همسر «رضا» در این باره گفت: «شوهرم درد ناگهانی در دست چپ و کتف و قفسه سینه داشت. به همین دلیل او را به بیمارستان رساندیم، اما آنجا وقتی وضعیتش را بررسی کردند و نوار قلب گرفتند تشخیص سرماخوردگی دادند و مرخصش کردند. حالش خوب نبود، اما او را به خانه بردیم که چند ساعت بعد وضعیتش وخیم شد. وقتی اورژانس آمد آنها هم تجهیزات نداشتند و «رضا» وضعیتش بدتر شد. شوهرم تا پیش از این اتفاق هیچ مشکلی نداشت و اگر درست به او رسیدگی میکردند زنده میماند. حالا باید پاسخگو باشند.»
با مرگ «رضا»، خانواده او که معتقد بودند قصور کادر بیمارستان و اورژانس در تشخیص ندادن صحیح علت بیماری باعث مرگ او شده است. با مراجعه به دادسرای ناحیه ۱۹ تهران (جرایم پزشکی و دارویی) علیه بیمارستان و مرکز اورژانس شکایت کردند. به این ترتیب پرونده به جریان افتاد و با دستور بازپرس ادامه تحقیقات به اعلام نظر پزشکی قانونی منوط شد. نخستین جلسه کمیسیون پزشکی قانونی ۸ ماه بعد از مرگ با حضور سه پزشک تشکیل شد. اعضا پس از شنیدن اظهارات همسر «رضا» و بررسی مدارک، اظهار نظر دقیق برای مرگ را بهدلیل انجام نشدن کالبدشکافی امکانپذیر ندانست و از آنجا که بیمارستان باید قبل از صدور جواز دفن جسد را برای کالبد شکافی به پزشکی قانونی میفرستاد این کار را تخلف انتظامی دانست. اما با توجه به اینکه فشار خون ثبت شده بیمار در زمان مراجعه به بیمارستان اول پایین بوده و کادر اورژانس بدون توجه به این موضوع اقدام به ترخیص بیمار کرده است پزشک ارشد کشیک ناظر رزیدنتها به دلیل بیتوجهی به عملکرد کادر به میزان ۲ درصد مقصر شناخته شد. اما اعضای جلسه تخلفی را متوجه سازمان اورژانس ندانستند. با این نظریه پرونده پس از صدور کیفرخواست با عنوان قتل شبه عمدی ناشی از قصور پزشکی برای محاکمه به شعبه ۱۰۴۳ دادگاه کیفری ۲ (مجتمع شهید قدوسی) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب ارسال شد.
قاضی پرونده پس از بررسی مدارک و شنیدن اظهارات شاکی و متهم پرونده، پزشک ناظر کشیک بیمارستان اول را بهدلیل بیتوجهی به عملکرد رزیدنتها به پرداخت ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی جایگزین حبس از جنبه عمومی جرم و پرداخت ۲ درصد دیه کامل انسان محکوم کرد.
منبع: روزنامه ایران
انتهای پیام/