با افزودن لیمو یا آبلیموی تازه به آب میتوانید یک نوشیدنی با عطر و مزهای بهتر نسبت به آب ساده داشته باشید و از این طریق راحتتر به هدف توصیه شده نوشیدن ۱۰ تا ۱۵ فنجان آب در روز دست یابید.
بیشتر بخوانید: پنج نوشیدنی سبز که شما را به وزن ایده آل می رسانند!
عوارض ناخوشایند مصرف بیش از حد آب لیمو
مصرف آب لیمو به واسطه فهرست بلند بالای فوایدی که ارائه میکند، از جمله پیشگیری از کم آبی بدن، کمک به گوارش، و پشتیبانی از کاهش وزن توسط بسیاری از کارشناسان و چهرههای مطرح توصیه شده است.
اما همانند بیشتر چیزهایی که در زندگی با آنها مواجه هستیم، مصرف بیش از حد یک چیز خوب نیز میتواند مضر باشد. در ادامه با برخی از عوارض خطرناک مصرف بیش از آب لیمو بیشتر آشنا میشویم.
آب لیمو میتواند به دندانها آسیب برساند
اگرچه ریختن آب یک لیمو در آب و مصرف روزانه آن بی خطر به نظر میرسد، اما این کار میتواند موجب تخریب دندانهای شما شود.
بنابر هشدار انجمن دندانپزشکی آمریکا، از آنجایی که لیمو به شدت اسیدی است، مواجهه مداوم با آن میتواند موجب فرسایش مینای دندان شود. احساس درد هنگام لمس دندانها با زبان میتواند یکی از نشانههای فرسایش مینای دندان باشد.
اگر این شرایط برای شما کافی نیست تا استفاده بیش از حد از لیمو را کنار بگذارید، هنگام نوشیدن آب لیمو از یک نی استفاده کنید تا میزان مواجهه دندانها با اسید کاهش یابد.
آب لیمو میتواند موجب ناراحتی معده شود
مصرف بیش از هر چیزی میتواند بد و مضر باشد، حتی اگر موضوع آب لیمو مطرح باشد.
در شرایطی که آبلیمو حاوی طیف گستردهای از فواید سلامت است، مصرف بیش از حد آن میتواند موجب عوارض جانبی خطرناکی برای سلامت شما شود که از آن جمله میتوان به وخیمتر شدن شرایط زخمهای معده و ابتلا به بیماری بازگشت اسید معده به مری اشاره کرد.
بیماری بازگشت اسید معده به مری به واسطه مصرف غذاهای اسیدی مانند آبلیمو تحریک میشود و میتواند موجب سوزش سردل، حالت تهوع، و استفراغ شود.
پوست لیمو میزبانی برای ارگانیزمهای مضر است
در مطالعهای که در سال ۲۰۰۷ در نشریه Journal of Environmental Health منتشر شد، پژوهشگران پوست و گوشت لیموهایی که از ۲۱ رستوران جمع آوری شده بودند را آزمایش کردند. آنها دریافتند که تقریبا ۷۰ درصد لیموها حاوی ارگانیزمهایی خطرناک مانند باکتری ئی. کولای هستند که میتواند موجب استفراغ و اسهال شود.
برای پرهیز از مواجهه با میکروب ها، آب لیمو را در نوشیدنی خود ریخته و از انداختن لیموی کامل درون لیوان حداقل زمانی که در رستورانها حضور دارید، پرهیز کنید.
استفاده از آبلیموی غلیظ شده میتواند موجب پوسیدگی دندان شود
یکی از رایجترین توصیههایی که برای پیشگیری از پوسیدگی دندان مطرح میشود، پرهیز از مصرف بیش از حد آبنبات و شیرینی است. اما مشخص شده است که آبنبات تنها مقصر پوسیدگی دندان نیست.
پوسیدگیهای دندان نتیجه آسیب باکتریهایی است که قند موجود در غذاها را گوارش کرده و اسید تولید میکنند. اگرچه آب لیمو به خودی خود ممکن است به پوسیدگی دندان منجر نشود، اما اگر معمولا آن را با شکر شیرین میکنید یا از آبلیموهای غلیظ شده به جای آبلیموی تازه استفاده میکنید، ممکن است برای دندانهای خود دردسر درست کنید.
ممکن است وخامت آفتهای دهان تشدید شود
هیچ چیزی بدتر از بیدار شدن از خواب و مواجهه با یک آفت دردناک و جدید در دهان نیست.
در شرایطی که بیشتر آفتهای دهان طی یک یا دو هفته بی نیاز از درمانی خاص بهبود مییابند، ناراحتی ناشی از آنها آزار دهنده است.
اگر هنگام مواجهه با یک زخم در دهان آب لیمو بنوشید، احتمالا بدون این که بدانید شرایط آن را وخیمتر میکنید. به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، آب لیمو میتواند آسیب بیشتری نسبت به پوسیدگی مینای دندان به دهان وارد کند و ظرفیت تشدید آفتها و تحریک زخمهای دهان را دارد.
میوههای خانواده مرکبات ممکن است محرک میگرن باشند
اگر با سردرد یا میگرن مواجه هستید، بهتر است از مصرف چیزی که میتواند موجب تحریک آنها شود، پرهیز کنید. میوههای خانواده مرکبات از جمله لیموها، در این دسته قرار دارند.
برخی مطالعات ارتباط بین میگرن و میوههای خانواده مرکبات را نشان داده اند، در شرایطی که برخی دیگر چنین پیوندی را نشان نداده اند. با این وجود، پزشکان همچنان میوههای خانواده مرکبات را به عنوان یک محرک احتمالی برای میگرن در نظر میگیرند.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/