محبی با بیان اینکه راهاندازی منطقه آزاد سیستان باعث ایجاد اشتغال شده است, افزود: این منطقه میتواند نقش موثری در صادرات کالاهای معدنی به افغانستان و تامین نیازهای این کشور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان 5 سال پیش پیشنهاد شد, گفت: لایحه این طرح چندین بار به صحن علنی مجلس رفت که بلاخره با تلاش همه جانبه نمایندگان مردم در مجلس و همکاری دولت مورد تصویب قرار گرفت.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه زیرساختهایی همچون پایانه مرزی, مجتمعهای مسکونی,پمپ بنزین و...در منطقه سیستان قابل بهره برداری هستند, گفت: یکی از چالشهای اساسی این استان خشکسالی است.
محبی با اشاره به اینکه تنها راهکار برطرف کردن چالشهای موجود ایجاد ساز و کارهای متناسب با شرایط اقلیمی جدید منطقه است, اظهار کرد:همچنانکه منطقه آزاد چابهار توانسته باعث جلوگیری از مهاجرت مردم و رشد 8 درصدی جمعیت در سطح استان شود, منطقه آزاد سیستان هم می تواند نه تنها بحران احتمالی مهاجرت حدود 500 هزار نفر از جمعیت بومی را به دلیل خشکسالی و گرد و غبار منتفی کند, بلکه باعث رونق فعالیتهای اقتصادی و کسب و کار هم شود.
وی توسعه صنعت توریسم در منطقه با توجه به دارا بودن مکانهای تاریخی و آثار فرهنگی را از دیگر اهداف راه اندازی مناطق آزاد در سطح این استان دانست و اظهار کرد: با توجه به راه اندازی منطقه آزاد سیستان شبکههای حمل و نقل ملی و برون کشوری نیز تسهیل میشود.
استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد:با فعال شدن کریدورهای ترانزیتی شمال و جنوب از طریق مناطق آزاد چابهار و سیستان, انگیزه عبور کالاهای کشورهای هند و جنوب شرق آسیا از ایران افزایش مییابد و میتواند نقش عمدهای در تامین ارز مورد نیاز کشور و ایجاد اشتغال و رفع محرومیتهای منطقه داشته باشد.
انتهای پیام/