فلاحتپیشه در ابتدای این دیدار با اشاره به اهمیت روابط دوستانه کشورهای همسایه با یکدیگر، گفت: با توجه به پیوندهای تاریخی و فرهنگی مردم ایران با مردم کشورهای حوزه آسیای مرکزی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر تقویت هر چه بیشتر روابط با این کشورها استوار است.
وی افزود: روابط ما با کشورهای حوزه آسیای مرکزی در سه دهه گذشته بطور متعادلی رو به توسعه بوده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تشکیل گروههای دوستی پارلمانی در مجلس شورای اسلامی با هر یک از کشورهای حوزه آسیای مرکزی، گفت: مجلس شورای اسلامی از تقویت روابط خود با مجالس کشورهای حوزه آسیای مرکزی استقبال میکند و این آمادگی وجود دارد که موانع توسعه همکاریهای فیمابین را رفع نماید.
فلاحت پیشه افزود: با توجه به نقش و جایگاه مجالس در ساختار سیاسی کشورها، باید از این ظرفیت به نفع مردم و در جهت تسهیل و تسریع همکاریهای دو طرف بهره برد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان گفت: علاوه بر مناسبات دو جانبه، ما از تقویت همکاریهای میان مجلس شورای اسلامی و کشورهای حوزه آسیای مرکزی، در مجامع منطقهای و بینالمللی پارلمانی نیز استقبال میکنیم.
لزوم توسعه روابط با ایران از سوی سفرای کشورهای مستقل مشترکالمنافع
سفرای کشورهای مستقل مشترکالمنافع نیز در این دیدار با اشاره به حسن همجواری ایران و کشورهای خود، بر استفاده از ظرفیتهای دو طرف برای توسعه روابط تاکید کردند.
همچنین در این جلسه بر توسعه هر چه بیشتر روابط پارلمانی برای تسهیل همکاریهای دولتها و بخشهای خصوصی دو طرف تاکید شد.
سفرای کشورهای مستقل مشترکالمنافع در پایان این دیدار با اشاره به ارتقاء سطح اعتماد سیاسی میان کشورهای منطقه ابراز امیدواری کردند همکاریهای این کشورها با جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت صلح و ثبات توسعه یابد.
شایان ذکر است آقایان شوشتری، مرتضی صفاری نطنزی و محمد ابراهیم رضایی نیز نکاتی را در خصوص سطح همکاریهای کشورمان با سفرای کشورهای حاضر در این جلسه مطرح کرده و بر آمادگی پارلمان ایران برای همکاریهای بیشتر با پارلمانهای کشورهای حوزه آسیای مرکزی تاکید کردند.
انتهای پیام/