سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

تاثیر والدین بر پیشرفت تحصیلی فرزندان

یک روانشناس گفت: پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به عنوان یکی از مهمترین دغدغه‌های والدین شناخته می‌شود.

سید شهرام علیزاده متخصص و روانشناس کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های والدین شناخته می شود و بسیاری از والدین در هر سال تحصیلی هزینه های قابل توجهی را در زمینه تحصیل فرزندانشان صرف می کنند و این مساله به عنوان یک رسم نوپا در حال گسترش است.

این روانشناس افزود: این روزها شاهد این معضل هستیم که والدین از نیازهای ضروری خود چشم پوشی می کنند و گمان می کنند صرف هزینه های چشمگیر تضمین موفقیت تحصیلی فرزندانشان است. این در حالی است که بسیاری از دانش آموزان با صرف هزینه نتیجه دلخواه خود را کسب نکرده و در آینده دچار سرخوردگی می شوند.

علیزاده اظهار داشت: با توجه به تبلیغات بی امان موسسات آموزشی دانش آموزان، نقش والدین در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان حلقه گمشده‌ای است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.


بیشتر بخوانید: چگونه فرزندتان را به درس خواندن علاقه‌مند کنید؟ 


وی مطرح کرد: برخی از والدین دانش آموز را یک «ماشین درس خوانی» می پندارند و تمامی نصیحت ها، پاداش ها و صحبت های آنها در حوزه تحصیلی او خلاصه می شود. این مساله موجب شکل گیری دیدگاه «دوست داشته شدن به شرط درس خواندن» در ذهن دانش آموز می شود و رفته رفته او را نسبت به تحصیل بی میل می کند.

علیزاده با بیان اینکه والدین باید پس از عدم موفقیت فرزند خود را همراهی کنند، اظهار کرد: متاسفانه برخی از والدین پس از مشاهده یک نمره پایین و یا یک کارنامه ضعیف با طعنه، تحقیر و کنایه دانش آموز را تخریب می کنند، بی آنکه بدانند به اعتماد به نفس نیمه جان فرزندشان حمله‌ور شده اند و این واکنش والدین موجب ناامیدی دانش آموز شده و در ادامه بیزاری از درس مورد نظر و حتی مدرسه را در پی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: برخی از والدین پس از پرداخت شهریه و ثبت نام، مسئولیت تمامی امور را به مدرسه می سپارند و در طول سال تحصیلی در مدرسه حاضر نمی شوند؛ حضور گهگاه شما در مدرسه علاوه بر کسب اطلاع از وضعیت تحصیلی فرزندتان، اطلاعاتی را در مورد وضعیت روانی و اخلاقی او در اختیار شما قرار می دهد.

علیزاده افزود: والدین باید بر فعالیت های روزانه دانش آموز خود نظارت و میزان مطالعه او را محاسبه کنند‌ و در صورت اتلاف وقت از جانب دانش آموز با لحنی صمیمانه و بصورت غیر مستقیم این مساله را با او در میان بگذارند و با کمک او مشکل را بررسی کنند.

این روانشناس عنوان کرد: گوشی های هوشمند، بازی های کامپیوتری و تلویزیون از جمله وقت گیرترین وسایل هستند که در صورت عدم قانون گذاری برای استفاده از آنها، فرزندتان با مشکلات قابل توجهی همچون اعتیاد به اینترنت مواجه خواهد شد؛ بنابر این بهتر است برای استفاده از این ابزار والدین قوانین را با فرزند خود مطرح کنند.


بیشتر بخوانید: چگونه مانع افت تحصیلی کودکمان شویم؟ 


علیزاده در نظر گرفتن پاداش را در پیشرفت تحصیلی فرزندان موثر دانست و تصریح کرد: پاداش دادن به دانش آموز می تواند موجب پیشرفت تحصیلی اش شود. پاداش دادنتان را «تلاش محور» کنید و تمام نگاهتان را به نتیجه معطوف نکنید. اگر دانش آموزتان تلاش کرده و نمره زیر ده او تنها نیم نمره بالاتر رفته به او جایزه بدهید. این پاداش موجب می شود تا تلاش فرزندتان دوچندان شود و حس بی ارزش بودن زحمات در وجود او شکل نگیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۲۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
خیلی مسخره است
Jan ali
۲۳:۱۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
معلوماتی خوبی بود