دبیریان ادامه داد: از سوی دیگر تعدادی محدود از فروشندگان لبنیات سنتی توانستهاند مجوز بهداشت بگیرند و این در حالی است که بخشی قابل توجه از افراد در همین لبنیات سنتیها مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به احتمال افزایش تب مالت تاکید کرد: علیرغم مجوز دار بودن بیشتر فروشندگان لبنیات سنتی که پروانههای بهداشتی مورد نیاز را دارند، متاسفانه حضور برخی سودجویان که در بیشتر موارد شیرهای برگشتی کارخانجات را با قیمتهای مشتری جمعکن به فروش میرسانند.
دبیریان ادامه داد: این موضوع در حالی است که حتی شیرهای فله باید از نظر میزان وجود آنتیبیوتیک، درجه جوش و مواد موجود در آن مورد بررسی قرار گیرند، زیرا ورود این شیرها به بدن صرفه نظر از غیر بهداشتی بودن میتواند بهترین پل ارتباطی برای ابتلا به بیماری تب مالت و حتی سل مشترک دام و انسان شود، بنابراین نمیگوییم شیر فله و یا لبنیات سنتی نخرید، اما حداقل مردم از سنتی فروشیهایی خرید کنند که جواز بهداشت دارند.
عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران با اشاره به ضرورت داشتن مهر استاندارد روی لبنیات سنتی گفت: تقریبا اغلب لبنیات سنتی پروانه بهداشت، مجوز و پروانه ساخت و مهر استاندارد ندارند، در حالی که همین مسئله میتواند به طرزی چشمگیر از افزایش فروش لبنیات غیر استاندارد جلوگیری کند.
دبیریان گفت: در این ارتباط انجمن مدیریت کیفیت میتواند یکی از بازوهای کمک کننده وزارت بهداشت شود، زیرا شیر یکی از مهمترین زنجیرههای غذایی به شمار میرود که توجه به سلامت آن باید بیش از هر چیز دیگر مورد اهتمام قرار گیرد.
وی همچنین یادآوری کرد: داشتن مهر استاندارد بر روی لبنیات سنتی میتواند در افزایش ایمنی این لبنیات نقش چشمگیری را ایفا کند در حالی که فعلا فقط جواز بهداشتی میدهند، اما پروانه ساخت و ارائه مجوز برای مهر استاندارد میزان بازرسیها از لبنیات سنتی را بیش از پیش افزایش میدهد و حتی همین مسئله به افزایش اعتماد مردم برای فروش لبنیات سنتی کمک میکند.
انتهای پیام/