در حاشیه این نمایشگاه وزیر امور خارجه کشورمان درباره عنوان این نمایشگاه و نقش وزارت خارجه در دوران دفاع مقدس گفت: اتحادیه اروپا تعهداتی را اعلام کرده است و ما منتظر اجرایی شدن اقدامات عملی اتحادیه اروپا هستیم.
وی افزود: روز یکشنبه یکم مهر ماه برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر خواهد کرد.
ظریف با بیان اینکه ما نشان دادیم دنیا و سازمان ملل متحد به آنچه میگوید معتقد نیست،خاطرنشان کرد: همچنین نشان دادیم که با مقاومت مردم و با دیپلماسی که در واقع منشا آن اعتماد به مردم خودمان است، میتوان درنهایت ثمره سیاسی آن را هم دید و سازمان ملل ناگزیر می شود به این واقعیت معترف باشد که صدام حسین جنگ را آغاز کرده است.
رئیس دیپلماسی کشورمان ادامه داد: ما تاکنون نمونههایی از رشادتهای مدافعان کشور، نیروهای مسلح، بسیج و ملت شریفمان را دیدهایم و امروز در این نمایشگاه هم نمونههایی از تلاشهای دیپلماتیک را در این زمینه میبینیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در رابطه با اعتراضی که در قالب توئیت به بسته شدن حسابهای کاربران ایرانی داشته و واکنشها به این توئیت، گفت: آنچه اتفاق افتاده است این است که ثابت شده گروههایی از توئیتر برای ایجاد جنجال و آشوب استفاده میکنند و توئیتر هم باید نسبت به آنها عکسالعمل نشان دهد. اما متأسفانه روش دیگری را در پیش گرفت. این حرکت به نظر من می تواند با حضور گستردهتری مانند پویش عمومی در فضای مجازی دنبال شود.
ظریف درباره تعهدات اتحادیه اروپا در خصوص برجام هم ، گفت: اتحادیه اروپا و در واقع 1+4 تعهداتی را در اجلاسی در وین، اعلام کردند. خواست ما این بود که این تعهدات عملی شود و همانطور که در اخبار منتشره در روزهای گذشته مشاهده کردید، اتحادیه اروپا اقداماتی عملی را شروع کرده و ما منتظر اجرایی شدن این اقدامات هستیم. اروپاییها هم میدانند که ما براساس این اقدامات عملی تصمیمگیری میکنیم.
وی با اشاره به برگزاری جلسه مجدد 1+4 بیان کرد: در این جلسه مجموعه اقداماتی که تا آن زمان انجام شده مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتیجه جلسه را به هیئت نظارت در تهران گزارش خواهیم داد و براساس آن مقامات عالی کشورمان تصمیم خواهند گرفت.
رئیس دیپلماسی کشورمان درباره سفر رئیس جمهور به نیویورک تصریح کرد: سفر نیویورک فرصت بسیار خوبی برای دیپلماسی کشور در بالاترین سطح است تابتوانند دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را مطرح کنند. رییس جمهور علاوه بر سخنرانی در جلسه مجمع عمومی که فرصت بسیار خوبی است، در جلسات دوجانبه و چندجانبه دیگر هم شرکت خواهد کرد و این فرصت منحصر بفردی است که در حال حاضر همه کشورها از آن استفاده میکنند.
ظریف افزود: اگر به لیست حضور در مجمع عمومی نگاهی بیندازید 95 رئیس کشور در سطح رئیس جمهور و یا پادشاه و 38 نخست وزیر که رئیس دولت هستند، یعنی در واقع بیش از دو سوم کشورهای عضو ملل متحد در مجمع عمومی حضور پیدا میکنند.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره شورای امنیت هم گفت: آنچه از مقالات منتشر شده درباره این موضوع برآورد میشود، به نظر میرسد آمریکاییها در برنامهریزی اولیه خود تجدیدنظر کردند، چون میدانستند اگر چنین کاری را انجام دهند و بخواهند جلسهای را در شورای امنیت درباره ایران برگزار کنند، نه تنها این جلسه خلاف همه نرمهای بینالمللی است، بلکه جلسه تبدیل به محاکمه آمریکا خواهد شد، قطعنامه 2231 قطعنامه شورای امنیت است و نه تنها آمریکا خود آن را نقض کرده، بلکه در تلاش است تا سایر کشورها را هم وادار به نقض قطعنامه کند.
