وی در ابتدای این برنامه درباره مسابقات سراسری قرآن کریم اظهار کرد: احتمالا شنوندگان این برنامه که از مخاطبان تخصصی برنامههای قرآنی هستند، در جریان کامل تغییراتی که در روند برگزاری مسابقات قرآنی صورت گرفته، هستند، چون این چهل و یکمین دوره مسابقات به طور کلی هم به جهت بُعد فنی، هم به جهت بُعد رسانهای و هم به جهت بُعد اجرایی با تمام چهل دورهای که پیش از این برگزار شده، متفاوت است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف تصریح کرد: از تاریخ ۲۰ مرداد تا ۱۶ شهریورماه مرحله مقدماتی مسابقات کشوری را ضبط میکردیم و بالغ بر ۲۰روز است که بر روی آنتن هستیم و مرحله مقدماتی مسابقات کشوری را از شبکه قرآن تماشا میکنیم و تا روز ۱۰ مهرماه نیز ادامه دارد؛ یعنی اینکه فرآیند مسابقات که در گذشته در دو هفته خلاصه میشد و کل مرحله مقدماتی و نهایی در شهرهای مختلف برگزار میشد، امسال در بخش آقایان فقط مرحله نهایی را در اراک برگزار میکنیم و در بخش بانوان نیز به همین صورت مرحله مقدماتی کل رشتههای معارفی ضبط شده و در تلویزیون پخش میشود و تنها مرحله نهایی این بخش است که در اراک برگزار خواهد شد.
حسینی گفت: مرحله کشوری چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از روز سهشنبه، ۱۰ مهرماه در اراک و مجموعه بزرگ کوه نور برگزار خواهد شد که طی روزهای دهم و یازدهم مهرماه مسابقات در رشتههای معارفی، روز ۱۲ مهرماه رشتههای همسرایی، همخوانی، اذان و دعاخوانی، روز ۱۳ مهرماه رشته حفظ ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و ترتیل و روزهای ۱۴ و ۱۵ مهرماه نیز رشتههای حفظ کل و قرائت در بخش آقایان برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه روز ۱۶ مهرماه نیز اختتامیه بخش آقایان برگزار میشود، افزود: از روز ۱۷ مهرماه نیز مسابقات بانوان آغاز و تا ۲۳ مهرماه در رشتههای مختلف ادامه خواهد داشت.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره تغییرات جدیدی که در نحوه برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم ایجاد شده است، تصریح کرد: گویا تغییرات در کشور ما خیلی سخت صورت میپذیرد یعنی در هر حوزهای وقتی جابجایی صورت میگیرد، در قبال آن مقداری مقاومت میشود؛ در گذشته همواره حوزههای مختلف مسابقات مورد نقد قرار میگرفت و ما تلاش کردیم امسال بخشی از این انتقادات و پیشنهادات را جامه عمل بپوشانیم؛ ما نمیتوانیم تغییرات را اعمال کنیم و همه چیز بر سر جای خود باقی بماند؛ بسیاری از مردم امروز مسابقات را از تلویزیون تماشا میکنند و با تغییرات فراوانی روبهرو میشوند که این امر طبیعی است؛ چرا که ما نمیتوانیم برنامهای را به جهت رسانهای تقویت کنیم، ولی کماکان مسابقات را به همان صورت استودیویی برگزار کنیم.
حسینی ادامه داد: ما به دلیل اینکه سبک زندگیمان تغییر پیدا کرده است، وقتی مسابقات چند هفته به طول میانجامد، افرادی پیدا نمیشوند که بیایند و صبح تا شب در سالن مسابقات حضور پیدا کنند؛ با اشتغالات امروزه، برخی فرصت نداریم و برخی هم با امکانات خوب موجود که از طریق شبکههای مجازی به وجود آمده و از آن استفاده میکنند، دیگر به صحن مسابقات نمیروند؛ ما در سالهای گذشته، چون افرادی را بهصورت سازماندهی شده به سالن میآوردیم، برخی فکر میکردند که از مسابقات استقبال مردمی شده است، ولی این برنامه یک امر سازماندهی شده بود.
