به عنوان یک نژاد، ما برای زنده ماندن و رشد نیاز به تماس با انسان داریم. پوست ما بزرگترین عضو است و تماس فیزیکی ما را از حیوانات دیگر جدا میکند. برای نوزادان، نقش لمس عاشقانه حتی مهمتر از آن است که تاثیر مستقیمی بر رشد فیزیکی و روانی آنها دارد. مزایای لمس انسان در دوران کودکی گسترش مییابد و میتواند بر پیشرفت شناختی و عاطفی کودک تأثیر بگذارد. بچههای ما به توجه ما احتیاج دارند - که در آغوش گرفتن یکی از این نیازها است، در کتاب گری چپمن "پنج زبان عشق کودکان"، او پنج راه را بیان میکند که والدین میتوانند عشق را به فرزند نشان دهند:کلمات، زمان، اعمال خدمت، هدیه و لمس فیزیکی.
بیشتر بخوانید:نوازشی که در رشد کودک تاثیر دارد
در یک جامعه اسلامی آسیایی مانند ما، به راحتی نمیتوانیم احساس خود را نسبت به آنهایی که دوست داریم، به ویژه در عموم، نشان دهیم؛ ما معمولا کمتر از همتایان غربی احساس خود را بیان میکنیم، حتی این موضوع خانواده را در بر میگیرد. به احتمال زیاد، والدین خود ما احساسات جسمی را بروز نمیدادند و در طول سالهای رشد ما را تحسین نمیکردند و نمیگفتند "من عاشقت هستم" با این حال، تحقیقات به وضوح نشان میدهد که کودکان در محیطهایی سالم رشد میکنند که در آن نه تنها میدانند که دوست داشته میشوند - بلکه آن را نیز احساس میکنند.
قدرت آغوش را نمیتوان دست کم گرفت، دکتر ناتالی اپتون، متخصص اطفال توضیح میدهد:"آغوش گرفتن کودک مزایای متعددی دارد از جمله تنظیم تنفس و ضربان قلب، درجه حرارت و سطح قند خون، و همچنین تغذیه با شیر مادر و حفظ آن را افزایش و بهبود میبخشد. مطالعات انجام شده در مورد نوزادان نارس نشان میدهد که عمل" مراقبت کانگورو" (ارتباط پوستی) باعث افزایش وزن میشود، عوارض تنفسی را کاهش میدهد و با ترخیص زودرس بیمار همراه است. چنانچه در این بخش از نمناک خواهیم گفت: ۱۰ دلیل وجود دارد که ما امیدواریم شما را مجبور کند فرزندانتان را حداقل یک بار در روز در آغوش بگیرید!
۱. بغل کردن کمک میکند تا کودکان ما احساس امنیت و آرامش کنند:
اطفال نیاز به عشق والدین خود دارند تا احساس امنیت کنند و بدانند که خانواده بدون قید و شرط آنها را پذیرا است. صمیمیت فیزیکی آغوش باعث ایجاد اعتماد و حس عمیق ایمنی در کودکان میشود، که آنها را آزاد میکند تا از جهان اطرافشان لذت ببرند این امنیت همچنین راه را برای یادگیری چیزهای جدید افزایش میدهد و راه را برای ارتباطات باز و صادقانه فراهم میکند.
۲. بغل گرفتن به کودک ما کمک میکند که عزت نفس سالم داشته باشند:
عشق و مراقبت ما به فرزندان پایهای قوی از اعتماد به نفس است که به آنها کمک میکند تا خود را مثبت ببینند و چیزهای جدید را امتحان کنند، دانستن اینکه عشق ما به آنها هیچگاه تغییر نمیکند. ما میتوانیم اعتماد به نفس فرزند خود را با یک آغوش ساده به شدت افزایش دهیم، که به او توانایی میدهد که به طور کامل با جهان خارج درگیر شود. ما میتوانیم خودمان را به عنوان یک پایگاه "خانه" ببینیم تا فرزندمان هر بار که نیاز به پناهندگی از "دنیای واقعی" دارند بازگردند - و هر چه بیشتر رشد میکند، این نیاز کاهش میابد.