وی ادامه داد: این اعتراضات و سر و صداهایی که از سوی آمریکا شنیده میشود، نشاندهنده مقاومت کشورهای دیگر در این مورد است. مردم باید توجه داشته باشند که شلوغ بازی آمریکا طی این روزهای اخیر مبنی بر تهدید کشورها نشان دهنده قدرت آمریکا نبوده، بلکه ضعف آنها را نشان میدهد، به این دلیل که کسی به حرفهای آنها و تهدیداتشان توجهی نکرده است.
ظریف تأکید کرد: درست است که برخی شرکتها موقتا از ایران خارج شدهاند اما این واقعیت وجود دارد که این تکرار مستمر تهدیدها توسط آمریکا به خاطر مشکلاتی است که آنها در برابر جامعه بینالمللی دارند، همانطور که این مشکل را برای برگزاری جلسه شورای امنیت داشتند، بنابراین آنچه از اخبار و مقالات و اعلام نمایندگی آمریکا اخیرا شاهد بودیم، این است که آنها این جلسه را به جلسهای که محدود به اعضای شوراست و موضوع آن ایران نخواهد بود، تبدیل کردند. البته آمریکاییها از هر فرصتی برای اظهارات نامربوط علیه ایران و اتهاماتی که لایق خودشان است استفاده کردند؛ بنابراین از این جلسه هم استفاده خواهند کرد.
وی بیان کرد: آمریکاییها مجبور شدند از آن خیال خام خود مبنی بر اینکه جلسه را تبدیل به جلسه علیه ایران کنند، عقبنشینی کردهاند. البته یکبار در دیماه این کار را انجام دادند و باز دیدند که اکثر اعضای شورای امنیت از برجام حمایت کردند و این نشان دهنده انزوای سهمگین آمریکا در صحنه بینالمللی است.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مسئله ادلب اظهار کرد: تمام تلاش ما در مورد ادلب از ابتدا این بود که جنگی صورت نگیرد و مبارزه با تروریسم و پاکسازی سوریه از تروریستها باید بدون درگیری و بدون تلفات انجام شود. این کار را من در سفر خود به آنکارا و سپس دمشق دنبال کردم. هم در اجلاس سران در تهران و هم در حاشیه مذاکرات همین بحث دنبال شد و محورهایی که روز گذشته مورد توافق قرار گرفته است، همان محورهایی بود که ما دنبال کردیم. ادلب را از حضور تروریستها خارج کرده بدون اینکه تأثیری بر زندگی مردم داشته باشد و حالا امیدواریم که با مذاکرات بیشتر بتوانیم به شکلی پیگیری کنیم که حاصلش هم حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و هم مقابله با تروریسم و هم حفظ جان غیرنظامیان باشد.
ظریف در خصوص لوایح باقیمانده افایتیاف گفت:اینکه فکر کنیم با تصویب این لوایح همه مشکلات ما حل می شود تصور اشتباهی است.
دیپلمات کشورمان درباره اظهارات جان کری مبنی بر دیدار با وزیر خارجه ایران گفت: دیدارهای من با کری علنی بوده و اعلام نشده نبوده، زمانی که من به نیویورک میروم از صدر تا ذیل برای دیدارمیآیند. از کسینجر تا کری و نمایندگان دیدار میکنند و این یک واقعیت عادی است و نشان دهنده میزان تاثیرگذاری جمهوری اسلامی است. یک دعوای زرگری در آنجا درست شده که بیشتر اهداف انتخاباتی را دنبال می کنند.
انتهای پیام/
هر چقدر از دستاوردها در برجام کم شد بایستی به همان نسبت تعهد ما کم شود
اگر اروپا 100 در صدتعهد را انجام داد ما هم انجام می دهیم
اگر 80 ما هم با اطلاع همگان هشتاد می شویم و اگر جامعه جهانی به 100 برگردد ما هم سریع به 100 برمیگریدم
تا چه زمانی میخواهید منتظر اقدامات عملی اروپا باشبد؟!!!!
شیطاااااااااااااااااااااااااان بزرگ امریکاست
هیچ اعتمادی به اروپا نیست
عمل کنید لطفا