سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

سرطان پستان، خاموش اما خطرناک/ بيماری که جان زنان جوان ایرانی را تهدید می‌کند

یک متخصص جراحی درباره بی توجهی به علائم سرطان پستان و آمار ابتلا به این بیماری در زنان جوان هشدار داد.

مریم طباطباییان متخصص جراحى سرطان پستان در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با بیان اینکه سرطان پستان یکی از رایج ترین سرطان‌ها در دنیاست، گفت: سرطان پستان علائمی دارد اما اکثر افراد نسبت به برخی از این علائمی که در بدن بروز  می کند، بی توجه  هستند و علائم خطر را نادیده می گیرند.

وی ۳۰ درصد سرطان های زنان را سرطان پستان دانست و گفت:  از هر سه نفر خانم مبتلا به سرطان یک زن به سرطان پستان مبتلا می شود و ۲ نفر ديگر به انواع دیگری از سرطان دچار می شوند.


بیشتر بخوانید: نیمی از مبتلایان به سرطان پستان در ایران زیر ۵۰ سال هستند


۲۷ درصد از خانم های مبتلا به سرطان پستان زیر ۴۰ سال دارند

این متخصص جراحى سرطان پستان ادامه داد: در کشورهای غربی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر یک نفر و خوشبختانه در ایران به ازای هر ۱۰۰۰ نفر نیم نفر به سرطان پستان مبتلا می شود و در استان هایی مانند یزد و اصفهان آمار ابتلا به مراتب کمتر است.

طباطباییان با اشاره به اینکه سرطان پستان در کشور ما در سنین ۳۰ تا ۴۰ سال نیز دیده می‌شود، بیان کرد: جوان بودن هرم سنی جمعیت عامل بروز این سرطان در بین خانم‌های جوان است.

وی اظهار کرد: ۲۷ درصد از بیماران مبتلا به سرطان پستان زیر ۴۰ سال دارند و از این رو باید نسبت به لمس هر توده‌ی مشکوکی در پستان خانم های جوان حساس بود چون این نوع غده‌ها الزاما خوش خیم نیستند و ممکن است سرطانی باشند.


بیشتر بخوانید: سرطان سینه چه خانم هایی را بیشتر تهدید می کند؟



بیشتر بخوانید: علائم هشداردهنده‌ سرطان سینه


خانم ها علائم این سرطان کشنده را جدی بگیرند

این متخصص جراحى سرطان پستان با تاکید بر اینکه خانم ها باید به علائم خطر سرطان پستان توجه داشته باشند، گفت: به دلیل اینکه سرطان پستان کشنده ترین سرطان در خانم هاست و هر چند که نیازی به نگرانی های بی مورد و وسواسی در مورد آن نیست، اما نباید علائم سرطان پستان را نادیده گرفت.

وی  تاکید کرد: گرچه سرطان پستان به طور معمول هیچ نشانه‌ای در مراحل اولیه ایجاد نمی‌کند اما تشخیص به موقع توده می‌تواند وضعیت فرد مبتلا به سرطان سینه را از قربانی به نجات‌یافته تغییر بدهد.

 طباطباییان تاکید کرد: تشخیص زودهنگام سرطان پستان ، قبل از بروز متاستاز به قسمت های مختلف بدن و  درمان به موقع، طول عمر بیماران را افزایش می دهد و کیفیت زندگی  خانم ها مبتلا به سرطان در این صورت ارتقا پیدا خواهد کرد.


بیشتر بخوانید: توده های خوش خیم سینه را بشناسید


بهترین روش های تصویربرداری برای تشخیص سرطان پستان

این متخصص جراحى سرطان پستان با اشاره به اينكه آموزش زنان و اجرای برنامه های غربالگری باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: ماموگرافی و سونوگرافی قابل اعتمادترین و رایج ترین تکنیک های تصویربرداری هستند كه  برای تشخیص زودرس ضایعات پستان انجام می شود، در کشور ما نیز از این روش های تصویربرداری برای تشخیص این سرطان در خانم ها استفاده می شود.

