وی افزود: جامعه جمهوری اسلامی ایران بزرگترین سرمایه این نظام است و مردم در اجرای عدالت مالیاتی و اداری بسیار دقیق و حساس هستند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد:مالیات بخش تولید را در سال جاری به ۲۰ درصد کاهش می دهیم.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی در سال ۹۷ از محل مالیات بر ارزش افزوده،۲۶۲ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است که از این میزان ۸۹ میلیارد آن به عوارض مربوط می شود.
تقوی نژاد بیان کرد: بالغ بر ۷۰ درصد درآمدهای شهرداری های کلانشهر ها از محل درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده تامین می شود.در حال حاضر در ۵ ماهه نخست سال مبلغ ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در اختیار شهرداری تهران قرار گرفته است.
رئیس سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: در بخش سلامت ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت و ۲هزار ۲۰۰ میلیارد تومان نیز تنها به طرح تحول سلامت اختصاص داده شده است.
وی در تشریح مبارزه با مفاسد اقتصادی و شرکت های صوری بیان کرد: در حال تلاش و تامین تیم متخصص برای شناسایی افرادی هستیم که از کارت های بازرگانی سواستفاده می کنند.
تقوی نژاد افزود: در پی این بررسی ها،فرد سوء استفاده کننده از اطلاعات افراد کم درآمد شناسایی شده و متوجه شدیم در حساب خود ۸۸۰ میلیارد تومان سپرده دارد.با پیگیری های انجام شده این فرد به پرداخت ۲۳۰ میلیارد تومان جریمه و مالیات مکلف شده است.
رئیس کل امور مالیاتی گفت: ۵۰ درصد هزینه های کلان کشوری از طریق درآمدهای مالیاتی کشور تامین می شود.سال ۹۷ این سازمان مبلغی بالع بر ۳۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات اخذ کرده است که در سال ۹۷ شاهد افزایش چشمگیری خواهیم بود.
وی ابراز کرد: در پنج ماهه اول سال نیز طبق گزارش ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد رشد اخد مالیاتی داشته ایم.
تقوی نژاد بیان کرد: این افزایش در درآمد مالیات بر ارزش افزود و عوارض نیز با ۲۰ درصد مواجه شده است.
وی با اشاره به تحقق ۱۰۰ درصدی وصول اظهارنامه های مالیاتی افزود: این یک رکورد در سطح جهانی است که تمام مودیان ما با طیب خاطر اطلاعات و اظهارنامه خود را تکمیل کرده اند.
رئیس امور سازمان مالیاتی کشور بیان کرد: از این میزان اظهارنامه،۱۶۰ هزار نفر افراد حقیقی و صاحبان خودروها و ۷۰۵ هزار اظهارنامه الکترونیکی افراد حقوقی وصول و دریافت شده است.
وی افزود: از این میزان اظهارنامه الکترونیکی ۲۸۷.۵۰۸ افراد حقوقی و ۴۲۶.۳۸۶ مستقلات را شامل می شوند.
تقوی نژاد گفت: درآمدهای پیش بینی شده نظام مالیاتی ما ۱۱۲ هزار و ۴۳۲ میلیارد تومان برآورد شده است که این رقم در مواجهه با بودجه سال ۹۷،۱۳ درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: لازم به ذکر است که در سال ۹۷ تمامی پرونده های باقی مانده مالیاتی از سال ۹۵ بررسی و بسته خواهد شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی ابراز کرد:این نهاد به عنوان نهاد نظارتی قابلیت دسترسی ۵ ساله به اطلاعات پرونده های مالیات و ۱۰ ساله پرونده های مالیات بر ارزش افزوده را دارد.
وی اضافه کرد:بسیار خرسندیم که ۸۵ درصد مودیان خودشان نسبت به تکمیل اطلاعات به طور صحیح پیش قدم شده اند. این امر شفافیت اطالاع رسانی جامعه را می رساند و این توقع از نطام مالیاتی نیز می رود.
تقوی نژاد گفت:در سال گذشته قانون این اجازه را داده تا به تراکنش های بالای ۵ میلیارد تومان مشکوک شده و آن ها را از طریق سیستم بانکی رسیدگی کنیم.
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر حریم خصوصی اشخاص در نزد بانک ها افزود:سازمان امور مالیات بنا به مصلحت نظام مالی بانکی تنها به بررسی تراکنش های شک برانگیز اقدام می کند و وظیفه امین بودن خود را نقض نخواهد کرد.
رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: از این ۶ هزار و ۵۰۰ تراکنش مشکوک توانستیم ۱۲ هزار میلیارد مالیات اخذ کنیم.
تقوی نژاد بیان کرد: در بحث فرار مالیاتی ما شاهد ۲۲ هزار میلیارد تومان نقض قانون هستیم که مبلغی معادل ۴۰ درصد تولیدات ناخالص کشور است.
