سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از عجیب‌ترین بیماری‌های جهان؛

بیماری ناشناخته‌ای که صورتتان را شبیه گرگ پر از مو می‌کند + تصاویر

سندرم گرگینه جزو دسته‌ای از بیماری‌های عجیب و ناشناخته است که در آن چهره فرد شبیه به گرگ می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  زمانی که صحبت از بیماری‌های مرگبار می‌شود ذهن‌مان به سمت بیماری‌هایی چون سرطان، ایدز، بیماری‌های قلبی و غیره می‌رود، غافل از اینکه برخی بیماری‌های کشنده ارتباطی با مشکلات درونی بدن نداشته و بر اثر عواملی مختلف رخ می‌دهند؛ بیماری‌هایی نادر که با تاثیر بر ظاهر انسان، عواقبی دردناک به همراه خواهند داشت. در این بخش به معرفی برخی از عجیب‌ترین بیماری‌های جهان می‌پردازیم.

سندرم گرگینه جزو دسته‌ای از بیماری‌های عجیب و ناشناخته است که کمتر به گوش کسی خورده است؛ در این بیماری موها به صورت غیرعادی در برخی از قسمت‌های بدن، مانند صورت رشد می‌کند. این بیماری از سال‌ها پیش به چشم می خورده اما به دلیل خاص بودن، به عنوان یک بیماری شایع شناخته نمی شده است.


بیشتر بخوانید: گرگینه‌ها از کجا آمده اند؟! / راست و دروغ انسان‌های گرگ نما


سندرم گرگینه بیشتر در آقایان دیده شده و خانم‌ها به نسبتی کمتر به آن مبتلا می‌شوند، همچنین دلایلی مختلف از جمله عوامل ژنتیکی و یا اکتسابی در بروز آن موثر است. رشد غیرعادی مو در برخی موارد، قسمت‌هایی کوچک از بدن فرد را تحت تاثیر قرار داده و گاهی اوقات صورت و بدن فرد را بطور کامل می پوشاند.

سندرم گرگینه چند نوع است؟

سندرم گرگینه در انواعی مختلف دیده می شود که شایع‌ترین آن Congenital hypertrichosis lanuginose است؛ در این نوع از سندرم، ابتدا مو‌هایی نرم در بدن نوزاد ظاهر شده و به مرور زمان، پس از گذشت چند هفته‌، رشد موها به جای کاهش افزایش پیدا کرده و در نقاط مختلف بدن ظاهر می‌شوند.

در نوع دیگر این سندرم که به نام  Congenital hypertrichosis terminalis شناخته می‌شود،  رشد مو از زمان تولد آغاز شده و در طول‌ عمر فرد ادامه خواهد داشت؛ موهایی معمولا ضخیم و تیره که صورت و بدن فرد را می‌پوشاند.

نوع دیگر بیماری به نام Nevoid hypertrichosis است که در آن موهای زائد در یک ناحیه خاص از بدن رشد می‌کند.

نوعی از سندرم گرگینه به نام Hirsutism وجود دارد که  تنها در زنان دیده‌ می‌شود، در این حالت مو‌های ضخیم و تیره روی قسمت‌هایی از بدن مانند صورت، سینه و پشت دیده می شود.

سندرم گرگینه به 2 دسته اکتسابی و ژنتیکی تقسیم می شود؛ جالب است بدانید برخلاف نوع ژنتیکی که به محض تولد در فرد دیده می‌شود، نوع اکتسابی آن مدت‌ها بعد از تولد بروز پیدا می‌کند، در این نوع  از سندروم، ممکن است مو‌های زاید تمام بدن فرد را پوشانده و یا تنها در نواحی خاصی دیده شود.

سندرم گرگینه مشکلاتی متعدد برای افراد فراهم می‌کند که ظاهر ناخوشایند، تنها یکی از آن هاست؛ مشکلات دندان‌ و لثه‌ از دیگر موارد است؛ لثه‌ها ممکن است بزرگ‌تر از حالت عادی شوند  یا با عدم تشکیل برخی از دندان ها مشکلاتی زیاد برای افراد پیش بیاید.


بیشتر بخوانید: تصاویر عجیب‌ترین بیماری‌های مادرزادی


سندرم گرگینه به چه دلیل به وجود می‌آید؟

متاسفانه پزشکان هنوز نتوانستند علت به وجود آمدن سندرم گرگینه را شناسایی کنند، اما نوعی از آن وجود دارد که از والدین به فرزندان به ارث می‌رسد؛ یکی از اصلی‌ترین علت‌های سندرم گرگینه ارثی، دوباره فعال شدن ژن‌هایی است که موجب رشد زیاد مو می‌شوند، به دلیل جهش ژنی که دلیل آن هنوز مشخص نشده، زمانی که جنین هنوز در رحم مادر قرار دارد این ژن‌ها روشن می‌شوند.

نوع اکتسابی سندرم گرگینه می‌تواند به علت‌های مختلفی به وجود آید که با رعایت موارد می‌توان این بیماری را کنترل کرد، این عوامل شامل  مشکلات تغذیه‌ای، سرطان، مصرف دارو‌های خاص مانند هورمون‌های مردانگی یا دارو‌های تقویت رشد مو است که تاثیرات منفی بر روی بدن می‌گذارد.

آیا سندرم گرگینه درمان قطعی دارد؟

در حال حاضر هیچ نوع درمان قطعی برای این سندرم وجود ندارد و تنها با روش‌های جدید می‌توان آن را کنترل کرد؛ به دلیل اینکه نوع اکتسابی آن به دلیل مصرف برخی قرص ها به وجود می‌آید می‌توان با امتناع از مصرف آن احتمال بروز این بیماری را کاهش داد، اما برای جلوگیری از بروز نوع ژنتیکی این بیماری نمی‌توان کاری کرد.

خوشبختانه روش‌هایی برای از بین بردن مو‌های زاید مطرح شده است که یکی از آن ها معالجات بلندمدت شامل الکترولیز و جراحی لیزری است، برخی دیگر برای از بین بردن این موها از تیغ و موم استفاده می‌کنند که تنها  رشد مو در این افراد بعد از تراشیدن موقتی می‌تواند بین چند ساعت تا چند هفته متوقف شود.


بیشتر بخوانید: با دیدن این تصاویر واقعی شوکه می شوید+ تصاویر


چند درصد مردم به سندرم گرگینه مبتلا هستند؟

با توجه به آمارهای موجود، در حال حاضر تنها ۱۹ نفر در کل دنیا به بیماری سندرم گرگینه مبتلا هستند، و با توجه به تحقیقات می‌توان گفت از بین  ۳۴۰ میلیون نفر، تنها یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود؛ افزایش رشد مو در این بیماری وابسته به هورمون‌های جنسی مردانه یا آندروژن‌ها نیست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
یک انسان
۱۷:۵۳ ۰۲ دی ۱۴۰۰
عجیبهههههه (●_●)