سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پخت حلوای بیش از 10 تنی در زنجان /نذری که بیش از دو دهه پیشکش آستان یار می شود

با آمدن محرم و تاسوع و عاشورای حسینی صحنه های از شور و شیدایی شهر را فرا می گیرد دلها و جانها اماده جانفشانی برای نور دیده زهرا می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ؛ همه ارادتمندان آن حضرت می آیند تا عشق و ارادتشان را پیشکش آستان دوست کنند اینجا فرق نمی کند اهل کجایی و چه مقام و منزلتی داری بلکه فقط می خواهی نامت را در فهرست خادمان  دردانه زهرا (س) ثبت کنی .

نذری دادن از آیین های عاشورایی


آری نذری در فرهنگ ایرانیان جای بسیار بالایی دارد و یکی از نماد بی چون و چرای ماه محرم نذری دادن است.


یکی از این نذریها که در زنجان پیشکش آستان دوست می شود پخت حلوا است گرچه تهیه این حلوا زمان بر بوده و دقت و حوصله می طلبد ولی عشق به امام حسین (ع) شهد این سختی را برای ارادتمندان اولاد حضرت زهرا (س)شیرین می کند.

حاج آقا فتح الله بابایی جانباز 50 در صد دفاع مقدس است او بانی پخت حلوای بیش از 10 تنی است که در شهر زنجان پخته می شود او می گوید پس از آنکه با توسل به سید الشهدا و حضرت زینب (س) بهبود یافتم تصمیم گرفتم در دهه اول محرم زمینه پخت این حلوا را فراهم کنم در ابتدا این کار را خانوادگی انجام می دادیم ولی پس از اینکه یک طبقه از خانه خود را به عزا خانه امام حسین (ع) و هیئت چهارده معصوم اختصاص دادم حالا به همت اعضای همین هیئت و همه شیفتگانی که می خواهند سهمی در این کار داشته باشند حلوا پخته می شود.

 


وی ادامه می دهد : اکنون که بیش از دو دهه و نیم از پخت این حلوا می گذرد حجم این حلوا به بیش از10 تن رسیده است بطوریکه سال گذشته با عنایات و توجهات خاصه سیدا الشهداء (ع) میزان این حلوا به 14 تن رسید که در نوع خود کم نظیر است.

موسس هیئت چهارده معصوم می گوید: اوماج ها چند روز پیش از تاسوعا آماده می شود،یک روز پیش از تاسوعا تفت داده می وشد و روزعاشورا طبخ آن آغاز می شود،توزیع آن هم می ماند برای عصر عاشورا .


وی یادآور می شود: هر سال بیش از صدها نفر در طبخ این حلوای با هیئت همکاری می کنند،مردمان بسیاری هم از سراسر کشور در این حلوا پزان حاجت روا شده اند و حالا برای طبخ آن به صورت نقدی و غیر نقدی مشارکت می کنند.


حاج آقا بابایی می گوید: در همین راستا امسال نیز مطابق سنوات گذشته مراسم باشکوه و بی‌نظیر احسان و پخت حلوا به مناسبت عاشورای حسینی در این هیئت برگزار می شود و پیش بینی می شود بیش از 400 نفر در پخت این حلوا شرکت کنند.

 


وی همچنین با اشاره به مراحل پخت این حلوا می گوید: با حضور ارادتمندان از نخستین روز های ماه محرم اقدامات اولیه طبخ حلوای اوماج را آغاز می کنند به طور معمول آرد زعفران ایرانی، گلاب کاشان و روغن محلی مواد مورد نیازی است که توسط ارادتمندان اهل بیت تهیه شده و پخت حلوا نیز از پنجم محرم با تهیه اوماج شروع می شود.


زنان و مردان زنجانی آب را روی آردهای تهیه شده از گندم پربرکت ریخته ، با دست می سابند تا گوله گوله شود و از الک رد می کنند تا اوماج تهیه شود، اوماج ها را از الک رد می کنند تا یکدست گردد سپس آن را پهن می کنند تا خشک شود.

 

پس از دیگ های بزرگ روی شعله های آتش جا خوش می کنند تا روغن ها گرم شوند سپس اوماج ها درون دیگ ها سرازیر می شوند تا با گرما و حلاوت آتش سرخ شوند و از شهد شیرین حاصل از مخلوط شدن  آب و شکر حلوای اوماج حاصل می شود ،حل و گلاب هم عطر دل نشین حلوای نذری را دو چندان می کند.


آنچه که در پخت این حلوا شور معنوی و عاشورایی را بیشتر می کند ذکر صلوات و فریاد یا حسین می باشد.

اینجا که می آیی مردمی را می بینی که با عشق و ارادت و با خلوص نیت هر کدام مشغول به کاری هستند اینجا حکایت و شو رو شیدای و ارادت به آستان دوست است .

در اینجا آتش تمام سرخی اش را از عشق حسین می گیرد و شهد شیرینی اش را از مهر پسر فاطمه دارد.


یکی از ارادتمندان امام حسین (ع) با ذکر سلام و صلوات ماهرانه مشغول درست کردن اوماج است می گوید : سالهاست که در دهه اول محرم به نیت ظهور امام زمان (عج) در اینجا ارائه خدمت می کند.

 


بانوان زنجانی نیز در مکانی دیگر مشغول کمک به پخت حلوا هستند خانمی می گوید عشق به امام حسین هر گز از دلها خاموش نمی شود وبه گفته پیامبران داغ امام حسین داغی است که هیچ گاه سرد نخواهد شد.

او می افزاید: من هم همانند همه ی کسانی که اینجا هستند با نیتی به اینجا آمده ام و امید دارم که امام حسین نظری لطفی بر همه ارادتمندانش کند.


خانمی دیگری هم با دیدن ما می گوید : هم ساله سیل مشتاقانه زیادی به جمع تهیه کنند گان این حلوا می پیوندند تا از فیو ضات معنوی آن بهره ببرند اینجا هر کسی آرزو دارد حتی شده ذرهای از این حلوای متبرک را به همراه خانواده بچشد.

 

 

 

زهرا نصیری

انتهای پیام/ن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.