به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، عملیات اجرایی دسترسی بندرانزلی به پسکرانه از طریق راهآهن، تا قبل از پایان امسال آغاز میشود.
راستاد با اشاره به تحقق پیشبینیهای انجام شده در مسیر اجرای پروژه ریلی بندرانزلی تاکید کرد: ایجاد رقابت پذیری در بنادر تجاری کشور بدون اتصال ریلی بندر به قسمتهای مختلف حمل و نقل، غیرممکن است.
وی افزود: با توجه به محدودیت پسکرانهای بندرانزلی، استفاده از حمل و نقل چند وجهی و اتصال آن به شبکه ریلی بسیار ضروری است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی استفاده از همه ظرفیتهای موجود در بندرانزلی را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از مهمترین مؤلفههایی که میتواند در مسیر بهرهبرداری از پتانسیلهای بالقوه بندرانزلی بسیار مؤثر واقع شود توسعه حمل و نقل ریلی است.
محمدرضا رضایی کوچی؛ رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز در حاشیه این بازدید اظهار داشت: توسعه شبکه ریلی کشور اولویت مجلس و دولت است.
وی با اعلام اینکه شرایط ویژهای در قانون بودجه سال ۹۷ برای دولت تعیین شده است تا اعتبار مورد نیاز پروژههای ریلی را تامین کند، افزود: دولت میتواند از ۱۵ درصد آورده خود از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای این پروژهها استفاده کند.
رضایی کوچی کمبود فاینانس را علت عدم پیشرفت پروژههای ریلی کشور در گذشته دانست و ابراز داشت: در حال حاضر شبکه ریلی کشور کامل نیست و توجه لازم نیز به این مسئله نشده است.
وی با اعلام اینکه سهم شبکه ریلی در زمینه انتقال بار در حال حاضر تنها ۱۱ درصد است تصریح کرد: بنادر کشور اصلیترین مراکز صادرات و واردات هستند که به شبکه ریلی متصل نیستند.
رضایی کوچی با اعلام اینکه پروژه راهآهن قزوین رشت به زودی به بهرهبرداری میرسد تصریح کرد: اتصال شبکه ریلی به بندرانزلی سبب استفاده بهینه از راهآهن گیلان میشود.
بر اساس این گزارش، در جریان این سفر، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از برج کنترل ترافیک دریایی (VTS)، موجشکن غربی و مبلمان شهری آن، پایانه مسافربری دریایی، محوطه بندری، پروژههای در حال ساخت مجتمع بندری انزلی و کنارگذر شهرستان بندرانزلی جهت بهره برداری خط ریلی، بازدید کرد.
انتهای پیام/