سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سناریوی اقدام نظامی و تحریم اقتصادی سوریه از سوی واشنگتن / آیا تصمیمات دمشق، مسکو و تهران تعین کننده است؟

خطوط قرمز تعین شده از سوی ترکیه برای سوریه، خطر جنگ نظامی علیه این کشور را افزایش داده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، در تحلیلی نوشته است: ترکیه در حال تقویت توان نظامی خویش در استان ادلب سوریه است که مقامات دمشق امیدوارند بتوانند کنترل آن را به دست گیرند. این منطقه جایی است که علاوه بر مخالفان میانه‌روی سوری «وفادار به آنکارا» گروه‌های مسلح تندرو نیز مستقر هستند. افزایش نیروهای نظامی ترکیه در استان ادلب، بعنوان خط قرمزی برای مقامات دمشق و متحدان آن در نظر گرفته شده است. بدین ترتیب در محافل کارشناسی خطر درگیری نظامی بین روسیه و ترکیه، مانند آنچه در سال 2015 رخ داد، بعید دانسته نشده است.

مسئله این است که نشست سه‌جانبه روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه که جمعه گذشته در تهران برگزار شد، به حل و فصل همه اختلافات بین سه کشور ضامن صلح در سوریه نیانجامید.

رجب طیب اردوغان هنگام بازگشت از تهران به آنکارا، به خبرنگاران اعلام کرد که ترکیه اجازه نخواهد داد اوضاع در استان ادلب به خاطر عملیات تهاجمی دمشق، متشنج شود. اردوغان به طور کامل هرگونه عملیات نظامی به بهانه مبارزه با گروه تروریستی جبهة النصرة که مردم غیرنظامی منطقه را در خطر قرار دهد را غیرقابل قبول دانست.

روسیه به نوبه خود بر ضرورت نابودی گروه‌های مسلح غیرقانونی در خاک سوریه تاکید داشته و مقامات مسکو بارها این مسئله را اعلام کرد‌ه‌اند.

"تیمور احمدوف" کارشناس شورای امور بین الملل روسیه به این روزنامه توضیح داده: «افزایش توان نظامی ترکیه در استان ادلب مربوط به نگرانی آنکارا برای تقویت امنیت مرزهای ترکیه است. واضح است که ترکیه مایل نیست عملیات گسترده ضدتروریستی در این منطقه انجام شود و قصد هم ندارد نظامیان ترکیه از این منطقه خارج شوند و مقامات آنکارا نمی خواهند سربازان ترک به خاطر گروه‌های مسلح در سوریه قربانی شوند. این در حالی است تمایلات ضدسوری در ترکیه تشدید شده است.»

اکنون اقدامات دمشق، مسکو و تهران بسیار تعیین کننده خواهد بود

"کیریل سیمونوف" مدیر مرکز تحقیقات اسلامی در موسسه توسعه نوآوری‌های روسیه نیز به این روزنامه گفته است، خطر درگیری نظامی بین روسیه و ترکیه در حال افزایش است. اگر مقامات مسکو، دمشق و تهران به اقدام نظامی شدیدی در استان ادلب روی آورند، امکان مقابله نظامی ترکیه با عملیات ارتش سوریه و متحدانش در استان ادلب وجود دارد و این مسئله به خصوص بعد از تقویت توان نظامی ترکیه در مناطق مرزی با این استان بعید نخواهد بود.

این تحلیلگر با یادآوری اینکه حادثه سرنگونی جنگنده بمب افکن سوخو-24 روسیه در سال 2015توسط نیروهای ترکیه ممکن است تکرار شود، افزود: «البته مقامات مسکو مایل نیستند روابطشان با آنکارا تیره شود و حتی امکان تلاش روسیه برای بازدارندگی دمشق وجود دارد. هرچند عملیات نظامی ارتش سوریه در استان ادلب با هماهنگی مسکو انجام می‌شود.

این در حالی است که مذاکرات درباره سرنوشت استان ادلب همچنان ادامه دارد و پس از نشست سه‌جانبه تهران، اکنون امکان دیدار دوجانبه ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان در آینده نزدیک وجود دارد.

واشنگتن سناریوی اقدام نظامی و تحریم اقتصادی سوریه را در نظر گرفته است

روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو نیز در این باره نوشته است: به گفته مخالفان مسلح سوری، مسکو و دمشق عملیات نظامی در استان ادلب و حملات موشکی و بمباران هوایی به مناطق شمالی سوریه را از هم اکنون آغاز کرده‌اند. مقامات نظامی و دیپلماتیک روسیه انجام عملیات تروریست‌های مستقر در این استان را انکار نمی‌کنند.

این در حالی است که مقامات واشنگتن تصمیم گرفته‌اند خط قرمزی را برای دمشق مشخص کنند که در صورتی که دولت سوریه از آن عبور کند، امکان پاسخگویی به آن هم از طریق اقدام نظامی و هم اعمال تحریم‌های اقتصادی وجود دارد.

دولت ترکیه گروه‌های مسلح وفادار به خود در شمال سوریه را تقویت کرده است تا آنها بتوانند در مقابل حملات ارتش سوریه و نظامیان روسیه مقاومت کنند. البته مشخص است که روسیه مایل نیست به مشاجره با ترکیه بپردازد تا خطر خارج شدن آنکارا از روند مذاکرات آستانه که در صورت انجام عملیات گسترده ارتش سوریه در استان ادلب، وجود دارد، تحقق یابد. البته امکان حل و فصل دیپلماتیک اوضاع همچنان وجود دارد.

"الیگ سیرومولوتوف" یکی از معاونین وزیر خارجه روسیه در مصاحبه‌ای توضیح داده: «طرف ترکیه‌ای از مواضع ما درباره ضرورت نابودی تروریست‌ها در استان ادلب در صورتی که امنیت مردم غیرنظامی منطقه تامین شود، حمایت می کنند. ضمن اینکه در تماس‌های دو‌جانبه مقامات آنکارا خواستار عدم استفاده از حداکثر توان نظامی برای حل و فصل مشکل استان ادلب شده‌اند.»

به نوشته این روزنامه، کشورهای غربی نیز فعلا نظاره‌گر اوضاع بوده و تنها به دادن هشدار به مقامات دمشق و کشورهای شرکت کننده در مذاکرات سه‌جانبه آستانه درباره لزوم توقف یک فاجعه انسانی در استان ادلب بسنده کرده‌اند. پیش از این آمریکا و متحدانش، شرط مداخله خود در اوضاع را خط قرمز استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی تعیین کرده بودند. البته هر روز اخبار درباره آماده سازی شرایط لازم برای حمله نظامی کشورهای غربی به سوریه افزایش پیدا می‌کند. در این رابطه حتی برخی منابع خبری آمریکایی شایعه کرده‌اند که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه اجازه استفاده از گاز کلر در عملیات نظامی در استان ادلب را صادر کرده است. واضح است که شایعاتی این چنینی، باید بهانه لازم برای اقدام نظامی کشورهای غربی علیه نیروهای دولتی سوریه را فراهم کند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تعیین خطوط قرمز برای دمشق؛ بهانه‌ای برای حمله به سوریه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.