وی تصریح کرد: تشخیص زودهنگام توده سرطانی با بهترشدن پیش آگهی سرطان همراه است از این رو وظیفه هر پزشک است که تا حد امکان موارد غیر طبیعی پستان را در مراحل اولیه تشخیص و اقدامات تشخیصی قطعی را انجام دهد.


بیشتر بخوانید: آیا سرطان سینه با نمونه برداری در بدن پخش می شود؟



بیشتر بخوانید: مبتلایان به «سرطان سینه» چشم انتظار بیمه/ این بانوان ماموگرافی را فراموش نکنند


غربالگری و روش های تشخیص سرطان تحت پوشش بیمه انجام شود

این متخصص جراحى سرطان پستان با اشاره به اینگه غربالگری سرطان یک فرایند حکومتی است و باید تمام مراحل غربالگری، تشخیص و درمان سرطان به طور کاملا رایگان انجام شود، تاکید کرد: در کشور ما بودجه ای برای انجام کارهای غربالگری و تشخیص در نظر گرفته نشده است و با برنامه ریزی مسئولان این اقدام مهم تشخیصی باید تحت پوشش بیمه برای خانم ها انجام شود.

طباطباییان بیان کرد: در جوامعی که زنان معاینات شخصی ماهیانه‌ پستان ها را جدی می‌گیرند و در مواجهه با علائم به سرعت به پزشک مراجعه می کنند،  سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود و این موضوع کار درمان را آسان‌تر می‌کند.

وي يادآوری کرد: در سال های اخیر با پیشرفت های که در تشخیص زودرس این بیماری به وجود آمده، درمان نیز با موفقیت بیشتری همراه شده است، زیرا وقتی  توده های سرطانی در اندازه کوچک تشخیص داده می شوند به خوبی درمان پذیر هستند و این به کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری کمک بسیاری می کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
سانیار
۱۸:۲۵ ۰۳ مهر ۱۳۹۹
سلام من حدود ۶ سال پیش یه توده تو سینه داشتم که با حراحی برداشتم دوترم گفت ادنوز سینه بوده ولی الان متاسفانه چند روز هست دوباره همون توده تو سینه دیگه احساس میکنم نمیدونم برم دکتر یا نه ؟اخه واسه قبلی دکتر گفت اصلا مهم نیست
ناشناس
۲۰:۴۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
دلیل سرطان فقط حرس زدن و جوش زدن و استرس کوتاه و بلند است و ناراحتیهای مکرر تی چند سال سیستم ایمنی بدن رو گیج میکنه و این سیستم سلولهایی که باید بمیرند و از بین برن تا جا گذینشان سلولهای تازه بیان رو به اختلال می ندازه سلولها بی رویه هر جا از بدن ممکن هست رشت و سخت شوند و مانند سنگی اطراف آن ناحیه رو دچار اختلال و ناراحتی و درد کنند حتی شادی بیش از حد هم همین کار رو میکنه و احساس رضایت بیش از حد باید معمولا همه چیز تعادل داشته باشه این نظر شخصی من در مورد بیماری سرطان است که متاسفانه هم پدر و هم مادر دچار ش بودند و مادر درگیرش است امیدوارم همه خوب بشن
بشیر
۲۳:۴۵ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
سلام آیا نمونه برداری با آمپول در مطب دکتر باعث پخش سرطان می شود
رضا
۱۰:۲۲ ۱۳ آبان ۱۳۹۸
سلام.خانم های عزیز. وسواس و نگران نباشید. به خدا شفای همه ی بیماری ها بدست خداست. لازم نیست خودتونو از دعا کردن خسته کنید.خدا خودش هوای همه بیماران را دارد.از هیچی نترسید.
یگانه
۱۳:۲۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۸
سلام من دختر مجرد 27 ساله هستم که امروز جواب نمونه برداری رو بردم بیمارستان دکتر نشون دادم گفتن سرطان سینه دارم.... یه خانمی اینجا نظر داده بودن که دلیل مبتلا شدن به سرطان سینه ندادن شیر به نوزادان و سزارین هست که من اصلا متاهل نیستمو مجردم پس چرا به این بیماری مبتلا شدم؟ کسی دلیل سرطان سینه رو میدونه بگن ممنون میشم
ناشناس
۱۶:۱۰ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
خدا هیشکی رو دچار این بیماری ک هم خودش و خانوادشو نابود می‌کنه نکنه..الهی آمین
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۸
من ۱۷سالمه وچندتوده درسینم مشاهده کردم ..رفتم سنوگرافی انجام دادم .دکترگفت تاسه سال بایدتحت نظرباشم .ولی روزبه روزدردم بیشترمیشه واحساس میکنم بزرگ ترشدن ...آیاممکنه من دچارسرطان سینه شده باشم ؟؟؟
محمد
۱۷:۴۶ ۰۱ تير ۱۳۹۸
مادر من سرطان سینه گرفته تازه فهمیدیم میگن کشندس
محدثه س .م
۰۱:۱۱ ۰۱ تير ۱۳۹۸
سلام
واقعا ...
ما که بالاخره داریم هر نُفُس به مرگ نزدیکتر میشیم . پس چرا فکر و ذهنمونو درگیر کنیم .
امید به خدا و اینکه درد و درمون( جفتش) دست خودشه ، رویارویی با این مسایل رو آسونتر میکنه .
به امید سلامتی برای همه خوانندگان و
با دعای شفا برای همه بیماران
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۴ شهريور ۱۳۹۷
ان شاالله که همه بیماران شفا پیدا کنند و این سرطان سراغ هیچ خانمی نیاد
ممنون از اطلاعاتی که دادید
من
۰۷:۲۷ ۲۴ شهريور ۱۳۹۷
علائم وراه حل فقط...
ناشناس
۱۶:۱۰ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
دلیل سرطان سینه در خانم ها دو دلیل عمده دارد.

