سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لفور، لمس زندگی روستایی

اقامتگاه‌های لفور در جنگل‌های بکر سوادکوه فضایی مناسب برای تجربه زندگی روستایی فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، هرچند هرمان ملویل رمان نویس مشهور می گوید جالب‌ ترین مکان ها را نمی‌ توان در نقشه  یافت، اما اقامتگاه لفور هم در نقشه است هم به رویا‌های گردشگران نقش واقعیت می‌ بخشد.

شاید یکی از آرزو‌های هر شهروند، گردشگر و یا هر انسانی در زندگی ماشینی امروزه این باشد که‌ای کاش می‌ توانست چند روزی را مانند گذشته در دل جنگل و طبیعت سپری کند و از دغدغه‌ ها رهایی پیدا می‌ کرد.

این خواسته از سوی جوانان پرتلاش سوادکوهی برآورده شده و آن‌ ها با تلاش زیاد سعی کردند مکانی جذاب برای گردشگران فراهم سازند.

اقامتگاه لفور، طرحی متفکرانه و حاصل مطالعه چندین ساله

جوانان سوادکوهی بعد از اینکه با فضای تنگ و بی ثبات کاری مواجه شدند، تدبیری نو رقم زدند و با مطالعه سرزمین مادری برای استفاده از این موهبت الهی دست به کار شدند.

اولین بار سال ١٣٨٤ طرح اکوتوریسم در جنگل‌های سوادکوه مطرح شد و بنای کلبه‌ های جنگلی بدون آسیب رساندن به جنگل کلید خورد.

با موافقت اداره صنایع دستی و گردشگری با این طرح، بیش از ٤٨ اقامتگاه جنگلی در مناطق جنگلی مختلف سوادکوه در نظر گرفته شد که از این تعداد ١٢ کلبه مورد تایید و قابل استفاده است.

کلبه‌ های چوبی در دل جنگل هیرکانی ٤٠ میلیون ساله و در حوزه آبخیر ٥٠ هزار هکتاری حوزه آبخیز سوادکوه نوستالژی‌ های کودکانه شما را زنده می‌ کند.

لمس زندگی روستایی در اقامتگاه‌ های لفور

زندگی هرچند در اقامتگاه‌ های لفور با تجربه‌های جالبی همراه خواهد بود.

چای آتشی و غذا‌های دلچسب محلی آنقدر خوشمزه و لذیذ هستند که گردشگران را برای حضور دوباره وادار می‌ کند.

تجربه شیر دوشیدن از گاو و گوسفند، برداشت عسل از کندو‌ها و بودن در کنار جنگل نشینان و زندگی به مثابه آن‌ ها جزو اتفاقاتی است که گردشگران خواهند داشت.

فایده اقامتگاه‌ های لفور برای محافظت از جنگل

بهمن آقای مدیر مجموعه بومگردی لفور می‌ گوید: وجود این اقامتگاه ها موجب شده از اتفاقات تلخی که برای جنگل در حال روی دادن بود. کاسته شود.

وی گفت: حضور گردشگران هرچند موجب خوشحالی و رقم خوردن اتفاقات اقتصادی مناسب می‌‌شود، به همان اندازه به خاطر محقق نکردن تمهیدات مناسب از جانب مسئولان موجب بروز مشکلاتی می‌ شود.

آقای گفت: به طور مثال یکی از اهداف گروه لفور جلوگیری از پراکندگی بیشتر زباله در سطح جنگل بوده است، زباله در بسیاری از بخش‌ های جنگل به طور ترسناکی در حال نابود کردن جنگل بود که با تلاش جوانان توانستیم بخشی از آن را جمع آوری کنیم.

وی افزود: کاهش مشاغل آسیب رسان مانند شکار غیرمجاز و نیز قاچاق چوب از جمله مواردی بود که حضور این مجموعه توانست آن را بیشتر از قبل تثبیت کند.

فایده مجموعه بومگردی برای جوانان و مردم روستا‌های اطراف

از آنجایی که مردم روستا‌های مازندران درآمد ثابتی دارا نیستند و عمدتا با شغل‌ های فصلی زندگی می‌ گذرانند، وجود مجموعه لفور تاثیر بسیار مثبتی بر زندگی آن‌ ها داشته است.

٢٠٠ نفر از جوانان در بخش‌ های مختلف از جمله تدارکات، راهنمای لیدر و آشپزخانه کار می‌ کنند و از خواهش و التماس برای به دست آوردن کار در ادارات دولتی رها شدند.

تهیه مواد اولیه مورد نیاز برای تامین خوراک گردشگران از مردم روستا‌های اطراف تامین می‌ شود و زندگی آن‌ ها نیز با ارائه مواد خوراکی مانند شیر، کره، تخم مرغ، گوشت و نان سر و سامان گرفته است.

مجموعه‌ های بومگردی، هر روز بیشتر از دیروز

مهران حسنی معاون صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: اکنون بیش از ٨٤ مجموعه بومگردی در نقاط مختلف استان فعالیت می‌کنند.

وی افزود: از آنجایی که ایجاد مجموعه بومگردی از جانب سرمایه گذاران با استقبال خوبی مواجه شده، اکنون بیش از ١٦٥ درخواست ایجاد اقامتگاه بومگردی دریافت کرده ایم.

حسنی گفت: تلاش بر این است از آنجاییکه بیش از ٢٠ میلیون گردشگر سالانه به مازندران می‌ آیند، تعداد این اقامتگاه‌ ها در استان تا پایان سال به ١٠٠ واحد برسد.

اقامتگاه‌ های بومگردی شاید مانند هتل‌ های چند ستاره نباشند، اما رنگ بوی سنتی و فرهنگ بومی که در آن جریان دارد ، اتاق دل هر گردشگری را پیش پیش رزرو می‌‌کند.

گزارش از حامد گلی

انتهای پیام/ م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.