همزمانی این خبر با بالا گرفتن تهدیدات جان بولتن علیه نظام سوریه به واسطه استفاده از سلاح های شیمیای در ادلب این گمانه را تقویت میکند که پس از اجلاس تهران و اعلام مواضع صریح سه کشور روسیه، ایران و ترکیه برحل مساله ادلب به یکی از دو شکل مسالمت آمیز یا نظامی، آمریکا، انگلیس و فرانسه عزم خود را جزم کرده اند تا حداکثر تلاش خود را بکار ببندنند تا یا از انجام این عملیات قریب الوقوع جلوگیری کنند و یا حداقل آن را به تاخیر اندازند.
اینکه چرا دول غربی و بهویژه آمریکا بر جلوگیری و یا حداقل ایجاد تاخیر در انجام عملیاتی پاکسازی ادلب اصرار دارند دلایل معینی دارد که در راس آن جلوگیری از سرازیر شدن موج تروریستها از سوریه به اروپا و مشکل آفرینی برای این کشورهاست.
در عین حال بنظر میرسد غرب در شرایط کنونی و با استناد به مواضع اخیر ترکیه در خصوص ادلب و ابراز برخی دلخوریها از انجام عملیات در آن، بسیار امیدوار شده است تا جلوگیری از این عملیات از یکسو اختلافات دیدگاه میان آنکارا و مسکورا در خصوص ماجرای ادلب بیشتر و عمیق تر کند و در عین حال زمینه بازگشت ترکیه به دامان ناتو و قرار گرفتن این کشور در صفی غیر از صف غرب راپدید آورد. از سوی دیگر بنظر میرسد غرب درسایه این وقت کشی بر آن است تا با وقت گرفتن برای تروریستهای ادلب آخرین فرصتها را برای نوسازی و تجهیز در اختیار این جماعت قرار دهد و نتیجه ای را که در سایه تحمیل هفت سال جنگ بر سوریه بدست نیاورد تا حدودی جبران کند.
بیشتر بخوانید:تصویربرداری از ۱۰ سناریوی ساختگی حمله شیمیایی در ادلب
در حالی که وجود حوالی 120 هزار مسلح تروریست در ادلب–مبتنی بر یک تخمین- به هیچ وجه ازسوی دولت سوریه و همراهانش پذیرفته نیست و در شرایطی که بگفته برخی منابع 70درصد از خاک ادلب در دست النصره و 30 درصد دیگر در دست سایر مسلحین قرار دارد آمریکا و دیگر همراهانش آخرین بخت خود برای حفظ منافعشان در سوریه را امتحان میکنند.
فراموش نکرده ایم که چند ماه پیش دولت ترامپ رسما اعلام کرد از مناطق شمال شرقی سوریه خارج خواهد شد و در مقابل درخواست شیوخ منطقه (عمدتا سعودی و امارات) مبنی بر بقا در این کشور که با ادعای ضرورت تامین امنیت منطقه صورت پذیرفت، شخص ترامپ اعلام کرد هزینه تامین امنیت را این کشورها باید بپردازند.
در همان زمان بسیاری از تحلیلگران این گفته ترامپ را تنها یک تهدید بهمنظور دریافت پول بیشتر از شیوخ مذکور اعلام کردند. البته گذر زمان نشان داد تحلیل پیش گفته -اگر ریشه در بیسوادی ترامپ درعالم سیاست نداشته باشد- کاملا درست بوده و آمریکا به هیچ وجه نیت خروج از این منطقه را ندارد و تقویت و تکثیر پایگاههای آمریکایی در "رمیلان" و "عین عیسی" و "شدادی" و... جملگی موید این مطلب هستند.
کلام آخر اینکه در شرایط جدید و درحالی که گفته میشود هزینه فرار وابستگان به النصره ازسوریه حوالی 10000 دلار و هزینه فرار دیگر مسلحین از ادلب به 5000 دلار رسیده است، بنظر میرسد مبادرت به اجرای ماجرای شیمیایی در ادلب با هدف روحیه دادن به گروههای تروریست در ادلب بهنمایش در می آید و البته دور از ذهن هم نخواهد بود که در رسانه ای کردن این نمایش، عمده فعالیتها بدست نیروی جنگ نرم غربی یعنی "کلاه سفیدها" صورت پذیرد.
اینکه چه میزان از کلاه سفیدهای کنونی حاضر در جسر الشغور ادلب از 800 کلاه سفید فرار کرده از طریق اسرائیل به اردن در دو ماه پیش باشند؟ و به چه میزان این جماعت تبلیغاتچی غربی در ایجاد و تشدید سوء ظن ها نسبت به دولت سوریه و شخص بشار اسد و البته ایران و روسیه موفق عمل کنند مساله ای است که نیازمند گذر زمانی محدود است. اما انچه قطعی است اینکه تروریستها دیگر در ادلب نباید جایگاه امنی داشته باشند.
منبع:العالم
انتهای پیام/