وی خاطرنشان کرد: سالهای قبل در ایام مسابقات خیلی خبری از حضور مردم نبود؛ البته در فینال مسابقات استقبال خوبی از مراسم میشد؛ به همین دلیل ما مرحله فینال را به اراک بردیم که هم به جهت جمعیت، افرادی با انگیزه در این مرحله حضور پیدا کنند و هم تعداد روزها طوری باشد که مردم همراهی کنند؛ همچنین به جهت فنی نیز بخش عمدهای از ایراداتی که وارد بود، مرتفع شده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: تغییراتی که امروز در نحوه برگزاری مسابقات اعمال شده، به یکباره صورت نگرفته و برنامهریزی فراوانی برای آن انجام شده است؛ ابتدا بنیاد کار را بهصورت کتبی پیادهسازی کردیم و در جلسات کارشناسی که برگزار شد، این برنامه را کاملا چکشکاری کردیم؛ سپس این برنامه را در کمیتههای ستاد عالی مسابقات مطرح کردیم و حتی کارشناسانی که در خود ستاد عالی نیز عضو نیستند، آمدند و درباره آن نظر دادند.
حسینی یادآور شد: در بهمنماه سال گذشته نیز مسابقاتی را تحت عنوان «مشکات» با همین مدل در قم و به صورت آزمایشی برگزار کردیم که برنامههای ضبط شده آن در نوروز پخش شد و از همگان نیز خواستیم تا این روش را نقد و تحلیل کنند؛ پس از آن نیز جلسات کارشناسی مختلفی در شبکه قرآن برگزار کردیم و تنها پس از طی این پروسه طولانی بود که وارد مرحله برگزاری مسابقات سراسری به این شکل شدیم.
وی با اشاره به اینکه ما قصد حذف جمعیت را نداریم، تاکید کرد: زمانیکه فرآیند برگزاری مسابقات طولانی میشود، نمیتوان جمعیت را در تمامی ایام مسابقات داشت. بنده معتقد هستم اینکه بخش عمدهای از مسابقات به این سبک برگزار میشود، حتی باعث شده است که بسیاری از مردم با مشاهده تلویزیونی مسابقات با قرآنیان آشنا شوند؛ اگر روزی برگزاری مسابقات قرآن به معنای واقعی کلمه جذاب شد، آن روز برنامههای قرآنی نیز مانند بسیاری از برنامههای تلویزیونی پرمخاطب خواهد شد و این اتفاق خواهد افتاد، چراکه عشق و علاقه مردم به قرآن فراوان است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: ما نتوانستیم آن عشقی که مردم به اباعبدالله (ع) دارند را در برنامههای قرآنی نیز متبلور کنیم و این حوزه علمیه، منبرها و رسانههای ما هستند که باید در این مورد اقدام کنند.
حسینی افزود: با وجود اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به توفیق الهی و به برکت انقلاب، توسعه بسیار خوبی در زمینه مؤسسات قرآنی و جلسات و محافل قرآنی داشتهایم، اما هنوز قرآن به یک جزء لاینفکی از زندگی مردم ایران تبدیل نشده است؛ بنده توقع دارم همانطور که مردم آگاهیهای زیادی در حوزههای مختلف دارند، در حوزه قرآن نیز داشته باشند.
وی ادامه داد: ما راجع به قرآن باید به روش دیگری سخن بگوییم تا مردم بیشتر به سمت قرآن جذب شوند؛ البته مردم این زمینه را همیشه دارند و این عملکرد ما است که هنوز این مسئله اتفاق نیفتاده است؛ بسیاری از امتیازاتی که میتواند به قرآن اختصاص پیدا کند، هنوز تخصیص داده نشده و عمومی نشده است؛ ما میخواهیم با این روش جدید، مسابقات بیشتر دیده شود و مردم نیز با قرآنیان ما بیشتر آشنا شوند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان از اهتمام رسانههای قرآنی مانند شبکه قرآن و معارف سیما، رادیو قرآن و ... که با این دست برنامهها و پیگیریها خیلی خوب مسابقات و برنامههای قرآنی را پوشش میدهند، تشکر و قدردانی کرد.
همچنین حجتالاسلام دلاوری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی نیز در تماس تلفنی که با برنامه داشت، به تشریح روند آمادهسازی و هماهنگیهای انجام شده در رابطه با برگزاری مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در اراک پرداخت و از آمادگی صد در صدی تمامی نهادها و بخشهای مختلف استان جهت برگزاری این مسابقات خبر داد.
انتهای پیام/