ندادن شیر به نوزاد
دلایل دیگری مثل سزارين که باعث تاخیر و اخلال شیردهی مادر می شود هم وجود دارد.
ناشناس
۱۶:۱۰ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
دلیل سرطان سینه در خانم ها دو دلیل عمده دارد.

ندادن شیر به نوزاد
دلایل دیگری مثل سزارين که باعث تاخیر و اخلال شیردهی مادر می شود هم وجود دارد.
مریم
۱۴:۳۳ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
من پزشک و استاد زنی هستم که متاسفانه حدود 10 سال میشود که هنوز نفهمیده ام که توده ای که 10 سال قبل در سینه ام بود و به همراه 13 لنف نود زیر بغلم که هیچکدام هم آلوده نبودند سرطانی بود یا خیر؟من میگم یک تب و یک مرگ خانمها خوش باشید وذهنتان را با این اراجیف در گیر نکنید سبزی خواری و گیاهخواری کنید وتا حد امکان هم از گوشت ومحصولات گوشتی هورمونی ایران استفاده نکنید ورزش کنید به استخر بروید یک تب ویک مرگ .حالا همچین این دنیا همچون بهشتی هم نیستند که آدم با اصرار زیاد بخواد خودشو زنده نگه داره البته مادران جوان مقوله شان فرق میکند ودر دنیا مسوول هستند. از دولت بخواهید ارز مسافرتی بجای داروهای گران و بی اثر شیمی درمانی تخصیص بدهد.
ناشناس
۰۳:۲۴ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
هرانسانی هرشش ماه باید خودشوچکاب کنه ولی متاسفانه هزینه چکاپ گرون هس ما ایرانیها چ بخواییم چ نخواییم بالاخره میمیریم ولی بهتره ک تغذیمونودرس کنیم تا مریضی سرمون نیاد بنظرمن بیشتر مریضها ازتغذیه نادرسته متاسفانه!!!
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
فقط ما ایرانیها میمیریم؟؟!!!
ناشناس
۱۵:۵۵ ۲۳ شهريور ۱۳۹۷
دمت گرم