وی تشریح کرد: برخی از شرکت های صوری در منازل مسکونی به فعالیت میپردازند که ۲۴ مورد از شرکت ها شناسایی و برخورد شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی بیان کرد: قانون ۱۸۱ ق.م.م این اجاره را به ما داده است تا با اطلاعات به دست رسیده به صورت نامحسوس به این مکان مراجعه کنیم.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در سال مالیاتی ۹۶ حدود ۱ میلیون و نهصد هزار مودی جدید را به ثبت رساندیم که ۶۰۰ هزار آن در حال بررسی است.
وی در ادامه گفت: تاکنون ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون اطلاعات در سامانه نطام مالیاتی تکمیل شده است.
تقوی نزاد بیان کرد: برای دریافت اطلاعات سپرده های بانکی و تخصیص مالیات به آن ها، بانک ها همگی اطلاعات خود را به بانک مرکزی ارائه و بانک مرکزی به تفکیک آنها را دراختیار میگذارد.
وی با تشریح ورود سازمان مالیاتی به بحث سکه و ارز بیان کرد: طرحی را تدوین کرده ایم که افراد خریدار سکه تا سقف ۲۰ قطعه معاف از پرداخت مالیات شوند اما بعد از آن افراد تا سقف ۱۰۰۰ سکه تا سقف ۳۵ درصد مالیات پرداخت خواهند کرد و در صورت تایید سران سه قوه این طرح اجرایی خواهد شد.
رییس سازمان امور مالیاتی بیان کرد: در حال حاضر برای ورود به بازار خودرو توانایی و مسئولیت نداریم و در حال تلاش برای برقراری ارتباط با گمرک و تعیین تکلیف آن هستیم.
وی افزود: البته دربحث مالیات این شرکت ها، تاکنون ۱۸۵ فرار مالیاتی به ثبت رسیده است که معادل ۸۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
تقوی نژاد بیان کرد: قبول داریم که در بخش سیاست گذاری های مالی ضعف داشته ایم و باید این بحث را تقویت کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر نظارت سازمان مالیاتی بر سامانه نیما افزود: سازمان وظیفه اخد مالیات خود را انجام می دهد و از واردکنندگان تا سقوف تعیین شده مالیات اخد میکند.
رییس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر تاثیر این مالیات بر کاهش معاملات در برخی بازار ها نیز افزود:این مالیات برای مصرف کننده اعمال شده است و نمی دانیم تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی چه ترسی در قبال آن دارند.
تقوی نژاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر معضلات موجود در زمینه مالیات بر ارزش افزوده گفت: نواقصی در روش دریافت مالیات مطرح است که مجلس شورای اسلامی در حال برطرف کردن آنهاست از جمله صنف طلافروشی که بیشترین اعتراض را در این زمینه داشته است.
وی درخصوص دریافت مالیات از حقوق وزیران و نمایندگان گفت: سقف حقوق وزیران زیر ۱۰ میلیون تومان و نمایندگان نیز همینطور تعیین شده است و طبق توافق با کمیسیون تلفیق نحوه دریافت مالیات از حقوق این افراد هم بر مبنی پایه به صورت تصاعدی دریافت می شود که ریز گزارشات این موارد در سامانه امور استخدامی کشور قابل مشاهده است.
تقوی نژاد با اشاره به آمادگی زیر ساخت های لازم جهت دریافت مالیات بر عایدی سرمایه بیان کرد: در گذشته ضعف بزرگی در فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای اجرایی شدن آن داشتیم اما هم اکنون اعلام می کنیم که آماده اجرای آن در هر زمینه هستیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر عملیاتی شدن اخذ مالیات بر خانه های خالی نیز از نقش پررنگ سازمان املاک و وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: باید اطلاعاتمان را یکی کرده تا سازمان امور مالیاتی در اجرا به موانع برخورد نکند اما در آینده نزدیک با همکاری مجلس شورای اسلامی این طرح را نیز عملی خواهیم کرد.
رئیس کل امور مالیاتی کشور از حمایت این سازمان از صاحبان رسانه های مستقل در جذب سرمایه برای فعالیت خود و کاهش میزان مالیات آنها خبر داد و گفت: با بسیاری از مشتریان خوش حساب و تولیدکنندگان مدارا کرده و در تلاشیم تا بتوانیم نقش خود را از ناظر به حامی تعییر دهیم.
وی در پایان از حذف ۴ درصد مالیات حاکم بر کالاهای مصرفی و اساسی کشور باتوجه به شرایط موجود دراقتصاد خبر داد و گفت: در حوزه بانک و تولیدات نیز برای جرائم حاکم بر افراد حقوقی خوش حساب را به سمت بخشودگی برده ایم تا با توجه به شعار سال یعنی حمایت از کالای داخلی و تولیدکننده چرخ اقتصاد را به حرکت در آورده باشیم.
انتهای پیام/