سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصیب نعیمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

تهران و آنکارا برای حل مسئله سوریه اختلافات خود را کنار گذاشته اند

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: تهران و آنکارا برای حل مسئله سوریه اختلافات خود را کنار گذاشته و الویت آنها حل بحران در این کشور است.


به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود اینکه سیاست‌های ترکیه در رابطه با سوریه، در ابتدا با ایران و روسیه فرق داشت، اما پس از مدتی با این دو کشور همراهی کرده و مواضع خود را نسبتا تغییر داد؛ ولی در آخرین نشست آستانه که در تهران برگزار شد، اردوغان خواستار آتش بس در سوریه بود. حال این سوال پیش می آید که آیا این درخواست به معنی تغییر ساست های ترکیه است؟ و آیا بر روابط دو جانبه تهران-آنکارا تاثیر گذار خواهد بود؟

مصیب نعیمی کارشناس خاورمیانه در گفت و گو با خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه اولویت دولت دمشق، آزادسازی سوریه است، افزود: دولت این کشور پس از این اقدام، قصد دارد روند اصلاحات امور را به صورت مسالمت آمیز پیش ببرد و  اولین گام در این راستا انجام اصلاحاتی در قانون اساسی و سپس به رای گذاشتن آن توسط نمایندگان منتخب مردم است؛ بحث بعدی انتخاب پارلمانی ریاست است ، گروه‌های مسلح که درمواردی از طرف آمریکا حمایت می شوند،  قصد دارند بدون طی کردن این روند، در حاکمیت شریک شده و همین امر باعث ایجاد موانعی بر سر راه اصلاحات مورد نظر دولت سوریه می شود.

وی در ادامه گفت: گروه معارضین سوریه حتی در مواردی سعی داشتند مذاکرات آستانه را هم با هدف گرفتن سهم بیشتر در دولت سوریه، با اخلال مواجه کنند که دولت دمشق چنین درخواستی را نپذیرفت. به نظر من وقتی دولت سوریه سرزمینش را به طور کامل  پس بگیرد، می‌تواند فرآیند دموکراسی را در  سوریه پیش ببرد و با مخالفین منطقی که مسلح نبوده و دست به جنایت هم نزده اند، تعامل داشته باشد.

نعیمی درباره تغیراتی که قرار است در قانون اساسی سوریه انجام شود، اظهار کرد: قصد، از نو نوشتن قانون اساسی نیست ، بلکه قرار است نوعی تعدیل در آن انجام گیرد. زیرا فانون اساسی سوریه جمهوری است و نه پادشاهی. مبنا بر این است تا به صورتی این قانون به روز رسانی شود که نیازهای امروز جامعه را در بر گرفته و پاسخگو باشد.

این کارشناس خاورمیانه در مورد مشکلات و موانع بر سر راه سوریه در رابطه با آزادسازی و برقراری صلح، عنوان کرد: بیشتر مشکلات سوریه در خارج از این کشور است، زیرا بسیاری از گروه های مسلح در سوریه از سمت عربستان و آمریکا حمایت می‌شوند و از خود اراده ای ندارند. آنها قصد دارند بدون گذراندن فرآیند انتخابات و با فشار آوردن بر دولت مرکزی قدرت را بدست بگیرند.

وی در مورد گام های بعدی دولت دمشق برای برقراری صلح و آرامش گفت: دولت سوریه قصد دارد پس خروج کامل تروریست ها خاک این کشور،  رفراندوم مردمی برگزار کرده تا آینده را چه با شرکت مخالفین، چه بدون شرکت آنها، رای مردم مشخص کند و قطعا پس از مشخص شدن نتایج رفراندوم دولت مرکزی به فشارهای خارجی توجه نخواهد کرد و هیچ گونه دخالت در امور داخلی خود را هم نخواهد پذیرفت.

نعیمی با اشاره به مخالفت ترکیه برای آغاز عملیات آزادسازی ادلب و درخواست آتش بس در این منطقه، بیان کرد: ترکیه در قبال سوریه مواضع خود را دارد ، هرچند اوایل بدنبال براندازی دولت این کشور بود و بسیاری از مخالفین و معارضین از مرز ترکیه وارد سوریه شدند. اما چندی بعد که با ناتو به مشکل خورد، مواضع خود را تغییر داد. در چنین شرایطی نکته مثبت این است که ایران، ترکیه و روسیه  پذیرفته اند که اختلافات بین خود را با مذاکره و گفت و گو حل کنند تا به تنش و رویارویی منجرنشود.

نعیمی در پایان خاطرنشان کرد: ترکیه ثابت کرده حتی در شرایطی هم که مواضعش با دولت ما فرق داشت و در کنار عربستان و آمریکا بود، باز هم تاثیری بر روابط دو جانبه تهران-آنکارا نداشت. هم ترکیه عاقل است و هم روند مسائل اجازه نمی دهد تا غرب بین این دو کشور تفرقه بیندازد. بنابراین اختلافات نظر ایران و ترکیه در امور سوریه، تاثیری در روابط دو کشور ایجاد نخواهد کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.