سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روش‌های صرفه جویی مصرف انرژی در تابستان

همراه ما باشید تا با نکات ارزشمندی درباره راه‌های صرفه جویی در مصرف انرژی آشنا شوید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در سال های اخیر به علت صرفه جویی در مصرف انرژی به خصوص در منازل و خانه ها به مسئله ی خیلی مهمی تبدیل شده است. مصرف بیش از اندازه ی انرژی و فعالیت بیش از حد کارخانجات و نیروگاه ها یکی از مهم ترین دلایل گرم شدن کره ی زمین در چند دهه ی اخیر بوده است. صرفه جویی نه تنها به وضعیت مالی شما کمک خواهد کرد و باعث کاهش هزینه های شما در طول سال خواهد شد، بلکه تاثیر مثبتی روی محیط زیست اطرافمان نیز خواهد گذاشت.

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با نکات ارزشمندی درباره راه‌های صرفه جویی در مصرف انرژی آشنا شوید.

استفاده از پرده‌های سفید برای نصب روی پنجره‌ها می‌تواند بسیار موثر باشد و می‌تواند به طور متوسط ۴۰ تا ۵۰ درصد از گرمای دریافتی از نور مستقیم خورشید را کاهش دهد. شما همچنین می‌توانید سایه بان‌هایی از جنس نی که محکم بافته شده اند در بیرون پنجره‌ها نصب کنید.به این ترتیب خواهید توانست تا ۸۰ درصد از دریافت انرژی حاصل از گرمای خورشید جلوگیری کنید.

اگر تهویه مطبوع شما قدیمی است، باید در نظر داشته باشید تا آن را با یک واحد مدرن با راندمان بالا جایگزین کنید.

سیستم‌های A/C قدیمی (نسبت بازده انرژی فصلی) آن‌ها تنها ۶ یا ۷ است، در حالی که بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع در بازار امروز نسبت بازده انرژی فصلی عدد ۱۳ را نشان می‌دهند. این بدان معنی است که با این جایگزینی تقریبا ۵۰ درصد انرژی مصرفی را کاهش می‌دهید.

در هنگام خرید یک واحد دستگاه تهویه هوا، مطمئن باشید که اندازه آن مناسب با اتاق باشد. اگر بیش از حد کوچک باشد به سهولت اتاق را خنک نمی‌کند؛ و اگر بیش از حد بزرگ باشد، انرژی بیشتری، نسبت به نیاز تولید، مصرف خواهد کرد.

اگر شما از دستگاه‌های کوچک تهویه مطبوع، مانند اسپیلت‌ها استفاده می‌کنید مطمئن باشید که روی کمپرسور آن‌ها که بیرون نصب شده است و حتماً سایه بانی روی آن قرار داده اید.

اگر شما نیاز به خنک کردن فقط یک اتاق دارید، از تهویه مطبوع مرکزی استفاده نکنید. به جای آن استفاده کردن از یک دستگاه تهویه مطبوع قابل حمل و ساده، بسیار مناسب است.

دستگاه تهویه مطبوع قابل حمل مدرن، دارای رتبه بازده انرژی بسیار بالایی است و قادرخواهد بود اتاق شما را به طور مؤثر خنک کرده و به شما درصرفه جویی انرژی کمک زیادی کند.

تمام پنجره‌ها را در طول روز بسته نگه دارید و از دستگاه‌های تهویه استفاده کنید، اما هنگام شب به جای استفاده از دستگاه‌های تهویه مطبوع، تمام پنجره‌ها را باز کنید و از هوای بیرون استفاده کنید.
بهتر است فیلتر هوای مربوط به دستگاه تهویه را حداقل یک بار در ماه تمیز کنید. گرد و غبار نشسته روی دستگاه‌ها به طور قابل توجهی می‌تواند جریان هوا را کاهش دهد.

اگر شما از تهویه مطبوع مرکزی استفاده می‌کنید، باید کانال‌ها C/A را کاملاً بپوشانید.

عایق کردن اتاق‌هایی مثل زیرزمین یا زیر شیروانی که خنک کننده لازم ندارند، مناسب نیست.

پخت و پز، خشک کردن لباس‌ها و یا حتی استفاده از ماشین ظرفشویی در روز مقدار زیادی گرما تولید می‌کنند. سعی کنید این گونه کار‌ها را تا شب به تأخیر بیاندازید، تا هوا هم خنک‌تر شود.

اکثر مردم تنها سیستم‌های تهویه مطبوع خود را روشن می‌کنند و روی درجه حرارت مورد نظر خود آنرا تنظیم می‌کنند، این روش ممکن است فضای اتاق را بیش از حد خنک کنند و البته هزینه‌های مصرف شما را بیش از حد افزایش یابد. علاوه بر این، مصرف انرژی بیش از حد، سازگار با محیط زیست نیست.

با پیروی از توصیه‌های ساده، ما نه تنها می‌توانیم صورتحساب هزینه‌های خود را کاهش دهیم، بلکه به کاهش آلودگی هوا در منطقه خودتان هم کمک کنیم.

اگر شما لباس‌ها را با آب سرد بشویید، تا حد بسیار زیادی مصرف برق دستگاه را کاهش داده‌اید تنها زمانی از ماشین لباسشویی استفاده کنید که میزان لباس‌ها کافی باشد.

سعی کنید تا آنجا که امکان دارد دوره‌های زمانی کوتاه‌تر ماشین لباسشویی را انتخاب کنید (دوره‌های نیم ساعته به جای دوره‌های یک ساعته).

اُتو کردن لباس‌ها وقت، هزینه و انرژی زیادی از ما می‌گیرد به راحتی می‌توان با دستورالعمل‌هایی ساده از چروک شدن هر باره لباس‌ها جلوگیری کرد.

آویزان کردن درست و مناسب لباس از چوب لباسی و انبوه نکردن لباس‌ها بر چوب لباسی روی هم، می‌تواند لباس شما را آماده نگه دارد.

اگر ما چنانکه مراقب اُتوی کُت مان هستیم، مراقب اُتوی سایر پوشیدنی‌های‌مان بودیم، بخش عمده‌ای از وقت و هزینه‌ای که صرف اُتو می‌کنیم، کم می‌شد.

به علت عدم عایق‌بندی مناسب و وجود درز‌های فراوان در خانه‌ها، بخش عمده‌ای از انرژی‌ای که صرف سرمایش وگرمایش خانه می‌شود، از بین می‌رود.

منبع: جام جم آنلاین

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.