سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غذای آلوده با بدن شما چه می‌کند؟

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: شایع‌ترین راه انتقال اسهال باکتریال، مصرف غذای آلوده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛محمدرضا ناظر یک متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: به طور کلی در اسهال نکته اصلی این است که تمام اسهال‌ها می‌توانند خود به خود خوب شوند و مهم‌ترین نکته در درمان آنها کنترل آب و الکترولیت است.

وی اضافه کرد: همه اسهال‌ها حتی بدون آنتی‌بیوتیک خوب می‌شوند، اما در صورت کم شدن آب بدن، ممکن است منجر به فوت شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: یکسری اسهال‌ها نظیر اسهال‌های وبایی و خونی که تحت درمان قرار می‌گیرند، طول دوره اسهال کم می‌شود. هنگامی که بیماری شدید باشد حتما سرم تزریق می‌شود.

ناظر با اشاره به اینکه اسهال‌های فصل تابستان ویروسی و باکتریایی هستند، افزود: نوع ویروسی در فصل تابستان به خاطر مصرف آب آلوده زیاد است و باکتریایی نیز به خاطر مصرف آب آلوده و غذاهای بین راهی و مانده ایجاد می‌شود. در فصل تابستان نگهداری مواد غذایی مشکل است و نگهداری غذای خام و پخته در کنار هم نباید صورت گیرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی توصیه کرد: حتما سبزیجات در پایین و گوشت و تخم مرغ در بالای یخچال نگهداری شوند تا باکتری‌های مواد خام روی غذای پخته ننشیند. باکتری‌هایی که روی غذای سرد و گرم می‌نشیند، مسمومیت غذایی یا همان اسهال و استفراغ را ایجاد می‌کند. این باکتری‌ها در ساندویچ، برنج سرد شده و... می‌نشیند.

ناظر با اشاره به اینکه غذای گرم ابتدا باید سرد شود و سپس در یخچال نگهداری شود، تاکید کرد: غذای خام و پخته در یخچال کنار یکدیگر قرار نگیرند. شستن دست‌ها و رعایت موازین بهداشتی منجر به انتقال کمتر باکتری و ویروس‌ها می‌شود که این مهم باید در اماکن عمومی نظیر مدارس، مهدکودک‌ها، زندان و پادگان‌ها رعایت شود.

وی افزود: اسهال افزایش دفعات و کاهش قوام مدفوع نسبت به وضعیت نرمال فرد است که می‌تواند به صورت حاد (کمتر از دو هفته)، پایدار (بین ۲ تا ۴ هفته) و یا مزمن (بیش از ۴ هفته باشد.

ناظر با بیان اینکه اسهال ممکن است در اثر یک بیماری روده‌ای یا برعکس منشأ خارجی روده‌ای ایجاد شود، گفت: بیشتر موارد اسهال حاد، عفونی بوده و در اثر ویروس، باکتری و انگل ایجاد می‌شود که معمولا خود محدود شونده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه ویروس شایع‌ترین علت گاستروانتریت حاد هستند، یادآور شد: شایع‌ترین راه انتقال اسهال باکتریال، مصرف غذای آلوده است. اسهال حاد ویروس نیز بیشتر منشاء روتاویروسی دارد. بسیاری از داروها می‌توانند عامل اسهال و یا به میزان کولیت با غشای کاذب باشند.

وی با بیان اینکه بسیاری از موارد اسهال حاد خود محدود شونده بوده و در طی ۷۲ ساعت فروکش می‌کنند، گفت: نوزادان، کودکان، سالمندان و افراد ناتوان در ریسک بروز مرگ و میر در اثر تداوم اسهال و یا اسهال همراه با استفراغ هستند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.