سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تصحيح تصورات درباره FATF/ واقعیت در مورد لوایح چهارگانه چیست؟

فرمایشات برخی از مقامات درباره پرونده FATF بیش از حد غیر فنی بود که موجب تعجب است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کانال تلگرامی اقتصادی سیاسی نوشت: فرمايشات بعضی مقامات محترم سياسی در باره پرونده FATF چنان از حقيقت دور است كه انصافا موجب تعجب است. بطور خاص فرمايشات اقای دكتر پزشكيان نايب رييس محترم مجلس و سر كار خانم مافی كه بلحاظ رسانه ای بسيار توزيع شد بيش از حد غير فنی است. ذيلا توضيحاتی درباره بعضي مفروضات غلط اين بزرگواران تقديم مي كنم.

1-آيا مشكل اجرای اكشن پلن فتف ناتوانی در كمك به حزب الله و حماس است؟

واضح است كه خير. مشكلات اصلي اكشن پلن فتف، گزارش دهي FIU، بند شش كنوانسيون TF، منطق كنوانسيون پالرمو، و مسئله پيوستن به اگمونت است. اين موارد صدها بار مهم تر از كمك يا عدم كمك به حماس و مانند آن است. يك بسته كامل امنيتی كه با منطق شناخت ذينفعان عملا كل ساختار انتقالات ريالی ايران را برای طرف خارجی با دقت بسيار بالا مكشوف می كند.

2-آيا با اجرای اكشن پلن فتف از ليست سياه خارج می شويم؟

واضح است كه خير. در بيانيه بوسان ابدا گفته نشده ايران بعد از اجرای اكشن پلن از ليست سياه خارج می شود بلكه گفته شده برای بررسی وضعيت پرونده ايران به مجمع عمومی ارجاع می شود. خروج ايران از بلك ليست نياز به اجماع اعضای مجمع عمومی دارد. با توجه به عضويت امريكا در مجمع و عضويت اسرائيل و عربستان از مجمع آتی عملا خروج ايران از بلك ليست نياز به رای مثبت همزمان اين سه كشور دارد كه احتمال آن به صفر ميل می كند.

3-آيا با عدم اجراي ٤ بند باقي ماندن برنامه اجرايي( از بيش از ٤٠ بند) ايران به ليست سياه بر می گردد؟

نه لزوما. بازگشت ايران به ليست سياه مجددا نياز به اجماع دارد و در صورت مخالفت فقط يك عضو دليلی برای بازگشت ايران به فهرست سياه نيست. ايا كشورهايی در مجمع عمومی عضو هستند كه شانس مخالفتشان با بازگشت ايران به بلك ليست بسيار بالا باشد؟ بله اما اين به ديپلماسی طرف ايران بر می گردد.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.