سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکایای فرهنگی مذهبی عاشورایی؛

مسجد «کربلا» میزبان جوانان حسینی/ هیئتی که توسط فرزندان شهدا و جانبازان تاسیس شد

هیئت عبدالله بن الحسن (ع) یکپارچه از جوانانی تشکیل شده است که پرچم عزای امام حسین (ع) را با عشق برافراشته اند.

به گزارش خبرنگار  حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شب چهارم محرم الحرام؛ بنا به رسم دیرینه‌ ایام دهه اول محرم به نام حضرت حُربن یزید ریاحی (ع) است که در لحظات آخر توانست راه حق را برگزیند. در این شب توبه و بیعت با امام عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، به یکی از مساجد تهران رفتیم و همراه عزاداران آن دل به دریای محبت اهل بیت (ع) زدیم.

در بزرگراه صدر تهران، مسجدی به نام مسجد  «کربلا» با پرچم و نماد‌های برافراشته عزای حسینی میزبان جوانانی شده است که زیر لِوای نام مبارک عبدالله بن الحسن (ع) چند سالی می‌شود با نوای مداح جوان کشورمان حنیف طاهری عرض ارادت و سینه زنی می‌کنند.

صحن و شبستان مسجد «کربلا» با بیرق عزاداری مسقف شده است و جمعیت عزاداری که نمی‌توانند داخل رواق مسجد حضور پیدا کنند در این فضا به عزاداری می‌پردازند. در گوشه حیاط مسجد خیمه‌ای با نماد علم علمدار کربلا ابالفضل العباس(ع)  بنا شده که با چای و خرما به استقبال میهمانان عزای سرور و سالار شهیدان می‌رود.
 

مراسم هیئت عبدالله بن الحسن (ع) بعد از اقامه نماز مغرب و عشا، با سخنرانی مهمان جلسه حاج حسین یکتا شروع شد. او درباره تشییع ۱۳۵ شهید گمنام دفاع مقدس که در مراسمی با شکوه برگزار شده بود، به یاد و خاطره رزمندگان بی ادعای هشت سال جنگ تحمیلی پرداخت. در بین این سخنرانی یکی از خدام جوان جلسه که مسئول هماهنگی‌های هیئت عبدالله بن الحسن (ع) نیز بود، برای خوش‌آمدگویی عزاداران مقابل درب ورودی ایستاده بود. برای اطلاع از کم‌وکیف سابقه برپایی هیئتشان مصاحبه‌ای را با او انجام دادیم.

*هیئت شما از چه سالی و کجا تاسیس شد؟

هیئت عبدالله بن الحسن (ع) در سال ۱۳۸۱ توسط فرزندان شهدا و جانبازان از جمله خود حنیف طاهری فرزند جانباز ۷۰ درصد، در شهرک محلاتی تاسیس شد و از سال ۸۹ در حسینیه خیابان دولت هر چهارشنبه‌ جلسه هفتگی برگزار می‌کند.
 


*دهه محرم فقط هیئت را در مسجد کربلا برگزار می‌کنید؟

ما سالی ۱۸۰ شب در مناسبت‌های مختلف و جلسات هفتگی برنامه داریم. پنج سال است که دهه اول محرم را به دلیل کمبود جا در مسجد «کربلا» مراسم می گیریم. ضمن اینکه ما معتقدیم باید مراسم‌های عزاداری در مساجد کشور برگزار شود تا جبهه اول اسلام خالی نماند و با این نگاه محرم‌ها را در مسجد «کربلا» به اقامه عزاداری می‌پردازیم.


*بودجه و هزینه‌های هیئت شما به چه شکلی تامین می‌شود؟

بودجه‌های ما مردمی است و الان هم که جلسه ما کمی توسعه پیدا کرده است، باز هم بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های ما توسط خود مردم و بخشی هم توسط سازمان‌های فرهنگی مانند سازمان اوقاف و سازمان تبلیغات اسلامی تامین می‌شود. امسال ما به دلیل مشکلات مالی که با بالارفتن قیمت‌ها پیدا کرده ایم، نتوانستیم بیشتر از پنج شب تهیه و تدارک غذای نذری ببینیم. ان شاءالله که بتوانیم در این پنج شب ۱۵ هزار غذا طبخ و اطعام سفره نذر امام حسین (ع) انجام دهیم.
 

*جمعیت هیئت شما را تقریبا یکپارچه جوانان تشکیل می‌دهند، علت این موضوع چیست؟

واقعا ما برای نیاز جوانان در حوزه کار فرهنگی-مذهبی فکر و تلاش می‌کنیم که بتوانیم او را تغذیه عقیدتی و روحی کنیم. مداح و ذاکر هیئتمان حنیف طاهری نیز به شکلی برنامه ریزی می‌کند تا جوانان جذب این پرچم و عشق خالصانه به اهل بیت (ع) شوند. حضور او تاثیر قابل توجهی در میانگین سنی جوان هیئت ما دارد.
 


* چه کردید شور و شعور جلسه با هم رشد کند؟

جلسه ما را بیشتر دانشجویان تحصیل کرده و درس خوانده تشکیل می‌دهند که از حداقل اطلاعات روز آگاه و بهره‌مندند. تمام تلاش خود را کرده‌ایم در انتخاب سخنران و منبر‌های جلسه طوری عمل کنیم که جاذبه‌ای برای جوان‌ها ایجاد شود تا به معرفت همه‌ ما چیزی اضافه شود. باید خود را به روز نگه داریم تا مستمع باسواد و آگاه منبر‌های امروز ما را دنبال کند و همزمان از معرفت کنار شور حسینی بهره ببرد.
 

*شور و رونق مراسم شما پیرغلامان حسینی مسجد را هم همراه کرده است. برای تعمیم این اتفاق مبارک چه نظری دارید؟

امیدوارم سه ضلع تاثیرگذار در هیات مذهبی یعنی سازمان تبلیغات اسلامی، اداره اوقاف و مرکز رسیدگی به امور مساجد کاری کنند تا رابطه هیئت‌ها و مساجد اصلاح شود. الان بزرگترین دغدغه هیئت‌های مذهبی تهران مکان برگزاری مراسم‌هاست و از طرفی دیگر چندین مسجد کم رونق وجود دارد که از فضای مناسبی برای برگزاری مراسم‌های مختلف برخوردارند. ان شاءالله با همت و همکاری بین این سه نهاد زمینه‌ای فراهم شود که مراسم‌های باشکوه مذهبی دوباره به مساجد بازگردنند.


گفتنی است؛ در این مراسم حجت الاسلام حامد کاشانی درباره حدود الهی در امور سیاسی جامعه و تاثیر قیام امام حسین (ع) بر تاریخ بشر منبر رفت و کربلایی حنیف طاهری به ذکر مصیبت و مرثیه خوانی سیدالشهدا (ع) پرداخت.

انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.