با بازگشت به گذشتههای دور، مردم در نقاط مختلف جهان از سیر به عنوان یک عامل شفا دهنده قوی استفاده میکردند. مصریان باستان بردههای خود را برای افزایش قدرت و کارایی با سیر تغذیه میکردند.
بقراط، پدر پزشکی مدرن، مصرف سیر را برای عفونت ها، زخم ها، جذام و اختلالات گوارشی تجویز میکرد؛ و از آنجایی که بسیاری از جوامع باستانی بیماری و ناحوشی را نتیجه ارواح اهریمنی میدانستند، منطقی به نظر میرسد که سیر به عنوان ابزاری قدرتمند در برابر خون آشامها استفاده میشده است.
بیشتر بخوانید: ۵ بهترین درمان خانگی بوی بد دهان
امروزه، پژوهشهای صورت گرفته نشان داده اند که سیر توانایی محافظت از ما در برابر اهریمنی دیگر را دارد: تهدید باکتریهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک و بیماریهایی که به واسطه آنها شکل میگیرند با گذشت هر روز جدیتر میشود.
زمان استفاده از آنتی بیوتیکهای طبیعی فرا رسیده است
مقاومت در برابر آنتی بیوتیک به یک بحران سلامت جهانی تبدیل شده است.
استفاده بیش از حد و سوء استفاده ما از آنتی بیوتیکها موجب شده تا ابرباکتریهای بیشتری در برابر آنتی بیوتیکهایی که در اختیار داریم مقاوم شوند؛ و از آنجایی که توسعه داروهای جدید و کارآمدتر روندی آهسته و خسته کننده است، در حال حاضر بهترین شانس ما مد نظر قرار دادن درمانهای طبیعی مانند موارد زیر است:
عسل مانوکا زخمهای باز را بهبود میبخشد.
عصاره دانههای گریپ فروت کارایی خود در برابر بیش از ۸۰۰ ویروس و باکتری را نشان داده است؛ و روغن نارگیل سی. دیف (C.Diff)، یک باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک که در تجهیزات بیمارستانی شایع است و موجب کولیت و نارسایی کلیوی میشود را از بین میبرد.
اما طی سالهای اخیر سیر بیشتر توجهات را به واسطه توانایی نابودی برخی انواع باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک به سوی خود جلب کرده است.
مطالعات قدرت سیر را ثابت کرده اند
حداقل چهار مطالعه که طی سالهای اخیر انجام شده اند کارایی سیر در برابر انواع مختلفی از ابرباکتریها را نشان داده اند:
پژوهشگران در دانشگاه دهوک دریافتند که سیر خرد شده در برابر استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA)، یکی از بدخیمترین انواع ابرباکتری ها، موثر عمل میکند.
پیش از این، مطالعهای در چین این یافتهها را ثابت کرده بود، و همچنین نشان داده بود که ترکیب آلیسین موجود در سیر که هنگام خرد شدن آن آزاد میشود میتواند مقاومت استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متاسیلین به برخی آنتی بیوتیکها را نیز کاهش دهد.
به بیان دیگر، این ترکیب میتواند مقاومت در برابر آنتی بیوتیک را معکوس کند.
مطالعهای در سال ۲۰۱۵ به طور خاص باکتریهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک که موجب عفونتهای دستگاه ادراری میشوند را مورد بررسی قرار داد. پژوهشگران دریافتند که ۵۶ درصد گونههای باکتریایی که در ادرار افراد مبتلا به عفونتهای دستگاه ادراری یافت شده اند در برابر آنتی بیوتیک مقاوم هستند. با این وجود، ۸۲ درصد از این گونهها به درمان با عصاره سیر واکنش نشان دادند.
در نهایت، مطالعهای در سال ۲۰۱۷ که در دانشگاه کپنهاگ، دانمارک، انجام شد به بررسی یکی دیگر از ترکیبهای فعال موجود در سیر به نام آجوئن (Ajoene) پرداخت. به نظر میرسد این ترکیب فعال بسیاری از مکانیزمها که اجازه میدهند باکتری در برابر آنتی بیوتیک مقاوم شوند را خنثی میکند.
ابرباکتریها با توسعه نوعی سپر در برابر آنتی بیوتیکها از خود محافظت میکنند که به نام بیوفیلم شناخته میشود. آجوئن در ترکیب با آنتی بیوتیکها حداقل در برابر دو نوع ابرباکتری رایج توانایی نفوذ به این بیوفیلم را داشته است.
چگونه از درمان با سیر استفاده کنیم
سیر خام بیشترین میزان نیروی ضد میکروبی را ارائه میکند. جویدن حبههای سیر خام میتواند به پیشگیری از بیماری لثه کمک کند. اما اگر جویدن سیر خام برای شما خوشایند نیست، ناامید نشوید، زیرا سیر پخته نیز همچنان میتواند ارزش مصرف بالایی داشته باشد.
چه به صورت خام و چه به صورت پخته، خرد کردن سیر بهترین روش برای آزاد شدن ترکیباتی در این ماده غذایی است که با بیماری مبارزه میکنند. از نظر پخت و پز نیز گزینههایی که در اختیار دارید به واقع بیشمار هستند.
تقریبا در هر دستور غذایی میتوانید از سیر استفاده کنید. از این ماده غذایی مفید و مقوی میتوانید در سس ها، خورش ها، و سوپها استفاده کنید یا آن را به غذاهایی که با مرغ، گوشت، ماهی و سبزیجات تهیه میشوند، اضافه کنید. بدون تردید، افزودن سیر به رژیم غذایی روزانه کار دشواری نیست.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/