمل مردم را می سنجند
ناشناس
۰۹:۵۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
آخه اين چه جور ابزار سنجش نيم کيلو گوجه يک کيلو سيب زميني يک کيلو پياز شده 45 هزار تومان خدايا به کي بگيم مزد يک روز کارگريم
ناشناس
۰۰:۱۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
یک سال سیب زمینی را زیر خاک نکنند و سال دیگر به نحوی سیب زمینی کمیاب شود که چهار برابر قیمت سال گذشته هم نتوان آنرا خرید!!!!!!!