سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با مدیر پیام رسان ایتا مطرح شد؛

تلگرام دسترسی هات گرام و تلگرام طلایی را قطع می‌کند؟

مدیر پیام رسان ایتا در خصوص وضعیت نهایی هات گرام ، تلگرام طلایی و اپلیکیشن های مشابه توضیحاتی را ارائه داد که می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محسن غفاری  مدیر پیام‌رسان ایتا درباره فرصت مجددی که تلگرام و هات گرام برای ایرانی شدن گرفته‌اند، اظهار داشت: ظاهرا دوباره جلسه‌ای با یکی از مسئولین برگزار شده و دو سه ماه دیگر فرصت گرفته‌اند تا تلگرام طلایی و هات گرام تبدیل به پیام رسان ایرانی شوند.

مدیر پیام‌رسان ایتا ادامه داد: تصور نمی‌کنم مسئولین این اپلیکیشن‌ها بتوانند به سادگی آن‌ها را ایرانی کنند. نوشتن پیام‌رسان کار ساده‌ای نیست و ازجمله کارهای های‌تِک است؛ مگر اینکه هسته اصلی را از خارج تهیه کرده باشند؛ یک هسته اصلی که توانش را داشته باشد تعداد زیادی مخاطب را پاسخگو باشد.


بیشتربخوانید : ماجرای ادامه فعالیت طلاگرام و هاتگرام چیست؟


وی افزود: شرکت‌هایی که دارای پیام رسان داخلی هستند، هریک سابقه‌ای 4-3 ساله دارند و محصول یکی دو ماه نیستند.  بالطبع ما با یک افق بازاریابی متفاوت هزینه‌های زیادی انجام دادیم. در مقطعی از زمان دولت احساس کرد تلگرام به کشور ضربه سیاسی می‌زند و یکی از مشکلاتش این است که هیچ چیز در آن قابل پیگیری نیست. متاسفانه حتی اگر دروغی در این رسانه پخش شود، به لحاظ حقوقی و کیفری در تلگرام قابل تعقیب نیست. البته برای حکومت بیشتر مسائل سیاسی مطرح بود. به هر حال رایزنی‌های زیادی انجام شد تا تلگرام به ایران پاسخگو باشد اما نتیجه‌بخش نبود و تلگرام در کشور فیلتر شد.

غفاری با بیان اینکه از پیام رسان‌های داخلی درخواست کردند تا با حمایت‌های دولت به پیام رسان برتر کشور تبدیل شوند، اظهار کرد: تا مقعطی از زمان این کار خوب انجام شد و مردم هم باور کردند تلگرام فیلتر می‌شود و بهتر است به پیام رسان‌های داخلی رو آورند؛ ولی یکی از برنامه‌ها کار را خراب کرد.

وی افزود: برنامه این بود که تلگرام و هات‌گرامی وجود داشته باشند که مردم تا یک مدت محدود بدون نیاز به فیلترشکن اطلاعات خود را جا به جا کنند، گروه‌هایشان را در پیام رسان های دیگر ایجاد کنند و ضمنا در بحث اقتصادی ضرری ایجاد نشود. شاید این برنامه به‌جایی بود؛ چون حتی قبل از فیلتر تلگرام تا بعد از آن، در بازه زمانی 10 تا 15 روز حدود 350 هزار کانال در پیام رسان ایتا ایجاد شد. خیلی از کانال‌داران اهداف اقتصادی داشتند که نباید دچار مشکل می‌شد؛ بنابراین کانال‌های اقتصادی به پیام رسان‌های داخلی منتقل شدند. همچنین خیلی از خبرگزاری‌ها کانال‌های خود را منتقل کردند تا مخاطبان خود را از دست ندهند.

مدیر پیام‌رسان ایتا با اشاره به اینکه برخی کانال‌ها مثل کانال‌های قمار خود را به پیام‌رسان‌های داخلی منتقل نکردند، خاطرنشان کرد: اما تقریبا اغلب کانال‌های بزرگ که فعالیت غیرقانونی نداشتند، به پیام رسان‌های داخلی آمدند. تا اینجا خیلی خوب پیش رفت اما اتفاق بد این بود که هات گرام و طلاگرام از هدف اولیه خود که فرصت به مردم برای انتقال اطلاعات بود، جدا شدند و به این سمت رفتند که فیلترینگ را هم اعمال کنند و برخی کانال‌ها را فیلتر کنند. این اتفاق سبب شد کانال‌های بزرگ از مخاطبان خود بخواهند درصورت ایجاد مشکل در تلگرام، هات گرام یا طلاگرام را نصب کنند تا فیلتر دور زده شود.

غفاری تاکید کرد: قرار است تلگرام «گرام» یا ارز دیجیتال خود را وارد سیستم کند و به زودی دسترسی هات گرام، طلاگرام و کلیه اپلیکیشن های مشابه را که به تلگرام وصل می شوند، محدود می کند.