۳. بغل کردن به آنها اجازه میدهد تا درک کنند که ما حس آنها را میفهمیم:
بیان احساس برای کودکان شاید سخت باشد. نوزادان اغلب میتوانند با هر چیزی که جدید یا متفاوت است، حتی اگر خطر واقعی وجود نداشته باشد، بترسند، به جای خنده به آنها، و یا گفتن "احمق نباش! "، آنها را به آغوش بکشید، بهترین راه برای اطمینان دادن به اینکه احساساتشان اهمیت دارند و آنها میتوانند به شما اعتماد کنند.
۴. آغوش گرفتن به کودکان ما کمک میکند تا بهتر رفتار کنند:
هنگامی که کودکان ما بدرفتاری میکنند، غریزه باعث میشود آنها را تنبیه کنیم نه اینکه در آغوش بگیریم با این حال، آغوش میتواند فضای آرامش بخش ایجاد کند که برای گفتگو با کودک شما مفید است. آغوش به این معنا است:"من همیشه تو را دوست خواهم داشت، اما من باید در مورد رفتارت با تو صحبت کنم. " هنگامی که کودک خود را تشویق میکنید و در آغوش میگیرید تمایل بیشتری برای حرف شنوی دارد و متوجه خواهید شد که رفتارشان تغییر خواهد کرد.
۵. آغوش باعث میشود کودکان ما خوشحال شوند:
آیا میدانید که یک آغوش طولانی میتواند سطوح سروتونین فرد را افزایش دهد، خلق و خوی او را افزایش دهد و شادی ایجاد کند؟ آغوش ما پادزهر برای احساس تنهایی، انزوا و خشم است، که ممکن است کودکان ما با آن مواجه شوند.
۶. آغوش سیستم ایمنی را تقویت میکند:
بله، از لحاظ پزشکی ثابت شده است که آغوش برای تقویت ایمنی عالی است. فشار ملایم بر روی جناغ و میزان خستگی عاطفی باعث تحریک غده تیوسی، که تنظیم کننده و متعادل کننده تولید سلولهای سفید خون بدن است میشود، و این به نوبه خود کمک میکند تا سالم بمانید.
۷. آغوش باعث کاهش استرس میشود:
همچنین به لحاظ پزشکی اثبات شده است که کودکان با تماس بیشتر پوستی با والدین خود از زمان تولد، سطح کورتیزول، هورمون استرس را پایین میآورند به همین دلیل است که والدین نوزادان نارس اغلب تشویق میشوند که زمان خود را با در آغوش گرفتن نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان صرف کنند، زیرا نشان داده شده است که به تقویت علائم حیاتی این نوزادان کمک میکند.
۸. آغوش عضلات را آرام میکند:
هنگامی که کسی را در آغوش میگیریم، میتوانیم تنش را در خودمان احساس کنیم و از طرف دیگر به معنای واقعی کلمه ذوب میشویم. اغوش شاید دردهای روحی را تسکین ندهد، اما آنها قطعا میتوانند به کاهش آن کمک کنند؛ با افزایش گردش خون به بافتهای نرم، بدن را به طور قابل توجهی تسکین میدهد.
۹. آغوش، عمل گرفتن و پس دادن را به کودکان آموزش میدهد:
گاهی اوقات، ممکن است بچههای ما تمایل به آغوش گرفتن نداشته باشند. آنها را مجبور نکنید، اما از تلاش هم دست نکشید؛ بچههای ما نه فقط گرمای آغوش گرفتن را یاد میگیرند، بلکه شروع به درک نیاز به نشان دادن عشق به دیگران نیز میکنند. آغوش به کودکان میآموزد که عشق یک خیابان دو طرفه است.
۱۰. آغوش گرفتن به ما کمک میکند تا با کودکان خود ارتباط درونی داشته باشیم:
وقتی فرزندانمان را به آغوش میکشیم، زمان برای آن لحظه متوقف میشود، یک آغوش اجازه میدهد تا ما در لحظه حضور داشته باشیم؛ این ما را به احساس روحی و فیزیولوژیکی متصل میکند و با این آگاهی، به ما کمک میکند تا کمی بهتر با یکدیگر همدلی داشته باشیم.
منبع:جمارن
انتهای پیام/