نماینده دائم ایران در سازمان های بین المللی مستقر در وین گفت: فشار مداوم بر رژیم اسرائیل برای پیوستن به معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای، از راه های حفظ صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه است.
سفیر کشورمان با اشاره به اقدامات بی سرانجام بعمل آمده در طول سالها و دهه های گذشته اعم از قطعنامه های اجماعی پی در پی مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سال 1980 تاکنون برای ایجاد خاورمیانه عاری از سلاحهای هسته ای، ابراز داشت که عوامل بروز شکست در گذشته شامل فقدان اراده لازم برای اجرای تصمیمات بین المللی مایه نگرانی است.
غریب آبادی تأکید کرد: تلاش برای ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای نباید به عنوان جایگزینی برای اقدامات عدم اشاعه ای و پادمانی، یا امحای کامل سلاحهای هسته ای در جهان مطرح شود؛ با این وجود، ایجاد چنین منطقهای در خاورمیانه، که فعالیتهای هسته ای گستاخانه و لجام گسیخته رژیم اسرائیل منطقه و ورای منطقه را تهدید میکند، ضروری است.
نماینده دائم کشورمان با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کلیه معاهدات مربوط به منع سلاح های کشتار جمعی، بر اعتقاد راسخ کشورمان به پایبندی جهان شمول بر معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای و اعمال فراگیر و جهانی پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی، به ویژه در منطقه خاورمیانه، به عنوان تضمینی مؤثر برای ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای بیان کرد.
در این راستا، غریب آبادی ابراز امیدواری کرد که پیوستن فلسطین به عنوان یک عضو معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای و گامهای اولیه برداشته شده برای رسیدن به توافقی با آژانس بین المللی انرژی اتمی در رابطه با پادمان جامع، توافقنامه پادمان جامع در سراسر سرزمینهای اشغالی تسری و اعمال شود.
وی با اشاره به گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این رابطه گفت: مایه تأسف عمیق است که صرفاً به دلیل گروگانگیری رژیم اسرائیل از این موضوع در قبال نگرانیهای امنیتی غیرمشروعش، مدیرکل آژانس نیز نتوانست پادمان جامع آژانس را بر همه فعالیتهای هسته ای منطقه اعمال کند.
غریب آبادی بازی سیاسی شورای امنیت سازمان ملل متحد در طول چندین دهه نسبت به رسیدگی به برنامه سلاح هسته ای مستند رژیم اسرائیل را موجب جسور شدن این رژیم در پذیرش ضمنی در اختیار داشتن سلاح های هسته ای و حتی تهدید کردن همسایگانش به استفاده از چنین سلاح هایی دانست.
وی حمایت کورکورانه قدرتهای بزرگ از این رژیم در موارد متعد را به عنوان یکی از موانع مهم و کلیدی در این مسیر مورد تأکید قرار داد و افزود: حفظ وضعیت موجود دیگر نمی تواند به عنوان گزینه ای مورد پسند جامعه جهانی واقع گردد، و بر همین اساس، ضروری است که چنین حمایتهایی قطع شود، و راه حفظ صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه، اجتناب از گندهگویی، عملگرایانه فکر کردن و فشار مداوم بر رژیم اسرائیل برای پیوستن به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای و تحت پادمان قرار دادن فوری و بدونشرط همه فعالیتها و تأسیسات هسته ایاش تحت پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک عضو غیرهستهای است.
انتهای پیام/