وی در توضیح تصمیم تلگرام مبنی بر محدود کردن هات گرام و طلاگرام اظهار کرد: اگر شما هات گرام را روی گوشی خود نصب کنید، خیلی از کانال‌ها را نمی‌توانید ببینید و یک سری اطلاعات را به دلیل فیلترینگی که این اپلیکیشن اعمال کرده است، نمی‌ توانید دانلود کنید. این اپلیکیشن برخی اطلاعات را روی سرورهای خود ذخیره کرده و آنچه را که نخواهد، نمی‌گذارد مخاطب ببیند. این نوع دسترسی به اطلاعات مخاطب خلاف سیاست‌های کلی تلگرام است. امنیت یا حق آزادی مخاطب در هات گرام و تلگرام طلایی از بین رفته است.

غفاری تصریح کرد: سوال اینجاست که چرا تلگرام اجازه می‌دهد اپلیکیشن های این‌چنینی ادامه کار دهند؟ اگر تلگرام اجازه ادامه فعالیت به اپلیکیشن‌هایی مثل هات گرام و طلاگرام ندهد، مخاطبان آن به شدت ریزش می‌کنند؛ همانگونه که در روزهای فیلترینگ این اتفاق افتاد. اگر این ریزش مخاطب اتفاق بیفتد، تلگرام به اهداف خود نخواهد رسید و نمی‌تواند ارز دیجیتال خود را در ایران ارائه دهد. تلگرام نیاز به مخاطب دارد و این مخاطب را باید به عنوان مشتری نگاه دارد.

مدیر پیام رسان ایتا با بیان اینکه در حال حاضر وجود هات گرام و تلگرام طلایی بازی کردن در زمین پاول دوروف است، عنوان کرد: دوروف نمی‌خواهد دسترسی مردم ایران به تلگرام قطع شود؛ چراکه می‌خواهد امکاناتی ایجاد کند که دیگر نیازی به چنین اپلیکیشن‌هایی نباشد. بنابراین این پیام رسان‌ها برخلاف هدف اولیه‌شان که کمک به پیام رسان‌های داخلی بود، به تلگرام کمک می کنند. جالب این‌جاست که مسئولین این را می‌دانند اما باز اقدامی انجام نمی دهند.

پیش از این ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرده بود تلگرام‌های فارسی که درراستای سیاست های خروج از انحصار تلگرام روی آن‌ها حساب شده است، تا 15 شهریور ماه فرصت دارند فعالیت کنند اما اخیرا به این دو پیام رسان تا پایان آذر ماه مهلت جدید داده شده است. مدیران تلگرام طلایی و هات گرام می‌گویند در حال مستقل شدن از تلگرام و تبدیل شدن به پیام رسان کاملا بومی هستند و از این رو در جلسه‌ای با رئیس قوه قضائیه مقرر شده فرصت دوباره‌ای برای اتمام اقدامات فنی به این دو نسخه فارسی تلگرام داده شود.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

گفت و گو  با  مدیر پیام رسان ایتا درباره  فیلترینگ هات گرام و  تلگرام طلایی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۴۱ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
در سال حمایت از تولید داخل، سرورها رو در اختیار تلگرام قرار می دن که منشا ترور و خشونت علیه کشورمون بوده!
مهدی
۱۶:۳۷ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
سروش و ایتا وآی گپ
ناشناس
۱۵:۵۲ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
پیام رسان داخلی خیلی ضعیفه
H
۱۸:۲۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
دلیلش واضحه
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
اتفاقا سروش و ایتا خیلی سریع هستند. دیگه مثل سه چهار ماه قبل نیست. ارتقا دادن.
ناشناس
۱۹:۴۱ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
از گپ استفاده کنید نظرتون عوض میشه
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
مهمترین مسؤلیت وزارت ارتباطات پشتیبانی از نیروی جوان داخلی ونرم افزارهای بومی وپیام رسان های داخلی است
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
اگر پیامی در ایتا دادیم ۴سال بعد به دست مخاطب میرسد در ضمن اگر مشکل هنگ کردن داشت و پیام رسان ایتا را پاک کردی دیگر نصب نمیشه
ناشناس
۱۵:۲۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
نه والا اینجوری هم نیست که میگید من ایتا دارم عین تلگرامه همه چیش
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
وقتی حمایت مستقیم می کند از تلگرام و نزدیک به 60 درصد پهنای باند را به آنها داده چرا تلگرام کیفیتش مطلوب نباشد و پیام رسان های داخلی ضعیف تر از تلگرام نباشند؟
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
عجب....................
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
#تلگرام که قطع است ؟؟؟
ناشناس
۱۲:۳۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
چرا ؟
ناشناس
۱۸:۲۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
چون شما فقط تیتر رو خوندی، متن رو کامل بخون
ناشناس
۱۲:۲۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
یعنی چی چرا باید قطع کنه ؟
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
قرار است تلگرام «گرام» یا ارز دیجیتال را وارد سیستم کند و به زودی دسترسی هات گرام، طلاگرام و کلیه اپلیکیشن های مشابه را که به تلگرام وصل می شوند، محدود می کند.
ناشناس
۱۸:۲۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
چون شما فقط تیتر رو خوندی، متن رو کامل بخون