سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای اسکلت‌های عاشق ۱۸۰۰ ساله در ایران! + تصاویر

علی مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان هنگام پیدا شدن این تابوت خانوادگی از مطالعاتی گفته بود که نشان می‌دهد در دوران تاریخی ایرانیان فرهنگ تدفین خانوادگی داشته‌اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پاییز بود، کارگران آب و فاضلاب درحال حفاری بودند که دو اسکلت را در یک تابوت پیدا کردند. 

زن و مردی بازمانده از ۱۸۰۰ سال پیش

تابوت آبان سال پیش در یکی از محله‌های قدیمی شهر همدان پیدا شد، داخل بازار در خیابان «جراحان». کارگران آب و فاضلاب هنگام حفاری در عمق سه متری زمین به این تابوت سنگی رسیدند.


بیشتربخوانید : 9 ماجرای باور نکردنی از افرادی که در تابوت زنده شدند


در شهر تاریخی مثل همدان هر بار که زمین را می‌کنند به شئ ارزشمند می‌رسند، نمونه‌اش میدان امام خمینی (ره) که وقتی آن را برای ساخت فواره و حوض کندند کانال آب، اسکلت و چند پایه ستون و سنگ آسیاب پیدا کردند، ولوله‌ای در شهر راه افتاد که گویی گنج پیدا شده است، برای همین بساط حفاری و کاوش‌ را خیلی زودتر از آنچه که باید جمع کردند. داستان خیابان جراحان هم شبیه همان بود. یگان حفاظت همدان تعریف کرد: روزی که کارگران به تابوت رسیدند بازار و خیابان‌ها شلوغ شد، برای همین ناچار شدیم بلافاصله پس از خروج تابوت، جای خالی آن را با خاک پُر کنیم.

زن و مرد که قدمتشان همدوره با اشکانیان تخمین زده شده پس از مطالعه به موزه همدان انتقال داده شدند. حالا به محض ورود به موزه هگمتانه می‌توان این زوج را که در شیشه قاب گرفته شده‌اند، ملاقات کرد. آن‌ها کنار یکدیگر در یک تابوت خفته‌اند و یادآور اسکلت‌های عاشقی هستند که تا کنون در ایران و ایتالیا پیدا شده‌اند.

راهنمای موزه داستان این زوج را این‌طور روایت می‌کند: این زن و مرد قدمتی در حدود ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ سال دارند که با اختلاف زمانی مُرده‌اند اما در یک تابوت دفن شده‌اند. در واقع با یافتن این تابوت سنگی شاهد دفن خانوادگی و سنتی در دوره اشکانیان هستیم.

علی مالمیر ـ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان ـ هم هنگام پیدا شدن این تابوت خانوادگی از مطالعاتی گفته بود که نشان می‌دهد در دوران تاریخی به خصوص دوران اشکانیان ایرانیان فرهنگ تدفین خانوادگی داشته‌اند و برای زنان ارزش و احترام خاصی قائل بودند.

از اسکلت‌ها فرودین‌ماه امسال برای بازدید عموم رونمایی شده است. به گفته راهنمای موزه طول تابوت آن‌ها ۱۹۰ سانتی متر به عرض ۵۰ سانتی‌متر و عنق ۳۰ سانتی‌متر است که اسکلت زن در آن به پهلو دفن شده و دو النگو از جنس مفرغ در دست دارد. جنس تابوت هم از سنگ آهک است.

در آرامگاه شیشه‌ای این زوج در موزه هگمتانه سعی شده با قرار دادن ظروف سفالی همدوره با اسکلت‌ها، شیوه دفن اجساد در دوره اشکانیان تا حدی به تصویر کشیده شود. راهنمای موزه برای مخاطبان تعریف می‌کند که این کوزه‌ها با آب و غذا پر می‌شد چرا که بنا به باور مردم آن دوره، متوفا در زندگی بعدی به آن نیاز داشتند.

از حفاری تصادفی خیابان جراحان همدان آنچنان که یگان حفاظتمی‌گوید: همین یک تابوت با اسکلت‌های درونش بیرون کشیده شده است.

اما یافته‌های باستان‌شناسان نشان می‌دهد در زمان اشکانیان در کنار تابوت معمولا اشیای دیگری مرتبط با زندگی روزمره متوفی دفن می‌شد. اجساد هم در در خاک و یا در گورها و تابوت‌های سنگی قرار داده می‌شدند، شیوه تدفین نیز به صورت کشیده، جمع شده (چنباتمه‌ای) و یا تاق باز بود.



منبع: ایسنا

انتهای پیام/

داستان زوج 1800 ساله+ عکس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
من گنج می خوااااااامممممممم
maryam
۱۱:۳۸ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
محو تماشای خیره کننده اسکلت مرد به خانمش شدم.
مرتضی
۰۰:۳۵ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
خدا رحمت کنه
علی
۲۳:۰۰ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
مساله زنده به گوری زن بدبخت هست از کجا فهمیدید به فاصله دفن شدند . یعنی تابوتو بعد مرگ یکی از خاک بیرون بیارند و دیگری را دوباره کنارش بذارند محاله ... زنده به گور کردن بوده
ناشناس
۲۰:۳۲ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
یاد بگیرید از اینها
ناشناس
۱۹:۲۱ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
خیابان جراحان خیلی معروفه تو همدان.
میتونی برید بکنید
اصلا هر جای همدان کندن به اثر تاریخی رسیدن
ناشناس
۱۶:۴۱ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
ادرسشو دقیق بگید بریم زمین رو بکنیم از بی پولی شرمنده کره ای زمین شدیم
ناشناس
۱۶:۱۷ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
جالب بود و جالبتر اینکه خانم النگوهاشم هنوز تو دستشه و اینکه برخی زنهای ایرانی قرنها پیش هم مثل الان حرص زیورالات رو داشتن
م ش ش
۱۴:۴۳ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
مطمئنین که با فاصله ی زمانی مردن
پس چه طوری تاریخ رو بین 1800 تا 2000 سال پیش تعیین کردن
م ش ش
۱۴:۳۸ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
فرهنگ تدفین خانوادگی!!!!
به این نمیگن فرهنگ
زنده به گور کردن خانوادگی بوده احتمالا
ناشناس
۱۵:۲۸ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
چرا نخونده نظر میدی؟ گفته با اختلاف زمان مردن.یعنی یکی رو بعدا تو تابوت کنار قبلی گذاشتن
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
به دلیل بیکاری بیل و کلنگ بر می داریم و میرویم حفاری ؛ ان شالله چیزی از گذشتگان نصیبمان شود
ناشناس
۱۵:۲۶ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
برای هر دوی شما متاسفم با طرز تفکرتون
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
داداش منم هستم
نادر
۱۹:۴۷ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
من خودم همدانی ام. هر جا رو شما حفر کنی به یه چیزی میرسی . شما بیل رو بیار کلنگ با من.