سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لیمو طلای ترش فارس، گنجینه ای که هر تکه اش شفاست/ کشاورزان در انتظار توجه هر چند کوچک مسئولان

لیمو ترش علاوه بر خوشمزه بودن دارای خواص شگفت انگیز برای بدن انسان است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ لیمو ترش یا به اختصار لیمو، میوه درخت لیمو و از مرکبات است. لیمو‌ها حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک هستند که موجب طعم ترش بودن طعم آن‌ها می‌شود.

لیمو ترش درختچه ای است که بلندی آن به ۴ متر می‌رسد و کشت آن فقط در مناطق گرمسیری امکان دارد.

لیمو از کشور‌های آمریکا، اسپانیا و پرتقال وارد ایران شده و سابقه کشت آن در استان فارس ۸۰ تا ۱۰۰ سال است.

در فارس ۵ کارخانه تولیدی آبلیمو وجود دارد، که بیشترین سطح زیر کشت لیموی استان نیز در شهرستان جهرم در فاصله ۱۸۵ کیلومتری شهر شیراز قرار دارد.

عملیات برداشت لیمو ترش از تیرماه شروع و تا اواخر اردیبهشت سال بعد ادامه دارد.

اشتغال بیش از ۱۴ هزار نفر در عرصه کاشت، برداشت و تولید لیمو

غلامرضا جباری کارشناس تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ گفت: بیش از ۱۴ هزار نفر در زمینه کاشت، برداشت و اسانس گیری لیمو فعالیت می‌کنند، که از این تعداد حدود ۱۳ هزار نفر به صورت دائم و برای ۱۹۵ هزار نفر دیگر به صورت موقت ایجاد اشتغال شده است.

وی با بیان اینکه فرآورده‌های لیمو شامل اسانس، آب لیمو، فراوده‌های بهداشتی و درمانی و مواد غذایی است، افزود: ۸۰ درصد این محصولات به نقاط مختلف کشور و همچنین به کشور‌های آسیا‌ی میانه و حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شود.

جباری اضافه کرد: استان فارس با ۹۷۸۰ هکتار سطح زیر کشت لیمو رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده که در این میان شهرستان جهرم بیشترین سطح زیر کشت استان فارس و شهرستان‌های قیر و کارزین، داراب، لارستان و کازرون رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده اند.

وی بیان کرد: بعد از فارس، هرمزگان رتبه دوم تولید لیمو در کشور را دارد و همچنین علاوه بر استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان در قسمتی از بوشهر و کهگیویه و بویر احمدنیز لیمو کشت می‌شود.

کارشناس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس تصریح کرد: لیمو انواع مختلفی از جمله لیمو آب، لیسیون یا خارگی، پرشین لاین، خار کل، چهار فصل و لیمو گلابی دارد که لیمو آب و خارگی از شناخته‌ترین انواع لیمو در کشور است.

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف مرکبات در سال به ازای هر نفر ۵۰ کیلو است افزود: با توجه به تامین نیاز کل کشور، واردات لیمو به داخل نداریم، ولی به صورت غیر قانونی لیمو وارد کشورمی شود.

همچنین در ادامه جباری کارشناس تولیدات گیاهی فارس بیان کرد: در حال حاضر در استان ۹۷۸۰ هکتار سطح زیر کشت لیمو وجود دارد که پیش بینی می‌شود از این سطح زیر کشت ۲۹۰ هزار تن لیمو برداشت شود.

وی با بیان مزیت‌های متعدد محصول لیمو ترش بیان کرد: در کنار این مزیت‌ها یک سری مشکلات و محدودیت‌های وجود دارد، که از مهم‌ترین و بزرگترین این مشکلات خشکسالی و افت منابع آبی در تولید این محصول پر آب است.

جباری ادامه داد: تنش‌های دمایی از جمله گرما و سرمای هوا در روز‌هایی از سال خسارت‌هایی به باغات لیمو وارد می‌کند و همچنین وجود عارضه و آفت‌هایی که در استان‌های همجوار فارس مانند هرمزگان دیده شده، ورود اندام‌های گیاهی، نهال و میوه‌های آلوده که به آن جادوی جادوگر گفته می‌شود مشکل ساز شده، که با توجه کارشناسان باغبانی و جهاد کشاورزی توصیه‌های فنی برای جلوگیری از ورود آفت‌ها به باغبانان ارائه شده است.

کارشناس تولیدات گیاهی فارس گفت: در سال جاری طی چند نوبت کمبود کامیون و وانت بار جهت حمل این محصول مشاهده شده و همچنین مراقبت در مقابل ناامنی‌ها و سرقت میوه در باغات مشکل سازه بوده است.

وی با اشاره به هزینه‌های بالای داشت و برداشت لیمو اضافه کرد: هزینه‌های مدیریت در باغ شامل قیمت نهاد‌ها و هزینه‌های کارگری در سال جاری افزایش یافته است، که انتظار می‌رود حمایت‌های بسیاری از این محصول شود چرا که لیمو یکی از بخش‌های بسیار مهم و برای تامین نیاز کشور است.

صادقی مدیریت صنایع سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ گفت: در استان فارس ۵ کارخانه تولید آبلیمو، آبغوره و سرکه وجود دارد.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید آبلیمو ۴ هزار و ۸۵ تن در سال بوده، افزود: مصرف آبلیمو فقط در داخل کشور است و هیچ گونه صادراتی به کشور‌های خارجی انجام نمی‌شود.

همچنین خداداد رحیمی مدیر کل گمرک استان فارس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ با اشاره به اینکه آمار کلی صادرات لیمو در پارسال، هزار و ۴۰۰ تن بوده است.

رحیمی تصریح کرد: در نیمه نخست امسال بیش از ۷۵۰ تن به خارج از کشور صادر شده است، که حدود ۲ تن لیمو از فرودگاه شیراز به کشور‌های خارجی صادر می‌شود.

خواص درمانی لیمو

جباری کارشناس تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین گفت: لیمو بذای درمان بیماری‌های روماتیسم، نقرس، نفخ، یرقان، سرما خوردگی، مالاریا و خون ریزی بینی کاربرد دارد و در طب سنتی از آن استفاده می‌شود.

وی افزود: پوست لیمو نیز دارای خواص دارویی از جمله کاهش دهنده فشارخون است که به عنوان پادزهری قوی شناخته شده است و یک عدد لیمو قریب ۲۹ کیلو کالری انرژی دارد.

لیمو ترش گنجینه‌ای از خواص درمانی و غذایی است که علاوه بر ارتقا سلامتی سلول‌های بد در بدن را از بین میبرد و از انواع سرطان‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/ن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.