سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمادهای شقاوت در کربلا؛

چه کسی فرماندهی بستن آب روی اهل بیت امام حسین (ع) را بر عهده داشت؟

رجبی دوانی کارشناس و محقق تاریخ اسلام، بخشی از زندگی « عمر بن حجاج زبیدی» یکی از دشمنان و خائنین واقعه عاشورا را تشریح کرد.

محمد حسین رجبی دوانی کارشناس و پژوهشگر تاریخ اسلام در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با موضوع شقاوت و معرفی دشمنان امام حسین (ع)، به زندگی «عمر بن حجاج زبیدی» یکی از دشمنان و خائنین واقعه عاشورا اشاره کرد و گفت:یکی از اشقیا و سرشناسان کوفه «عمر بن حجاج زبیدی» است. او سابقه خیانت باری را از خود به یادگار گذاشته، شوهر خواهر هانیة بن عروه از اصحاب امام حسین (ع) است. عمر ابن حجاج هنگامی که هانیه به سبب پناه دادن به مسلم بن عقیل توسط ابن زیاد دستگیر و در دارالعماره کوفه به زندان افکنده شد همراه با قبیله مذحج برای آزادی او به سوی دارالعماره آمدند و آنجا را محاصره کردند.اما هنگامی که سخنان قاضی شریح را که به خواست ابن زیاد بر فراز بام دارالعماره آمده بود و سخنرانی دروغی مبنی بر سلامت هانی کرد، محاصره را رها کرده و بازگشتند. این اتفاق در حالی افتاد که هانی منتظر بود تا هم قبیله‌ های اوداخل دارالعماره شوند و او را از دست یزیدیان کوفه نجات دهند.

این امکان برای آن‌ها فراهم بود که مانع فاجعه کربلا شوند و همان روز کار یزیدیان کوفه را تمام کنند اما با خیانت حجاج اندکی بعد عبیدالله بن زیاد لعنت الله علیه هانی را به شهادت رساند و پیکر پاک او را در کوچه‌ها و خیابان‌های کوفه گرداند. عمر ابن حجاج نه تنها به خون خواهی برادر همسر خویش قیام نکرد بلکه همراه عبیدالله بن زیاد شد و به کربلا آمد.

با یاران هم قبیله خود در مقابل امام حسین علیه السلام قرار گرفت در حالی که جزو کسانی است که از امام برای آمدن به کوفه دعوت کرده بود. حجاج با وقاحت تمام فرماندهی ۵۰۰ نفر از لشکریان اشقیا را برای بستن آب فرات بر امام حسین علیه السلام و خاندان بر عهده گرفت. عمر ابن حجاج زمانی که حضرت ابوالفضل عباس (ع) برای برداشتن آب در روز هفتم محرم همراه شماری از اصحاب به فرات آمده بود درگیر شد، اما نتوانست حریف حضرت شود و از مقابل آن‌ها عقب نشینی کرد. این فرد در روز عاشورا از فرماندهان برجسته عمر سعد لعنت الله علیه بود و او از کسانی بود که پیشنهاد داد با اصحاب امام حسین علیه السلام نمی‌توان جنگ تن به تن کرد و باید آنان را در میدان سنگباران کنیم.

حجاج بعد از قیام مختار از کوفه گریخت، اما مختار او را تعقیب کرد تا جایی که در بیابانی سوزان ناپدید شد و از شدت گرما و تشنگی به طرز فاجعه باری به هلاکت رسید.

انتهای پیام /

برچسب ها: محرم97 ، محرم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۹ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
یاسیدالشهدا
همسهری
۲۳:۴۲ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
لعنت خدا بر قاتلین حسین ویارانش
فرشاد محمدی
۱۷:۵۷ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
السلام علیک یا اباعبداله الحسین علیه السلام .التماس دعا
ناشناس
۱۷:۲۶ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
سیبلریتی های امروز اینکار رو بلدن مثل نوشاندن جام زه به امام انجام بدن احتمالا
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
درود بر شهدای عاشورا
ناشناس
۱۶:۰۲ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
حتماً شایستگی حضور در جمع لشگریان امام حسین علیه السلام و شهدای کربلا را نداشته ، شهادت در رکاب امام المسلمین نصیب هر بی سر و پایی نمی شود لیاقت و سعادت می خواهد